Strona dobre-programy-2

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ja już to wcześniej pisałem ale najlepiej jest ich olać bo wątpię aby poszli na takie coś jak pozew sądowy bo to zamiast my bulić to oni będą płacić nam odszkodowanie za to że nie poinformowali nas o pobieraniu opłaty itp.

ja nie pamiętam czy miałam link aktywacyjny, bo to było w czerwcu 2012 roku!także raczej od umowy już nie mogę odstąpić..;/

Nie odzywaj sie narazie do nich, nie wiedzą przecież że to dostałaś.

Moja mama była dzisiaj u rzecznika praw konsumenta i powiedziano jej że muszę zapłacić :(.
Chociaż nadal się zastanawiam czy powinienem to robić.

W sumie rzecznik praw konsumenta dużo pomóc w tej sprawie nie może. Ale słyszał ktoś aby ta spółka czy co to tam jest kogoś do sądu pozwała? bo to mnie akurat zastanawia czy już ktoś dostał komornika.

dynaaa napisał:
Jak dotąd wysuwane przez Klub Dobrych Programów groźby wystąpienia przeciwko internautom na drogę sądową nie znajdują pokrycia w rzeczywistości i podobnie jak w przypadku portali pobieraczek.pl i Plikostrada owe wezwania do zapłaty wydają się być jedynie próbą wywarcia presji, która doprowadzi do dokonania płatności. Tym niemniej nie można wykluczyć i takiego scenariusza (skierowania przez portal do sądu pozwu o zapłatę), wszakże taki przypadek, jak dotąd, nie jest mi znany

Taką informacje dostałam od biura pomocy konsumentów

A przed chwilą odwiedziłem stronę https://www.trustel.pl/ i mam to
Próbujesz wejść na www.trustel.pl, ale połączyłeś się z serwerem, który przedstawia się jako *.holicon.pl. Może to być spowodowane błędem w konfiguracji serwera lub czymś poważniejszym. Intruz w Twojej sieci może próbować nakłonić Cię do odwiedzenia fałszywej (i potencjalnie szkodliwej) wersji www.trustel.pl.
Nie przechodź dalej – zwłaszcza jeśli pierwszy raz widzisz to ostrzeżenie na tej stronie.
przez weekend się zwineli.

Ostatnia edycja:
ta bo wiedzą że ludzie już nie zapłacą i mają dość dużo problemów to dowidzenia

Ostatnia edycja:
kurde... a zima taka długa czym ja będę w kominku rozpalał.chyba wyślę im emaila żeby więcej papieru pakowali w te koperty nim na dobre się zwiną....

widzę że nie jestem sama z tą sprawą..
gnębi mnie tylko jedno czy jak im zapłacę żeby mieć spokój to czy nadal nie będę dostawała listów z wezwaniem do zapłaty.?
niestety byłam na tej stronie, niby ściągałam "All Player",dostawałam emalie, no i teraz list do domu.
co robicie płacicie czy nie?

koleżanko (się tak wyrażę) olej ich totalnie bo jeśli zajrzysz na podany przeze mnie link dowiesz się że ta firma windykacyjna się już zwinęła a jak przeczytasz
Napisał/a dynaaa
Jak dotąd wysuwane przez Klub Dobrych Programów groźby wystąpienia przeciwko internautom na drogę sądową nie znajdują pokrycia w rzeczywistości i podobnie jak w przypadku portali pobieraczek.pl i Plikostrada owe wezwania do zapłaty wydają się być jedynie próbą wywarcia presji, która doprowadzi do dokonania płatności. Tym niemniej nie można wykluczyć i takiego scenariusza (skierowania przez portal do sądu pozwu o zapłatę), wszakże taki przypadek, jak dotąd, nie jest mi znany
lub wejdziesz na stronę www.trustel.pl to się przekonasz co i jak

Ostatnia edycja:
Przejrzyj sobie całe forum, na prawde warto.
Ja sie zastanawiam czy nie przejechac sie jutro do biura federacji konsumentów, pogadać z nimi na spokojnie, co moge zrobic (chodzi mi tu o stosowne pismo)
Skoro firma która jest nadawcą listu wczoraj istniała a dzisiaj już nie to chyba to mówi samo za siebie. Wezwanie do zapłaty listem bez potwierdzenia odbioru również...
Także ja mam w dupie...

NIE- papier sortujemy wedle uznania jedni do wc inni na makulaturę a ja przy kominku się grzeje:D ....szkoda tylko ze tych pisemek tak mało przychodzi,moze jak więcej osób wpłaci to na koperty i znaczki im nie zabraknie.

jakes zostaw to nie pal tym ani w kibelku nie spłukuj a tym bardziej na makulaturę bo zawsze z tym można do federacji konsumentów albo do sądu iść i z tego troszkę kaski będzie.

no właśnie Firefox blokuje mi tą stronę.
na razie czekam, może ta sprawa się teraz po tych listach do domu nagłości i w końcu ta strona zostanie zamknięta. a jej zarząd poniesie konsekwencje w straszeniu i naciąganiu nas wezwaniami.

o i tu kolega iron ma rację....tyle tylko ze do tego sadu nigdy nie dojdzie,wystarczy przeanalizować całą sytuację.Jak w google wpiszemy dobre programy to na pierwszym miejscu wyskakuje ,,oszuści....a autorem tego jest prawdziwy portal dobre programy i oni przestrzegają właśnie ze powstał ich klon....i co dalej - sprawa trafia do sądu.i co powie ich przedstawiciel-,,nie to nie prawda my działamy w dobrej wierze a to ze nazwa jest łudząco podobna i cała reszta to tylko zbieg okoliczności..... szkoda czasu DO KOMINKA

ta ciekawe, trzeba będzie to interwencji albo uwadze wysłać, ale wolę TVN bo mają czasami fajne filmy więc dać cynk tym od uwagi i niech się oni tym zajmą.

Ja już napisalam do nich, przedstawiłam sprawę... ale ja sama nic nie zdziałam...

Powrót