D
dzejesol
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam serdecznie, sprawa wygląda tak że chcę się ubiegać o stypendium socjalne. Jest taki zapis w przepisach :
Drugą kwestia to te oświadczenie (tekst pogrubiony w cytacie), czy muszę dołączać jakaś umowę etc do tego oświadczenia ?
Za pomoc serdecznie dziękuje i proszę o szybką odpowiedź.
Chodzi mi głównie o to że w poprzednim roku podatkowym przez około 6-7 miesięcy posiadałem stały dochód z tytułu umowy stażowej a później umowy o pracę. Po skończeniu umowy pracowałem na umowie śmieciowej. Chodzi o to jaka to jest kwota z tej ustawy ponieważ nie mogę znaleźć.Student może ubiegać się o stypendium socjalne bez wykazywania dochodów osiąganych przez rodziców, opiekunów prawnych lub faktycznych w przypadku gdy:
2. jeżeli spełnia łącznie następujące warunki:
posiadał stałe źródło dochodów w ostatnim roku podatkowym,
posiada stałe źródło dochodów w roku bieżącym,
jego miesięczny dochód w ostatnim roku podatkowym i roku bieżącym, nie jest wyższy lub równy 1,15 sumy kwoty określonej w art. 5 ust. 1 i kwoty określonej w art. 6 ust 2 pkt 3 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych
nie prowadził wspólnego gospodarstwa domowego z żadnym z rodziców i potwierdził ten fakt w złożonym oświadczeniu.
Drugą kwestia to te oświadczenie (tekst pogrubiony w cytacie), czy muszę dołączać jakaś umowę etc do tego oświadczenia ?
Za pomoc serdecznie dziękuje i proszę o szybką odpowiedź.