forg napisał:
A gdzie się tego dowiedziałaś?
Od adwokata, uprzedzam następne komentarze, że za kasę adwokat powie wszystko, nie płaciłam- adwokat, znajomy (zresztą z opinii niezły adwokat w naszym mieście), nie widzę tutaj celu, w jakim miałbyby nas wprowadzać w błąd.
Zresztą co do drugiego wyroku, to nie zgodziłabym się, że jes twprowadzony do wykonania, jego wykonanie zostało właśnie odroczone, a co w sytuacji, gdyby wyrok był odroczony na rok, to te 8 m-cy można byłoby w tym czasie odbyć?-ja tak to widzę. Może błędnie, ale to już rozstrzygnie sąd. Ja przeczytałam całą ustawę odnośnie SDE i nie widziałabym tam konkretnego zapisu, że wyrok odroczony jest przeszkodą, pewnie to zależy od interpretacji przepisu. Być może ja nie potrafię tego trafnie tego zinterpretować, tak jak mówię-opieram się na opinii fachowca

Zresztą ja nie pytam, co kto myśli, co dla kogo jest "piramidalną bzdurą", w zasadzie interesuje mnie podstawa prawna i to, co pomyśli sąd-być może jego opinia będzie taka jak Twoja-forg i trzeba będzie ją zaakceptować, z tym też się liczę, ale to w rękach sądu, na to już nie będę miała wpływu.