nomnes napisał:
Czy to, że w sklepach jakiś procent ludzi kradnie, lub to, że spora liczba osób jeździ na gapę upoważnia cię do postępowania w taki sam sposób?
Czy to że inni podają fałszywe dane, a więc jawnie próbują oszukiwać upoważnia ciebie do radzenia tego samego innym na forum prawnym?
Może zanim następnym razem powiesz podobną "ciekawostkę" po prostu przeczytasz regulamin forum i postarasz się choć w najmniejszym stopniu przestrzegać jego zapisy?
Spokojnie - moich postów nikt nie traktuje serio bo to nie są porady prawne tylko utwory poświęcone tematyce pobierania i rejestrowania się na różnych forach. Mam talent literacki. I Tyle.
A z racji tego, że wszyscy chcą płacić za wszystko i chcą by do ich domu przychodziły wezwania z nakazami zapłaty, by rodzice dzieci się denerwowali dostawali zawałów i siwizny skroni na widok tychże wezwań -
Absolutnie zgadzam się z wszystkim co piszesz.
DAJCIE CZŁOWIEKA A ZNAJDZIE SIĘ PARAGRAF !
Prawo jest najważniejsze , to człowiek jest dla prawa a nie prawo dla człowieka ! musimy przestrzegać przepisów !
Także z prawnego punktu widzenia absolutnie masz 100% procent racji i podpisuję się pod wszystkim co piszesz.
Kwiatek dla Ciebie :roza:
kamilserek napisał:
Powiem tylko, że mimo, że zazwyczaj uważam na tego typu strony to tym razem dałem się złapać... Czemu? Wróciłem późno z uczelni, swój komputer oddałem do naprawy, a że siostra wyjechała to użyczyła mi swój. Wchodzę na popularną stronę z serialami, a tam - brak wtyczki adobe, kliknij aby pobrać. O dziwo przekierowało mnie na stronę właśnie dobre-programy. Nie zważałem co to za strona, bo nawet nie podejrzewałem czegoś takiego, więc wpisałem jakieś dane (nawet nie pamiętam czy moje czy nie) i ściągnąłem wtyczkę. I teraz mam problem... Jednakże napisałem do nich maila z prośbą o podanie moich danych, jak odpiszą to będę wiedział jakie podałem, jeśli nie to napiszę, że zrywam umowę, bo w regulaminie wyraźnie napisane jest, że mam prawo w każdej chwili do wglądu i zmiany swoich danych. Wydaje mi się, że powinno załatwić to sprawę.
ściągaj wtyczki , kodeki zawsze ze strony producentów - tam są darmowe i legalne - i na zdrową logikę - pobranie i zainstalowanie wtyczki ze strony producenta trwa krócej niż wpisanie swoich danych adresowych w takim formularzu.
Kurde jest taka głupia sytuacja, bo te popularne strony z serialami online tez zazwyczaj wymagają opłat i rejestracji. Zaś umieszczone tam seriale zazwyczaj na kilku serwerach hostujacych są często umieszczone z naruszeniem praw do własności intelektualnej i praw autorskich.
Podobnie jak kiedyś z megaupload było , do którego kierowały odnośniki na polskiej stronie z serialami...
Więc być moze i tu mamy do czynienia z przestępstwem !
Kurde uświadomiłem sobie że i na youtube prywatne osoby wrzucają całe filmy ...to też chyba nie jest ok ! chyba trzeba wyłączyć cały Internet i bedzie ok!