System dozoru elektronicznego część III

• Autor wątku Autor wątku Tadeuusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Z tego, co piszą tutaj użytkownicy, to na pomiarze wystarczy, by była jakakolwiek osoba pełnoletnia.

witam i zasięg był za słaby i nawet wniosku nie rozpatrzyli, teraz kupie wzmacniacz zasięgu i ten agregat prądotwórczy (tak trzeba) i pytanie czy mogę złożyć tylko jakiś wniosek o ponowne tylko pomiary czy musze cały wniosek składać jeszcze raz od początku?

RE: Dozór elektroniczny

Witam,

Doczytalem informacje ze przy dozorze elektronicznym trzeba miec zgode wspolokatorow. Mam taki problem a wlasciciwie to nie problem dla mnie, ze wynajmuje swoj pokoj w mieszkaniu 10 pokojowym, jest tam nas z 11 osob :) Wszyscy w podobnym wieku, i teraz moje pytanie, czy zgode musi wyrazic kazdy wspolokator ? Czy tylko zgode musi wyrazic wlasciciel mieszkania ? Czy lepiej juz mi zainteresowac sie innym wynajeciem mieszkania z jak najmniejsza grupa ludzi ? Prosze o jakas porade w tym temacie.

W ogole czy w gre w chodzi wynajem mieszkania ? Podejmuje prace nie daleko wynajetego obecnie mieszaknia.

RE: Dozór elektroniczny

edcrfv napisał:
Wszyscy w podobnym wieku, i teraz moje pytanie, czy zgode musi wyrazic kazdy wspolokator ?

Nie, tylko co trzeci losowo wskazany przez maszynę losującą. Maszynę oraz zespół nadzorujący prawidłowość losowania zapewniasz na własny koszt.

Gdyby ktoś się nie zorientował to powyższe stanowi ironiczny komentarz, całkowicie niezgodny z prawdą.

aha dzieki za wyczerpujaca odpowiedz :)

Czlowieku chodzi mi o to ze z miesiaca na miesiac ulegaja zmiany w tym mieszkaniu, Krysia moze w nastepnym miesiacu wyprowadzic sie, wprowadzic sie moze Ireneusz itd.

I co wprowadza sie Irek i od razu lece po jego zgode? Pytam czysto i parktycznie jak to moze wygladac. Czy liczy sie glownie zgoda wlasciciela mieszkania.

23 kwietnia kończy mi się dozór,czy powinnam składać jakieś papiery,wnioski itp.odnosnie zdjęcia tej bronzoletki czy oni sami przyjadą i poprostu zdejmą?

Sami przyjdą i zdejmą. Nic nie musisz składać.

Zgodę muszą wyrazić wszyscy pełnoletni domownicy/lokatorzy mieszkający pod tym samym adresem. Ze wszystkich 10 pokoi. Zgoda jest potrzebna w momencie wydawania decyzji przez sąd, jeśli później zmienią się lokatorzy nie ma to już znaczenia.

dzięki Finister

u mnie z tą zgodą było jeszcze tak,że moja siostra musiała ją wyrazić,pomimo że mieszka w innym mieście,ale jest na stałe zameldowana w moim domu,więc oprócz osób pełnoletnich które mieszkają razem ze mną sąd potrzebował też jej zgodę

Mam pytanie.
Mam zawiasy 1 rok na 3 lata na zniszczenie mienia,teraz bd miał wyrok z tego samego artykułu coś koło 2 lat w zawieszeniu na 5 lat, ten drugi wyrok odwiesi mi ten pierwszy,zaś drugi zostaje w zawieszeniu. Jeżeli pierwszy wyrok to rok odsiadki to mogę ubiegać się o ten DE ?
Heh, jeden rok wolności za to że policjant wskazał palcem że na meczu rozbiłeś mu lusterko,śmiech na sali.

Hej mam pytanie, czy ktoś z ubiegających się o WZ miał naruszenia odbywania kaSiedzę już 5 mc w tym czasie 2 razy wymieniali mi urządzenie, z kuratorką byłam umówiona, że po świętach wielkanocnych zadzwonię, żeby złożyła wniosek o WZ. Zadzwoniłam w czwartek, wszystko niby ok, powiedziała, że złoży na początku tygodnia, dzisiaj zadzwoniła, że nie złoży bo w środę, dzień przed kontaktem z nią nie było mnie niby w domu, nie dzwonili z centrali, bo nie minęło 30 mnin, zabrakło jakiś 15 sek. BYŁAM W DOMU W TYM CZASIE, nie złożyła wniosku i mam czekać niby tydzień licząc na uszkodzenie urządzenia. Czy ktoś z was miał sytuację w staraniu się o WZ a były naruszenia regulaminu?
Jeśli przez 7 dni urządzenie będzie działało ok to jestem ugotowana z nie mojej winy :(

Ostatnia edycja:
Możesz sama złożyć wniosek o warunkowe zwolnienie. Opłata 45 zł.

Kris - jeżeli kara nie przekracza 1 roku pozbawienia wolności możesz starać się o SDE.

Czyli jakbym miał odwieszony ten rok i tylko go odsiadywał to nie liczy sie to ze mam zawiasy jeszcze i mgoe sie ubiegac o ten DE ?

giga-m,mój kurator złożył mi wniosek o WZ w listopadzie 2012,akurat miałam juz połowe kary,sąd się nie zgodził,bo miałam naruszenie,przez 6 sekund niby nie było mnie w domu,drugi raz w tym samym dniu "uciekłam" im na 9 minut,dodam że te niby naruszenia miały miejsce w czasie kiedy mogłam być poza domem,centrala zgłosiła to jako naruszenie do sądu i do kuratora,potem to wszystko odkręcili,ale sąd oddalil wniosek,teraz w marcu na miesiąc przed końcem kary chcieli mi dać WZ,uprzejmie podziękowałam:)

dzięki za odp. czyli tak jak myślałam, byłam czy nie,szanse marne

Witam,

Wracam wlasnie z sadu wydzial penitecjarny w Wawie.
Nie wiem w koncu jak to jest.

Pani powiedziala ze dozor elektroniczny mozna dostac do wyroku maxymalnego 1 rok ! Tzo wiedzialem. Ale jak twierdzi cos dla mnie nowego, jezeli ma sie z innego artykulu ZAWIESZONA KARE INNA czyli tzw zawiasy przekraczaja 1 rok, to juz dozor elektroniczny sie nie nalezy. Czy to prawda ? Czy zawiasy z innego artykulu a odsiadka nie przekraczajaca 1 rok to dwie laczone sprawy ? Jak to jest ? Nie ukrywam ze Pani udzielajaca mi infromacji sama co jakis czas chodzila do kolezanki dopytywac, tak jakby sama tego nie wiedziala....

giga-m,wniosek złóż sama,może Ci się uda i Cie puszczą na WZ, zależy od sędziego jak do tego podejdzie,do mnie własnie dzwonili z centrali że przyjadą na wymiane sprzętu,bo im znikam,to już 7 raz będą wymieniać,masakra,no ale biednemu zawsze wiatr w oczy, i wezwanie na komende hehe

Ostatnią edycję dokonał moderator:
forg napisał:

No i kogo tu słuchać ? Pani w sądzie gubi się z wiedzą w tym temacie, tu na forum piszecie że tak nie jest. Więc gdzie dostane 100 % odpowiedzi ?

edcrfv napisał:
Więc gdzie dostane 100 % odpowiedzi ?

W Ustawie.
W pierwszym wpisie w pierwszej części tego tematu wskazany gdzie szukać ustawy. I innych informacji.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót