K
kiki08
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 48
ja mam czasem wrażenie ze adwokaci to Nam mówią to co chcemy usłyszeć... ;[
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
caroline.m napisał:a wiec co klamala?
caroline.m napisał:dzis pytalam sie adwokatki i powiedziala ze gdy np mojemu facetowi zlacza wyrok do roku i dwoch miesiecy to jak juz przesiedzial 4 miesiace to moze sie starac o SDE... a wiec co klamala? skoro niektorzy tu twierdza ze tak sie nie da...
W sumie to nie kłamała... starać się można nawet przy wyroku dożywocia... Tylko pytanie po co? Bo szans na uzyskanie zgody na SDE przy wyroku powyżej roku nie ma żadnych...dzis pytalam sie adwokatki i powiedziala ze gdy np mojemu facetowi zlacza wyrok do roku i dwoch miesiecy to jak juz przesiedzial 4 miesiace to moze sie starac o SDE... a wiec co klamala?
mnow8 napisał:W sumie to nie kłamała... starać się można nawet przy wyroku dożywocia... Tylko pytanie po co? Bo szans na uzyskanie zgody na SDE przy wyroku powyżej roku nie ma żadnych...
A tak poważnie, to zmień adwokata... Najwyraźniej nie ma pojęcia o tym, co mówi...
jagoodzia napisał:Witam,
Ciężko mi trochę się wysłowić, bo nie znam się za bardzo na tym temacie, ale chciałam się zapytać czy w przypadku SDE można starać się o kilku(nasto?)godzinne zwolnienie z dozoru?
Zuzka09 napisał:witam! mam takie pytanie. Czy jeśli wynajmuję mieszkanie to może mój chłopak założyć tam skrzyneczkę i odbywać tam karę ?
Zuzka09 napisał:odbywanie kary przez dozór elektroniczny, który wynosi więcej niż rok będzie można odbywać od stycznia/lutego, ponieważ od stycznia wchodzi nowa ustawa dotycząca iż karę pozbawienia wolności można odbywać przez dozór do dwóch lat..
Finister napisał:Poproszę o link do tej nowej ustawy lub wskazanie, w którym Dzienniku Ustaw została ogłoszona. Chętnie się zapoznam.
Jak rozumiem użytkownik zuzka09 jest tą adwokat ( z której usług skorzystała też użytkownik caroline.m ), która doradza staranie się o odbywanie kary w SDE skazanym, z karami powyżej 1 roku... Za chwilę będzie tu forum fantastyki albo bajkopisarstwa...odbywanie kary przez dozór elektroniczny, który wynosi więcej niż rok będzie można odbywać od stycznia/lutego, ponieważ od stycznia wchodzi nowa ustawa dotycząca iż karę pozbawienia wolności można odbywać przez dozór do dwóch lat..
forg napisał:Ja jeszcze chętniej. Również poproszę.
mnow8 napisał:Jak rozumiem użytkownik zuzka09 jest tą adwokat ( z której usług skorzystała też użytkownik caroline.m ), która doradza staranie się o odbywanie kary w SDE skazanym, z karami powyżej 1 roku... Za chwilę będzie tu forum fantastyki albo bajkopisarstwa...
To co piszesz nie jest prawdą.
caroline.m napisał:Zebyscie wiedzieli ze adwokata zmienie tylko jestem w kropce bo poki co ma zapalcone za sprawy w przod wiec ejsli bede sie starac o SDE dla narzeczonego wezme juz lepszego adwokata... niby taka dobra adwokatka a tak mi zamieszala w zwiazku z tym SDE..starosc..nie radosc..
Zuzka09 napisał:to jestem w stuprocentach pewna, że w styczniu można starać się o SDE, sam mój facet będzie starał się..
forg napisał:NO to poproś adwokata, by podał Tobie link do ustawy oczekującej na wejście w życie. Skoro ma od stycznia obowiązywać, to już musi być podpisana. Bo przecież trzeba ją opublikować.
caroline.m napisał:Zuzka jesli naprawde Twoj adwokat ci tak mowil musza byc jakies podstawy co do tego wiec spytaj go wlasnie o to. wszyscy sa ciekawi skad sie wziely te jego slowa... ja tylko w ZK slyszalam o tym ze do 2 lat ma byc obraczka od nowego roku... tez ciekawe skad to wiedza nawet pracujacy tam policjanci..bo zadnej podstawy prawnej nie znalazlam;/
Zuzka09 napisał:jeśli forg jesteś tak ciekawski to sobie sam podzwoń po adwokatach!
Zuzka09 napisał:myślę, abyś podała mi swojego meila i szybciej się dogadamy![]()
caroline.m napisał:tez ciekawe skad to wiedza nawet pracujacy tam policjanci..