Wysłałem na adres dobre-programy podany na stronie wypowiedzenie umowy. Tak samo zrobię jutro, tylko że normalnie, listownie. UOKiK powiadomił mnie, że patrząc na regulamin dobre-programy okres wypowiedzenia umowy przedłuża się o 3 miesiące.
Jednakże, wg BOK dobre-programy:
"Szanowny Panie,
Dziękujemy za otrzymaną wiadomość.
Nie jest groźbą karalną zapowiedź dochodzenia zaległego zobowiązania w postępowaniu sądowym o charakterze cywilnym.
Informujemy, iż zgodnie z obowiązującym prawem, przytoczony przez Pana trzymiesięczny termin na odstąpienie od umowy (z powodu braku potwierdzenia jej warunków na piśmie), nie znajduje zastosowania w stosunku do zawartej przez Pana umowy Członkostwa w Klubie dobrych Programów.
Pragniemy podkreślić, iż zgodnie z art. 10 ust. 3 pkt. 1 Ustawy z dnia 2 marca 2000 roku o ochronie niektórych praw konsumentów (Dz. U. 2000, Nr 22, poz. 271 i późn. zm.), prawo do odstąpienia od umowy zawartej na odległość, nie przysługuje w przypadku, gdy po zawarciu umowy usługodawca, za zgodą konsumenta, rozpoczął świadczenie usługi. Sytuacja taka miała miejsce w przypadku zamówionej przez Pana usługi Członkostwa w Klubie Dobrych Programów, której realizacja rozpoczęła się poprzez udzielenie Panu dostępu do treści i funkcjonalności serwisu.
Dowodem wyrażenia przez Pana zgody na rozpoczęcie przez Spółkę G&G Ltd. świadczenia usługi jest fakt zaakceptowania przez Pana postanowień regulaminu usługi, jak również fakt kliknięcia przez Pana w otrzymany link aktywacyjny (wyrażenie faktycznej zgody na rozpoczęcie świadczenia usługi).
Dodatkowo pragniemy wskazać, iż wszystkie warunki zawartej umowy zostały Panu dostarczone w formie tekstowej utrwalonej na stałym nośniku zapisu informacji (regulamin zapisanym na dysku twardym serwera internetowego), co w myśli art. 5 Dyrektywy unijnej 97/7/WE wywołuje identyczne skutki jak pisemne potwierdzenie warunków umowy. Tym samym, termin na odstąpienie od umowy wynosił wyłącznie 14 dni od momentu jej zawarcia.
W związku z powyższym, ponownie przypominamy o obowiązku uiszczenia Opłaty Członkowskiej w wysokości 98 zł."
Odpisałem im kilka rzeczy o ich numerze VAT itp. itd., ciekawe co mi teraz odpiszą

cwaniaki gumowe
A tak a propos - żeby mi ktoś nie krzyczał, że jestem głupi rejestrując się na stronie - zarejestrowałem się tam poprzez link, który był umieszczony na oficjalnej stronie AMD (!!). Jakiś czas temu, można było przez aplikację napisaną w Javie online sprawdzić, czy nie ma nowych sterowników do podzespołów. Po kliknęciu okazało się, że nie mam najnowszej Javy, był link do ściągnięcia i tak trafiłem na tą stronę. Teraz już się tam trochę pozmieniało...