System dozoru elektronicznego część III

• Autor wątku Autor wątku Tadeuusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
do mnie też dzwonili z pomiarów i umawiali się na konkretną godzinę, a kuratorów było dwóch - oboje bez zapowiedzi, do apelacji był znów kurator i znów bez zapowiedzi

Mojemu A sciagaja w piatek opaske.
Mial ja 23 dni nie bylo zadnych problemow kontroli ani nikt nie dzwonil ze zostalo naruszone jakies prawo ogolnie jest zadowolony z tego typu odbywania kary. Oby za bardzo mu sie niespodobalo:p

kamilka22584 napisał:
witam mam pytanie czy jeżeli mój mąż ma komornika na głowie to nie zmniejsza mu szans na dostanie obrączki? i wie ktoś może ile się czeka na wokande w zamościu? no i co napisać w uzasadnieniu wniosku wystarczy że pracuje dorywczo i wychowuje ze mną dziecko

Ważne żeby rachunki za prąd były opłacone, bo jak odłączą prąd to urządzenie podziała tylko 48h na akumulatorku a póżniej już lipa.

dzięki rachunki zapłacone ,a co z wokandą z sądu w zamościu ma ktoś może z tąd obrączkę

mam pytanie czy jeżeli ma się słaby zasięg to można zamontować wzmacniacz zasięgu czy to jest zgodne z prawem proszę o szybką odpowiedź

Cześć widzę że coraz mniej osób zagląda na forum:(
Mam dobre wiadomości dzisiaj mój mąż miał rozprawę okazało się że pani prokurator z innego wydziały chce go skazać za to samo co juz został skazany w tamtym roku Adwokat okazał sie grubą rybą o czym nawet nie miałam pojęcia bo został polecony przez znajomą Ale do rzeczy sprawa odbedzie sie 9 kwietnia ale juz jestem pewna ze go uniewinnią:D
W sprawie SDE też mam dobre wiadomości bo mój dostał już termin w poniedziałek dowiedziałam sie że wokanda ma się odbyć 13.03 moim zdaniem bardzo szybko oni w ZK tez mają swoje terminy i nie da sie tego przeskoczyć ale inaczej też jest na wolności Najważniejsze jest pilnowanie wszystkiego samemu i pytanie czy wszystkie dokumenty są kompletne.
Napisze później jak poszło,czy mąż dostał branzolete czy nie?

kamilka22584;2138769]mam pytanie czy jeżeli ma się słaby zasięg to można zamontować wzmacniacz zasięgu czy to jest zgodne z prawem proszę o szybką odpowiedź

Wcześniej na forum czytałam ze mozna zamontować take wzmocnienie sygnału najlepiej to zapytać sie tych w centrali czy takie użądzenie bedzie potrzebne a jeżeli tak to bez problemu mozna je kupić na Alegro

:(:(:(
Witam. Nieco odbiegne z tematem,jednak nie znalazlem odpowiedzi jednoznacznej wiec zapytam wprost.
Od 2 tyg siedze z opaska,jednak problem polega na tym ze mimo przestrzegana warunkow,mam notoryczne telefony od kuratora z informacja o zanikaniu sygnalu. Wyczytalem w postach wczesniej ze w takiej sytuacji nalezy zwrocic sie z prosba o rekalibracje.
Problem w tym ze rekalibracje mialem przeprowadzona wczoraj o 14-ej,a dzis rano dzwonil kurator z informacja o naruszeniach. 1 zaraz po rekalibracji kolejne o 2 w nocy(kiedy spalem) i nastepne chwile po 6-ej dzis ,jeszcze spalem.
Tak wiec skoro rekalibracja nie pomogla ,co moge jeszcze zrobic w tej kwestii?
Zalezy mi na szybkiej odp. gdyz kurator nie przyjmuje wogole do wiadomosci moich wyjasnien i grozi odwieszeniem odsiadki.
p.s.-dodam ze nawet raz nie opuscilem domu,a wedlug kuratora nastapilo 11 razy naruszenie. Nie chce ponosic odpowiedzialnosci z wadliwe dzialanie urzadzenia...
Ma ktos pomysl co z tym zrobic???:sad:

Dodam jeszcze ze centrala DE utrzymuje iz wszystko dziala poprawnie,wiec i kurator utrzymuje ze poprostu wychodze sobie i wmawiam jej ze jest inaczej.
Tylko gdzie i po co mialbym wyjsc o 2-ej w nocy na 2 minuty...dla mnie porazka

witam ale jak ja mogę się skotaktować z centralą? zna ktoś może e-maila

Wiec majac juz bransoletke dzwonisz z odbiornika zainstalowanego w domu...
Natomiast jesli chodzi o kontakt bez urzadzenia to ponizej podaje dane z informatora:
STRONA W BUDOWIE
22 518 82 37-sekretariat
bde@sw.gov.pl-email
Mam nadzieje ze pomoglem...

pomogłeś dziękuje bardzo , a ztej centrali napisali mi że nie można używać żadnych wzmacniaczy zasięgu, i opcja jest jedna zmienić miejsce zamieszkania beznadzieja dyskryminują tych którzy mieszkają na zadupiu i nie mają zasięgu

My tez mieszkamy na zadupiu ale nie bylo problemow w czasie odbywania kary w SDE. Tez byla slaba jakosc sygnalu ale jakos sie udalo. Juz jest po nie bylo zadnych problemow.

słaba a u nas w niktórych miejscach w domu nie ma go wcale. a jest tu może ktoś kto miał taki wzmacniacz zasięgu przy pomiarach bo wcześniej czytałam że nie którzy tak robili i nie mieli z tego powodu żadnych problemów

Jak wygląda obecnie sprawa warunkowego przedterminowego zwolnienia w SDE?
Ktoś z Was może dostał lub nie?

niestety dopiero zaczalem przygode z SDE ale z tego co sie wyczytalem w poprzednich postach ,oraz z informacji przekazanych przez serwisantow w\w urzadzenia wiem tyle ze po odbyciu polowy kary mozna sie ubiegac o zwolnienie,
a czy dostaniesz czy nie ,to raczej kwestia bezposrednia jak z DE czyli albo dostaniesz albo nie...zaznaczam ze to tylko wiedza teoretyczna ktora jak wiadomo czasem nijak ma sie do praktyki. pozdrawiam

Witam . mam pytanko do wszystkich ? staram się o DE i nie za bardzo wiem jak to wygląda z pracą , niby pracuje od 7 - 15 od pon do pt ale czasami muszę zostać dłużej i dowiaduje się o tym w ostatniej chwili lub musze przyjść w sobote czy nie będzie z tym jakichś problemów ?? i druga rzecZ - jak się im udawadnia od której do której się pracuje ? trzeba zaświadczenie od pracodawcy o godzinach pracy ?? czy jest opcja żeby w pracy się nie dowiedzieli , że mam DE ??

Jeśli sąd określi przedziały czasu, w których możesz oddalać się z domu na godziny np. od 6.00 do 16.00 to nie ma opcji, że zostaniesz dłużej w pracy, bo musisz być na czas w domu. Może się zdarzyć, że będziesz poproszony o zaświadczenie od pracodawcy, w jakich godzinach pracujesz. Kurator może też sprawdzić wyrywkowo, czy jesteś w miejscu pracy oraz może nawiązać kontakt z Twoim pracodawcą.

Mam problem ... 14 dni jestem " podpięty " w sde , dzisiaj poszedłem do kuratorki żeby zmienić godziny a ona do mnie : Pan to nie długo kończy bo codziennie ma Pan wykroczenia , po nocach sie Pan włóczy itd a ja w szok ! I mi gada kuratorka że wniosek będzie pisać do Sądu żeby znieśli mi dozór ! po 10 min rozmowy wyszło że codzienie w nocy znikam z domu na 5-10min w różnych godzinach i powiedziała że wnisie o ponowną kalibrację i jak sie będzie powtarzało to będzie znaczyć że rzeczywiście wychodze i złozy wniosk do Sadu. I zastanawiam się gdzie tkwi problem ? miedzy nadajnikiem na nodze a tym urządzeniem w domu czy urządzeniem w domu a siecią ? Śpię w tym samym miejscu , ogólnie to troche mam słaby zasięg GSM ale to sie zdarza 1-2 razy w nocy , ale myślę że jak znikam ( niby ) to powinni zadzwonić tym urządzeniem żeby sprawdzić a tu cisza ( bo wtedy miałbym potwierdzenie że żeczywiście byłem w tym czasie w domu ) .... Normalnie paranoja :(, znalazłem firmę która zwiększa zasięg dla DE: System Dozoru Elektronicznego – mamy sposób na problemy z zasięgiem GSM » Magnus Larsen - nowoczesne technologie myslę czy skorzystać ...?

Ostatnia edycja:
Poczekaj na rekalibrację. Jak przyjadą to mogą zmienić ustawienie urządzenia i przenieść do innego pokoju, na inną półkę itd. Takie rzeczy z zanikaniem zasięgu się niestety zdarzają. Po rekalibracji pytaj kuratora czy zdarzenia o nieobecnościach się powtarzają. Jeśli tak poproś, aby kurator wysłał do podmiotu dozorującego prośbę o wykonanie telefonu do Ciebie na urządzenie stacjonarne w chwili zaistnienia zdarzenia.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót