Strona dobre-programy-2

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
z tym lenistwem to nie do końca jest tak bo wydaje mi się ze te 4 zdania napisać do kogoś email nie zapłacić ani za znaczek i kopertę to każdy może-chyba prościej to zrobić jak pozbyć się 100zł jak macie lepszy pomysł to słucham.....może ktoś inny te email pozbiera do kupy i coś z tym zrobi ja od siebie wysyłam od razu tylko podajcie adres i zadzieram kiece i lece.......:D

A wiecie co w naszym przypadku było najlepsze ? to miała być nagroda dla mojej niepełnoletniej córki którą my rodzice jej zafundowaliśmy.Córka w nagrode za czerowony pasek dostała tableta na którego to chciała sobie ściągnać gg a najlepsze jest to ,ze jej się to wtedy nawet nie udało nic nie ściągła, a ja mam im jeszcze za to zapłacić czyż to nie jest cyrk?

Jakes myśle ,że iron ma racje.A ludziska zanim się zbiorą i napiszą do ciebie to uplynie troche czasu.Daj nam jeszcze dzień lub dwa co wy na to?

CYRK Grazynko i to nawet nie na kołach tylko na płozach.........moja mała też dostała o demnie tableta,w Angli go kupiłem ale się popsuł i to pewnie dzięki temu nie to biedne małe bezbronne dziecko podo ofiarą spisku tylko jego durny ojciec...mimo to jeszcze nie pora na żale puki kasa jest u nas to my jesteśmy góra nie oni.a odnośnie tych dzieci poszkodowanych-widze ich zapłakane buski łezki kapiące na klawiaturę ,stąd zapewne zwarcia się w komputerach robią:)i teraz powieccie mi jaki sendzia by miał odwage skrzywdzić te dzieciatko nakazując zapłacić-to jakaś paranoja by była...

to już kiedyś i to nie raz było powiedziane zgodnie z polskim prawem ta umowa jest nie ważna więc zamiast ty im to by oni tobie zapłacili za wymuszanie pieniędzy i to jeszcze od małoletniej lub nie pełnoletniej osoby. To co byś dostał to by wystarczyło na nowy tablet i to z tej lepszej półki i by jeszcze na wyprawkę wystarczyło do szkoły.

To co ludziska czekamy czy wypowiadamy im wojnę?Kto wie może i na tym forum mają kogoś :)Jeśli tak to juz wiedzą ,że się tak łatwo nie poddamy.

to nie może tylko na pewno.ale ja bym stawiał na to ze raczej ktoś od nich to czyta a w dyskusji udziału nie bierze bo co by nam napisał,, wpłaccie a na pewno się odczepia......no dobra na razie nic się ciekawego nie dzieje to możemy czekać adres mój macie jak co to pisać i tyle.........

Okazuje się ,ze u mnie w rodzinie było przypadek z pobieraczkiem i tu też dziecko coś ściągnęło było straszenie a potem właśnie list ostateczne wezwanie do zapłaty.Rodzice nie zapłacili a list który nie był polecony wyrzucili do kosza :)od tego czasu mija rok jak nic się nie dzieje .

Grazynka ty nie pisz publicznie co zrobili z papierkiem-jak iron to czyta serce mu pęknie ze papierek który o który tak walczy co z nim zrobić najlepiej a ty piszesz ze po prostu do kosza......:(

Moi drodzy. Przypominam, że Was również obejmuje regulamin forum.
§1 ForumPrawne.org służy do prowadzenia dyskusji, wymiany poglądów i opinii oraz wzajemnej pomocy w zakresie danych działów tematycznych forum z zastrzeżeniem §11. Ich przedmiotem może być tylko i wyłącznie prawo i jemu pochodne dziedziny.
§11 Zabronione jest prowadzenie zbędnych polemik, składających się m.in. z dużej ilości krótkich postów bez treści merytorycznej, odbiegających w sposób znaczący od głównego tematu, a także ostrych wypowiedzi i kłótni.
Wszelkie tematy, których forma przyjmie charakter czatu internetowego lub luźnej pogawędki, a które mogą być kontynuowane drogą Prywatnych Wiadomości, komunikatorów internetowych lub e-maili będą zamykane, ewentualnie usuwane będą konkretne posty.
Ocena tematu pod kątem niniejszego § pozostaje w rękach Administratorów i Moderatorów ForumPrawnego.org.

wszyscy i tak są zestresowani więc troszkę takiej gatki o niczym pomaga uspokoić nerwy.
Ale ciekawe jak bardzo się te cwaniaki wkurzyły? bo ich plan ściągnąć dużo kasy się nie powiedzie.

A tak się zastanawiam, czy ktoś z Was otrzymał list w tej sprawie już po raz 2 ? Byłoby to niezłym naprowadzeniem czy faktycznie wyciągają jakiekolwiek konsekwencje. I czy w jakiś sposób nie znaleźli byśmy się w rejestrze dłużników czy czymś podobnym? Szczególnie, jeśli ja np. podobno skorzystałam z serwisu 1,5 roku temu. Czyli w sumie od pół roku powinni domagać się zapłaty. :mad:

ciekawe pytanie w tej chwili zadałaś. Ale wątpię aby dwa razy takie samo albo nawet podobne pismo wysyłali bo skoro by wysyłali dwa albo i więcej w ewentualnym pozwie było by więcej dowodów przeciwko nim więc ten jeden list to też zabezpieczenie tego że człowiek będzie miał mniejsze szanse na wygraną. Ale podobno wysyłali e-maile upominające się o kasę.

Ostatnia edycja:
Na wstępie chciałbym tu przeprosić moderatora za delikatne naruszenie regulaminu tego forum;) co do dalszej debaty na temat dobre-programy,czytam dość uważnie wszystkie artykuły i pisemka na ten temat i z tego co wiem nikt nie dostał na dzień dzisiejszy więcej niż jedno pismo.Powoli dostaje email od osób poszkodowanych,na ta chwilę jest tego nie wiele ale zapewne zgłoszeń będzie więcej....

Czyli pozostaje nam tylko czekać. Ewentualnie skonsultować się, czy samo pismo które otrzymaliśmy jest chociażby prawnie napisane. Jeśli jest to ta sama sytuacja, co ze sławnym pobieraczkiem, to może warto olać :)

Witam. ironia losu bo wlasnie sie tu zarejestrowalem bez czytania regulamiu. Ja dzis dostalem dwa takie pisma jako ze najwyrazniej sciagalem flashplayera z dwoch roznych poczt. Fakt, są moje dane. Ale jest jedno ale... Mam neta od 4 miesiecy. wiec jesli juz sie gdzies rejestrowalem to w jakiejs kafejce badz u znajomego. idac tą droga... moge teraz isc do kafejki, wpisac dane swojego wroga i sie zarejestrowac. I po roku powinien on dostac takie samo wezwanie do zaplaty. kazdy mogl wpisac moje dane. i tu pojawia sie pytanie. czy jest sie czego bac? czytam juz setne forum i kazdy pisze cos innego. w sumie bylem gotowy zaplacic te 140zl. ale ze dostalem dwa wezwania to juz troche zmienia posatc rzeczy. sa z dwoch roznych poczt. prawie 300 zl to troche za duzo dla mnie. a boje sie ze to moze miec jeszcze wieksze konsekwencje finansowe. ps. list byl normalny a nie polecony. Juz napisalem maila do Jankesa. i tez nie zamierzam placic. w sumie nawet jakbym chcial to nie mam za co:)

tak dostałem tego email i musze przyznać że sytuacja z dwoma pismami i to w tym samym dniu zrobiła na mnie wrażenie,na twoim miejscu poszedł bym z tym na policje..nawet jeśli oni sprawę oleją to musza ci dać jakieś potwierdzenie że to zgłosiłeś itd.... no ja tak jak napisałem puki nie zbiorę jakiejś sensownej ilości tych skarg to nie zabardzo mam z tym gdziekolwiek uderzyć.

ok to jestem z Wami, nie zapłacę-jedyna nie będę... :)

Witam. Jestem w podobnej sytuacji. Wczoraj dostałam list pt. "ostateczne przedsądowe wezwanie do zapłaty" i 138 zł opłaty. Przyznam , że nie pamiętam czy logowałam się na ich stronie, bo wg listu było to dosyć dawno, a mianowicie w czerwcu tamtego roku. Dostałam od nich tylko 2 wiadomości - pierwsza z linkiem aktywacyjnym, druga z podziękowaniem za aktywację. Nie dostałam żadnych maili mówiących o opłacie 98 zł (być może wylądowały w spamie, ale tego też potwierdzić nie mogę). Dopiero teraz dostałam list, oczywiście zwykły , nie polecony. Siedziba - ZEA, nadany z Piły, napisany w Poznaniu (pokręcone to ;/). Oczywiście straszą, że pozwą mnie do sądu i że opłata wzrośnie do 370 zł i więcej. Sprawę zgłosiłam do Rzecznika spraw konsumenta w moim mieście oraz do UOKiK (pisałam oraz dzwoniłam). Dowiadywałam się w różnych miejscach - prawnicy mówią, że sprawę należy zignorować ponieważ list nie ma żadnej mocy prawnej i lepiej nie potwierdzać że dostało się wcześniej wymienione zawiadomienie bo będą męczyć dalej, natomiast inni, że należy wysłać oświadczenie o odstąpieniu od umowy. Jedno jest pewne - płacić też nie zamierzam, bo czuję się oszukana. Mam nadzieję, że sprawa się szybko rozwiąże, a my nie poniesiemy z tego tytułu żadnych konsekwencji...

To jest próba oszustwa i tyle, więc nawet nie ma się co tym przejmować. No niestety, pewnie niektórzy już zapłacili, nie wchodząc na żadne forum, a szkoda. Oczywiście, że nie będzie żadnej sprawy sądowej, pewnie nawet nie będzie ponownego wysłania listu. Zwykła ściema i tyle ;)

Powrót