A
anula07
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Pewna firma wystąpiła o wydanie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach dla inwestycji polegającej na rozbiórce i budowie stacji paliw. Moją działkę od działki inwestora oddziela wyłącznie pas drogowy. Po przebudowie dystrybutory byłyby przysunięte bliżej mojej nieruchomości tj. na przeciwko wjazdu na moją działkę. W związku z tym wystąpiłam o uznanie mnie za stronę postępowania - powołałam się na art.23 kc oraz 140 k.c - podałam przykłady narażenia na hałas, emisję spalin, mogące wystąpić uciążliwości związane z funkcjonowaniem stacji itp. Niestety Urząd odpisał mi, że nie ma podstaw do uznania mnie za stronę postępowania. Zrobił to zwykłym pismem. W związku z tym moje pytanie - czy nie powinno być wydane postanowienie w przedmiotowej sprawie i na jakiej podstawie prawnej. Jak postępować dalej. Czy wnieść odwołanie do samorządowego kolegium odwoławczego? Na jakiej podstawie prawnej. Bardzo zależy mi na tym aby zostać stroną postępowania, gdyż budowa stacji w zaproponowanej formie przez inwestora będzie dla nas bardzo uciążliwa. proszę o pomoc