Strona dobre-programy-2

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
hmm... no tak sama nic nie zdziałasz należało zebrać ze 100 podpisów ludzi poszkodowanych plus każdego z nich historie jak dał się w to wrobić i wtedy reakcja murowana...tak myślę

też chyba do nich napisze. Ale odpisali ci coś w tej sprawie?
A właśnie to się weźmy skrzyknijmy wszystkich i jazda.

Ostatnia edycja:
Interwencja mi odpisała:
"W ostatnich dniach do Interwencji nadeszło tyle maili w sprawie strony dobre-programy.pl, że pozwalamy sobie odpowiedzieć na nie zbiorowo - niemal nie sposób napisać do każdego z Państwa z osobna, za co z góry przepraszamy.
Kilkakrotnie prosiliśmy różnych prawników o jasną odpowiedź co zrobić w sytuacji, która Państwa spotkała. Niestety, jak należało się spodziewać żaden prawnik nie chciał zaryzykować jasnej odpowiedzi w rodzaju: Tak, trzeba zapłacić, lub: Nie, nie płacić. Pewne światło na sprawę może rzucić wypowiedź mecenasa Piotra Mellera, którą zawarliśmy w materiale pod tym adresem: •• dobre-programy.pl - opinia prawnika - wezwanie do zapłaty - dobre-programy.pl
Pytanie o to, czy płacić pozostaje więc siłą rzeczy otwarte. Naszym prywatnym (podkreślam - prywatnym) zdaniem należałoby się wstrzymać z płaceniem kwoty, której strona dobre-programy.pl żąda od użytkowników, którzy w niedostateczny sposób zostali poinformowani o sposobie korzystania z serwisu.
Na razie Interwencje nie dostały sygnału od żadnego internauty, który stanąłby przed sądem z powództwa dobrych-programów.pl i został zmuszony wyrokiem do zapłacenia żądanej kwoty. Myślę też, że każdy z Państwa powinien przekazać sprawę do UOKiK-u, który (jak wiemy z praktyki) reaguje tym bardziej energicznie, im więcej dostanie zgłoszeń w danej sprawie.
Nie jesteśmy też do końca pewni, czy właściciel serwisu dobre-programy.pl pomimo wysłanych do Państwa ponagleń i ostrzeżeń rzeczywiście skieruje te sprawy na drogę prawną - przy tej ilości pozwów sąd z pewnością zainteresowałby się bliżej działalnością dobrych-programów, a mamy dziwne przekonanie, że właścicielom witryny niespecjalnie na tym zależy... :-)"

czyli wynika z tego pisma ze moje przekonania są słuszne,tak jak pisałem wcześniej że taka sprawa sadowa nie najlepiej by się odbiła dla naszych przeciwników...gdyby było tam powiecmy 10 czy 20 osób które nie chcą zapłacić,ale tu z każdym dniem dochodzą nowi i nikt nie chce dobrowolnie oddać swoich niejednokrotnie ciężko zapracowanych pieniążków.Tagrze trzymajcie się dzielnie tak jak ja to robię i nie ulegajmy presji jaka na nas wywierają tymi groźbami a na pewno ten kto się nie podda będzie na tym i tak wygrany.koniec przemówienia do narodu:ok:

czy tylko mi się wydaje czy takie wezwanie przed-sądowe powinno przyjść listem poleconym? też dzisiaj dostałam taki list i zastanawiam się co zrobić...

wszyscy tu zgodnie twierdzimy ze musi to być list polecony.....ale to bez znaczenia czy taki czy inny bez wyroku nikt cię nie ma prawa oskubać z kasy

najprawdopodobniej nie są to listy polecone ponieważ zapewne by wzrosły koszty nadania takiego listu a oni nie wysyłają ich kilka tylko setki-to oczywiście moja hipoteza,byc może nadanie takiego listu poleconym mogło by im w jakiś tam inny prawny sposób zaszkodzić.0ni tam zapewne też maja prawnika i on siedzi i myśli jak w białych rękawiczkach nas oskubać,pewnie też czyta co tu piszemy na ich temat i zaciska zęby----No pozdrawiam pana serdecznie i informuje ze nie zapłacę ps.papier oczywiście zawsze przyjmę w każdej ilości jaką pan nadesle.

Witam wszystkich:)w zeszłym roku dokładnie w czerwcu zaczeła się nasza przygoda z tym portalem wszystko przebiegało tak samo jak u was postanowiliśmy poprostu olać oszustów i sie nie dać.Nie zapłaciłam ani złotówki, wyobrażcie sobie jakie było moje zdziwieni kiedy dzis. znalazłam list zaadresowany do mojej niepełnoletniej córki a w nim ostateczne przedsądowe wezwanie do zapłaty na kwote 139zł.Najbardziej ubawił mnie podpis tego niby pełnomocnika zarzadu .Ktoś naprawde bawi sie świetnie.Tak na swój babski rozum jeśli jestem uczciwą firmą windykacyjną to sie moge pod nia normalnie podpisać a nie bawić i kaligrafować .Jestem uczciwą osobą i zapłaciłabym tylko jaka mam gwarancje ,że oni odpuszczą?Czy jest tu jakaś osoba która dała się steroryzować 1,5 roku temu i zapłaciła?Pozdrawiam wszystkich bezradnych :)

na polu chwały są tylko ci co nie płaca a bynajmniej tak piszą :) wiem ze jest ktoś co 2 lata się nie poddaje i dalej walczy natomiast z ostatnich kilku stron są ci co dostali wezwania w piątek i dzisiaj.

właśnie mi przyszło do głowy, że te listy mogą być wysyłane takimi 'falami'... Bo dlaczego temat odżył tak nagle? poza tym, tak naprawdę jakby im zależało na zapłaceniu to by odezwali się wcześniej, a nie czekać półtora roku...

a teraz patrząc na kopertę moją uwagę przykuło to że z lewej strony pisze że odpisać jakbym chciała to do Poznania, a kopertę nadano w Pile...

ja się tam zalogowałem blisko 4 miesiące temu,email nie dostałem żadnych tylko od razu pismo,zreszta czytam co piszecie od paru dni i wychodzi na to ze email dostali tylko ci co fałszywe dane podali a reszta listy.

heheheheheh Patulka ty dobrze tam pogrzeb w tej kopercie może i przez pomyłkę jakomś kasiore ci włożyli:D

a czy ktoś próbował dzwonić pod ten numer co jest podany na końcu owego listu..?

po wpisaniu tego numeru w google wyskakuję same informacje dotyczące pikostrady.pl ... a może by tak do TVN napisać... kontak24 czy coś w tym stylu...?

2 zł za minutę prawdopodobnie jest to kolejny wałek - ja mam taki sim na nim blisko 600zł bo kiedyś kupiłem telefon na doładowania i nie byłem w stanie tego wygadać hehehe byli by w szoku jakbym ich z 2 godziny molestował ale nieeeeeeeeeeeeeee.....oni na tym tez pewnie zarabiają więc nie można tam dzwonić.

Mnie też cały czas męczył numer telefonu 70 838 85 88, sprawdziłam- to jest numer tzw.połączenia premium rate ( powinien być zapisany tak 708 388 588 )czyli połączenia telefoniczne o podwyższonej opłacie. poczytajcie sobie Połączenia telefoniczne o podwyższonej opłacie | TELEAUDIO - Usługi SMS/MMS/IVR/TTS/INTERNET
Która normalna firma podaje taki numer ????
Męczy mnie też inna sprawa- każdy prawnik pisze o wypowiedzeniu umowy do 10 dni a potem 3 miesięcy. Jeśli syn dostał pismo, że wchodził na ich stronę 1,5 roku temu to jest skazany na tę firmę do usr.... śmierci???? nie może tej umowy wypowiedzieć????

Ostatnia edycja:
możesz ale za 1 rok i tak cię skroją to tak jak z OC płacisz składkę i w momencie zawarcia umowy na powiedzmy rok i dopiero możesz się wycofać na przyszły rok ale to bez znaczenia,bo tu sa tacy co wcisnęli tego samego dnia wypowiedzenia a i tak ich straszą.Teraz oni liczą tylko na tych niedobitków co jeszcze się wkopali i chcą wyrwać ile się da i zawijają interes bo się zaczyna dla nich robić gorąco.gdzie nie wpiszesz dobre programy to wszędzie pisze ze oszuści itd.... ich dni są policzone stad pewnie ten nawał listów

Witam wszystkich:)w zeszłym roku dokładnie w czerwcu zaczeła się nasza przygoda z tym portalem wszystko przebiegało tak samo jak u was postanowiliśmy poprostu olać oszustów i sie nie dać.Nie zapłaciłam ani złotówki, wyobrażcie sobie jakie było moje zdziwieni kiedy dzis. znalazłam list zaadresowany do mojej niepełnoletniej córki a w nim ostateczne przedsądowe wezwanie do zapłaty na kwote 139zł.Najbardziej ubawił mnie podpis tego niby pełnomocnika zarzadu .Ktoś naprawde bawi sie świetnie.Tak na swój babski rozum jeśli jestem uczciwą firmą windykacyjną to sie moge pod nia normalnie podpisać a nie bawić i kaligrafować .Jestem uczciwą osobą i zapłaciłabym tylko jaka mam gwarancje ,że oni odpuszczą?Czy jest tu jakaś osoba która dała się steroryzować 1,5 roku temu i zapłaciła?Pozdrawiam wszystkich bezradnych :)

Grazynka chyba masz jakieś zwarcie w kompie bo mam wrażenie ze już to czytałem :D:?:

Powrót