System dozoru elektronicznego część III

• Autor wątku Autor wątku Tadeuusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
oni powinni wyslac kuratora na wywiad srodowiskowy bo i kurator musi mu opinie w sadzie wystawic

farbka245 Twoj maz wkoncu wyszedl wczoraj czy nie?

Dziękuje za odpowiedż. Zycze Wam Kochane by Wasze połówki szybko wróciły do domku z opaską :) :)

czy zawsze przychodzi kuratorka???
Nie zawsze. Zależy od decyzji Sądu.
zeby sie nie okazalo ze Na Wokandzie mu Sedzina powie ze nie dostanie bo pani kurator nie było
W takiej sytuacji Sąd powinien odroczyć posiedzenie i zlecić taki wywiad - nie moze odmówić z powodu braku wywiadu, którego sam nie zlecił.
Mojemu zk wyrazilo zgode
Żartujesz? Zakład nie musi wyrażać żadnej zgody.
jesli ona zalozylam mu sprawe o alimenty a to ponoc nie jego dziecko to nie ma co sie za bardzo tym martwic jezeli wyrok jest nizszy niz rok to powinien dostac dozor
Jeśli Sąd będzie miał wiedzę, że przeciwko skazanemu toczy się kolejne postęowanie karne, to może np. uznać, że proces jego demoralizacji postępuje i odmówić z tego powodu szansy na odbywanie kary na wolności w SDE.

mnow8 owszem zk moze wyrazic zgode zeby to zk wyslalo papiery na sde wtedy slyszalam ze jest owiele latwiej wyjsc niz jak sam by wyslal papiery. a jesli chodzi o ta sprawe to trzeba podkreslic iz ta sprawa jest o to samo a skoro zaczal placic alimenty wiec juz jest poprawa i na pewno jak wyjdzie na wolnosc w sde bedzie dalej placil do dnia sprawy o zaprzeczenie ojcostwa wtedy koszmar sie skonczy!

no moj maz nie wyszedl wczoraj przez to ze niebylo zgody jego siotry jako osoby pelnoletniej ona skonczyla w grudniu urodziny dopiero niedawno wyrobila dowod nie maial co tam wpisac bo to seria i nr dowou jest potrzebny wiec nic nie wpisywal a sad ten dokument chce widziec, Sad nie mial zadnych zastrzezen sprawa odroczona na 2 tygodnie czyli 27 luty ale jeszcze zadzwonie do sadu w poniedzialek

w Twoim przypadku jezeli beda jakies problemy ze kuratora nie bylo to Sad odroczy posiedzenie i bedzie czekal na opinie kuratora moj maz tez musial miec opinie kuratora, wychowawacy to nie bedzie zaden powod zeby nie dostal dozoru wokanda jest zazwyczaj co 2 tygodnie nie wiem skad jestes ale najlepiej zadzwonic do sadu okregowego do dzialu pienitencjarnego podasz imie i nazwisko i ci babeczka poda termin bedziesz wiedziala wczesniej niz on

maz od wychowawcy dowiedzial sie 4 dni przed wokanda musial jakis papierek podpisac ale ty smialo dzwon do sadu z reszta on tez moze ale to troche ciagnie siana szkoda tych kart:) a saxofonistko w jakim zakladzie odbywa kare twoj facet jesli mozna wiedziec?

farba245 moj odbywa w opolu lubelskim i tez jakas wokanda ma byc 27lutego ale nie wiem czy sie zalapie bo w poniedzialek dopiero ma byc zasieg sprawdzac a kuratora jeszcze nie bylo wiec nie wiem. niby wychowawczyni mu mowi ze moze sie zalapie a jesli nie to na poczatek marca a Twoj w ktorym siedzi?

farbka245 dziekuje za odpowiedz, no mam nadzieje ze kurator sie pojawi i nie bedzie trzeba nic odraczac... Moj siedzi w Potulicach tam Wokandy sa co tydzien.

moje drogie moze zna ktos jakiegos alimenciarza co nie dostal sde?

zk moze wyrazic zgode zeby to zk wyslalo papiery na sde
E tam, po prostu wniosek może złożyć sam skazany, może też złożyć dyrektor ZK.
skoro zaczal placic alimenty wiec juz jest poprawa i na pewno jak wyjdzie na wolnosc w sde bedzie dalej placil
niech przekona o tym Sąd.
zna ktos jakiegos alimenciarza co nie dostal sde?
Tak, ja znam. I co z tego ma wynikać?

no u nas sie dowiedzialam ze gosc mial sprawe w toku i staral sie o sde i dostal takze nie mozna przesadzac ze juz jest stracony bo ma sprawe w toku co najsmieszniejsze o to samo za co siedzi!

mnow8 wiec dlaczego Wychowawczyni jego jak z nia rozmawialam mowila mi ze dobrze ze sam nie skladal wniosku o sde bo tam akurat bez poparcia dyrektora nie dostaja opaski.

Jeśli chodzi o osobę, która już odbywa karę, to Sąd bierze pod uwagę jego postawę podczas odbywania kary. Logicznym jest, że skoro z wnioskiem wystąpi zakład ( dyrektor ), to to dotychczasowe zachowanie zostało ocenione pozytywnie.
no u nas sie dowiedzialam ze gosc mial sprawe w toku i staral sie o sde i dostal takze nie mozna przesadzac ze juz jest stracony bo ma sprawe w toku
Widzę, żę usilnie chcesz usłyszeć że Twój partner dostanie zgodę - tak naprawdę to w tej chwili wrózenie z fusów, deczyję podejmie i tak Sąd. Ja np. znam osoby, które miały sprawę w toku i nie dostały zgody na sde.

mnow8 a znasz takie osoby ktore dostaly zgode na sde majac sprawe w toku? w Opolu Lubelskim moja kumpelka pracuje w zk i pisze mi ze jej zdaniem nie powinno byc problelmu z sde ze 99% wychodzi wiec jak moge myslec negatywnie? tymbardziej tak jak napisalam wczesniej ta sprawa jest o to samo wiec moze sie bronic jakos! Ty wszystko w czarnych barwach widzisz

mnow8 jeszcze jednym plusem u niego jest to ze jeden jego syn z poprzedniego zwiazku jest z nami co bardzo zaskoczylo dyrektora wiec moze i to pomoze bo jego ex na syna ktory jest z nami tez nie placi alimentow a powinna!

no ona zajmuje sie zwolnieniami z zk. Co najlepsze jak dzwonilam do mojeg M to mowil ze i wychowawczyni tak samo twierdzi. Tam z tego co mowia bardzo duzo osadzonych wychodzi na sde. Jak sie jej zapytalam kto jest w tym 1% to mi napisala ze niektorzy nie chca wracac do domu bo tam sa naprawde dobre warunki bo niedawno ten zk powstal i niektorym tam pasuje bo maja cieple posilki no i cele tez niczego sobie. Szczerze mowiac nie rozumiem tego jak mozna chciec zostac w zk! No ale ona raczej bajek by nie opowiadala

mowili rowniez ze duzym plusem jest to ze sam sie zglosil do odsiadki ze ma prace ze jeden syn jest z nami z matka nie chcial byc. No wiec smieszne by bylo jakby sad bral pod uwage tylko ta sprawe ktora jest w toku no to dla mnie nie do pomyslenia

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót