A
agunia120890
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
zarazie dzięki
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
justyna890725 napisał:Wiemy, że w AŚ jest przepełnienie, czy to spowoduje przyspieszenie rozpatrzenia sprawy do dozór?
Finister napisał:Nie. Dozór elektroniczny "odbywa się" w miejscu stałego pobytu osoby skazanej.
Adeooo napisał:U mnie jak była kuratorka i dzielnicowy to nie chodzili po sąsiadach tylko popytali rodzine czy skazany pił/pije w domu alkohol...
justyna890725 napisał:U mnie była dziś co mnie strasznie zaskoczyło jest niedziela a tu kuratorka, i niestety poszła do sąsiadów a my ich właściwie nie znamy, tylko jest u nas dosyć głośno, policji na interwencji nigdy nie było, mam nadzieję, że wszystko będzie ok, wiecie może czy opinia sąsiadów jest bardzo znacząca?
Janek1986 napisał:Jest jak najbardziej znacząca i nie jest powiedziane że kurator bedzie pytał wyłacznie o kogoś najblizszych sasiadów ponieważ może zapytać każdą osobe która mieszka w danej miejscowosci i zna oskarżonego czy skazanego najcześciej tak sie dzieje na wsi.W miastach ogranicza sie to najcześciej do bloku lub całego osiedla.
Dalia2013 napisał:Witam
Mam pytanie jeżeli wniosek o dozór był złożony w ZK 17 lipca a z tego co wiem czeka się 4 tygodnie czyli sprawa odbędzie się 14 sierpnia czy 17??
Niestety nie mam kontaktu z moim chłopakiem, telefonu na temat tego kiedy przyjadą na pomiary tak samo nie było więc ciągle nic nie wiem co jest grane![]()
GosiaiPiotr napisał:Nie ma sztywnego terminu wokandy, moze byc to 4 a moze być 5 tygodni, Twój chłopak zostanie powiadomiony o terminie wokandy najpoźniej dzień przed.Jeśli nie było pomiaru to zacznij czas liczyc 2-3 tygodnie od pomiaru.
Janek1986 napisał:które czy to sędzia czy normalny człowiek pracujący może sobie zarezerwować na urlop.
Katrinaa napisał:Jeśli wiecie to powiedzcie czy to mozliwe gdy osoba z dozorem wyszla z domu poza godzinami ( ale zadzwonila potem tam do centrali ) moga byc z tego jakies konsekwencje wyciagniete np rozprawa w sadzie ??