Strona dobre-programy-2

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dodam jeszcze, że pracowałem kiedyś w dużej krakowskiej firmie zajmującej się postępowaniem egzekucyjnym :) Poczyniłem już pewne kroki :)

A propos kroków - tepefony do US / UOKiK - pani poinformowała, że nie należy takie maile po prostu ignorować :) pozdrawiam wszystkich i zachęcam do uważnego czytania regulaminów

Doprecyzuję. Zadzwoniłem jeszcze raz do Federacji Konsumentów. Muszę się poprawić - warto jednak wysłać odstąpienie od umowy w terminie 3 miesięcy (jeśli się podało prawdziwe dane - w przeciwnym wypadku dzownić tam i pytać).

Przepraszam z góry za podważenie tego, co zacytował admin a propos odstąpienia. Należy jednak tak zrobić, zwracam honor.

Ok. a co jeśli podałem fałszywe dane? Mam dla świętego spokoju napisać taki list? czy zostawić to tak jak jest?

Pisałem już tutaj, że trzeba wtedy wysłać odstąpienie od umowy ale mailem, tak, żeby nie uzyskali od Ciebie prawdziwych danych. Po tej czynności należy nie zwracać uwagi na ich maile.

Mógłby ktoś dać link do takiego maila? Lub napisać co on ma zawierać?

To okej, ja nie podałem prawdziwych danych
Więc jak mam im wysłać odstąpienie od umowy?
tzn. co mam napisać w polach Imię i Nazwisko? To co sam wymyśliłem?

I jakby ktoś mógł wysłać mi szablon jak to wygląda gdy jest poprawnie uzupełnione ;)

A i przypominam że oni wysłali mi już tego maila z " Przekazaniem moich danych do Forencis Group" czy coś takiego, czy w takim razie w dalszym ciągu jest możliwość odstąpienia?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jeśli podałeś fałszywe dane - zadzwoń do Federacji Konsumentów - zadali mi najpierw pytanie jakie dane podałem i od tego zależało, jak działać. W przypadku fałszywych danych nie uzyskałem informacji, gdyż mnie to nie dotyczyło.

Dowiedziałem się, że należy wysłać LISTEM POLECONYM odstąpienie od umowy zawartej na odległość (wzory w Internecie). Na adres przedstawicielstwa na Polskę. Na kopercie należy podać te same dane, które się podało w necie (w przypadku prawdziwych) - bez podawania im kolejnych.

Tym forencis group ja bym się nie przejmował. A właściwie nie przejmuje się, bo też mi o tym maila napisali.

Zadzwonię do tej Federacji Konsumentów, ona ma siedzibę w każdym mieście?
czyli że jak Jestem z Gliwic to mam szukać Federacji Konsumentów w Gliwicach?

Wasps, mogę zadzwonić na numer innej Federacji Konsumenta, np, w innej miejscowości?

Ostatnia edycja:
Panowie, nie róbcie bałaganu na forum.
Nie będziemy tego tolerować.

Spokojnie :)
Tylko dowiem się tego czego chcę od Waspa i moje problemy (mam nadzieje) się rozwiążą

W Końcu Federacja Konsumentów powinna wiedzieć najlepiej.

Krakowsyyy - zrób tak jak ja. Najpierw napisz maila z informacją o co chodzi na info@federacja-konsumentow.org.pl, a następnie poczekaj na odpowiedź. Powiedzą Ci, gdzie dzwonić.

Do admina - dlaczego bałagan? Rozmowa jest, myślę, rzeczowa i w temacie. Pomogłem sobie w tej kwestii i teraz staram się pomóc innym osobom znajdującym się w takiej sytuacji. Weź też margines na ludzki stres. A jeśli rozmowa jest konstruktywna i do czegoś prowadzi a jednak stanowi bałagan - to jaki jest cel tego forum?

Co do ostrzeżenia - w którym momencie zrobiłem OFF-TOPIC??!

Pozdrawiam wszystkich (włącznie z administracją) i życzę powodzenia...

Wysłałem na adres dobre-programy podany na stronie wypowiedzenie umowy. Tak samo zrobię jutro, tylko że normalnie, listownie. UOKiK powiadomił mnie, że patrząc na regulamin dobre-programy okres wypowiedzenia umowy przedłuża się o 3 miesiące.
Jednakże, wg BOK dobre-programy:

"Szanowny Panie,

Dziękujemy za otrzymaną wiadomość.

Nie jest groźbą karalną zapowiedź dochodzenia zaległego zobowiązania w postępowaniu sądowym o charakterze cywilnym.

Informujemy, iż zgodnie z obowiązującym prawem, przytoczony przez Pana trzymiesięczny termin na odstąpienie od umowy (z powodu braku potwierdzenia jej warunków na piśmie), nie znajduje zastosowania w stosunku do zawartej przez Pana umowy Członkostwa w Klubie dobrych Programów.

Pragniemy podkreślić, iż zgodnie z art. 10 ust. 3 pkt. 1 Ustawy z dnia 2 marca 2000 roku o ochronie niektórych praw konsumentów (Dz. U. 2000, Nr 22, poz. 271 i późn. zm.), prawo do odstąpienia od umowy zawartej na odległość, nie przysługuje w przypadku, gdy po zawarciu umowy usługodawca, za zgodą konsumenta, rozpoczął świadczenie usługi. Sytuacja taka miała miejsce w przypadku zamówionej przez Pana usługi Członkostwa w Klubie Dobrych Programów, której realizacja rozpoczęła się poprzez udzielenie Panu dostępu do treści i funkcjonalności serwisu.

Dowodem wyrażenia przez Pana zgody na rozpoczęcie przez Spółkę G&G Ltd. świadczenia usługi jest fakt zaakceptowania przez Pana postanowień regulaminu usługi, jak również fakt kliknięcia przez Pana w otrzymany link aktywacyjny (wyrażenie faktycznej zgody na rozpoczęcie świadczenia usługi).

Dodatkowo pragniemy wskazać, iż wszystkie warunki zawartej umowy zostały Panu dostarczone w formie tekstowej utrwalonej na stałym nośniku zapisu informacji (regulamin zapisanym na dysku twardym serwera internetowego), co w myśli art. 5 Dyrektywy unijnej 97/7/WE wywołuje identyczne skutki jak pisemne potwierdzenie warunków umowy. Tym samym, termin na odstąpienie od umowy wynosił wyłącznie 14 dni od momentu jej zawarcia.

W związku z powyższym, ponownie przypominamy o obowiązku uiszczenia Opłaty Członkowskiej w wysokości 98 zł."

Odpisałem im kilka rzeczy o ich numerze VAT itp. itd., ciekawe co mi teraz odpiszą ;) cwaniaki gumowe :P

A tak a propos - żeby mi ktoś nie krzyczał, że jestem głupi rejestrując się na stronie - zarejestrowałem się tam poprzez link, który był umieszczony na oficjalnej stronie AMD (!!). Jakiś czas temu, można było przez aplikację napisaną w Javie online sprawdzić, czy nie ma nowych sterowników do podzespołów. Po kliknęciu okazało się, że nie mam najnowszej Javy, był link do ściągnięcia i tak trafiłem na tą stronę. Teraz już się tam trochę pozmieniało...

To ja troszkę zmienię historie mojej przygody:
otóż dostał mój narzeczony na maila 18 lipca maila od darmowe-programy.pl że zalega z opłatą i że zawarł z nimi umowę dnia 18 czerwca( czyli tak jak opowiadali wcześniej miesiąc później po rzekomym zalogowaniu). sprawdziłam komputer mojego narzeczonego i brata i na nich w tych dniach nikt się nie logował nawet do komputera, natomiast ja byłam na komputerze, byłam również na poczcie narzeczonego ( sprawdzałam nr aukcji na allegro który miał na poczcie i jakieś tam dane do tego), i tyle robiłam na jego poczcie. w tym dniu nic nie ściągałam po za dokumentem Word z mojej poczty. co najdziwniejsze po sprawdzeniu poczty narzeczonego przeze mnie- faktycznie ma 2 maila z dnia 18 czerwca z tego portalu i co najfajniejsze były odczytane ale ani przeze mnie ani przez niego.Na proformie jest podane jego prawdziwe imię i nazwisko ale natomiast adres taki nie istnieje na całym świecie(jedynie co może istnieć to ulica natomiast w Polsce ani na świecie nie istnieje taki kod pocztowy). Zastanawiamy się teraz co powinniśmy z tym teraz zrobić.Nikt z naszej 3 nie korzystał z tego portalu, ani nikt kto zna hasło do poczty nie aktywował tego linku.;)
--------------------------------------------------------------------
Chciałabym dodać ze przeczytałam tamten wątek i ten, mówicie żeby to olać, cóż płacić nie zamierzamy, ale martwi nas skąd te jego dane tam się wzięły...Czy powinniśmy odesłać im wypowiedzenie umowy?

kasiunia1011
Kobieta.gif
- Proszę korzystać z i....przestrzegać postanowienia naszego regulaminu.
Posty łączę.
http://forumprawne.org/editpost.php?do=editpost&p=1776932

Dzwoniłem dziś, powiedzieli mi że skoro nie podałem swoich PRAWDZIWYCH danych, to mogę to olać :)

Dzięki wszystkim za Pomoc, w szczególności tobie Wasps :D

To dobrze, ja również dziękuje za pomoc. Bardzo pomocne forum.
Pozdrawiam :D :serce:

Spoko :) Myślę, że tak abstrahując od wszystkiego to nie ma się czym martwić. Nawet gdyby chcieli pozywać - to sobie mogą. Na podstawie faktury pro forma z nieprawdziwym NIPEM:D

prosze powiedzcie mi - jesli podalem prawdziwe dane i wyslali mi juz przedsadowe wezwanie do zaplaty - dodatkowo odpisalem im na maila ze nie pobieralem nic z ich strony (bo tak bylo!) i oni tez mi odpisali ze ich to guzik w skrocie obchodzi, co robic ? co w przypadku podania prawdziwych danych ? prosze o szybka odpowiedz bo mam 2 dni na wplate...

Powrót