System dozoru elektronicznego część IV

• Autor wątku Autor wątku bartekewa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jeśli jest to koniec kary, to nie musi się już potem kontaktować z kuratorem. Sprzęt zostanie zdeinstalowany w tym dniu, w którym przypada koniec kary. Prawdopodobnie podmiot dozorujący zadzwoni na urządzenie stacjonarne i umówi się na godzinę deinstalacji.

moze ktos mi odpowie na moje pytanie
czekamy na termin posiedzenia o SDE juz 3 tygodnie,dzwoniłam do sadu ale pani mi powiedziała ze sad wyznacza termin jak uzyska wszystkie dokumenty,z tego co wiem dokumenty wszystkie sa złozone a wiec i opinia kuratora i pomiar a terminu nadal nie ma.Pan od pomiaru powiedział ze posiedzenie powinno sie odbyc w ciagu miesiaca od pomiaru,czy to mozliwe by sad przysłał zawiadomienie na tydzien przed posiedzeniem?

wiec tak sąd ma 30 dni od złożenia wniosku, na podjęcie decyzji o dacie rozprawy,i wysyła ci wezwanie.
może to zrobić w 30 dzień i nawet później ,zależy od natłoku wokand, od dostania wezwania na pewno będzie termin 2 tygodniowy do wokandy to już mamy 44 dni.
Jeżeli piszesz ze każda instytucja cie odwiedziła,Sąd twoje dokumenty już ma to teraz musi się z nimi zapoznać sędzia kto ty jesteś ,z kim ma do czynienia i co proponujesz w zamian za SDE(na pewno we wniosku pisałeś dlaczego starasz się o sde) i właśnie w tym momencie twój dalszy los jest już osądzony zapada wyrok i data wokandy. A sama wokanda to tylko postawienie kropki nad (i) POROSTU odczytanie WYROKU

Mi wyrok się kończy 19 w sobotę w same święta:winko: odwaliłem 6 miesięcy ciężko się pogodzić na samym początku, przez 2 tygodnie miałem 8-12 od poni do piąt, sobota od 10-12 ,niedziela areszt:?, potem już praca 8-17, sobota i niedziela bez zmian, najważniejszy w tym wszystkim jest kurator jak ma coś serca dużo można wyrwać w godzinach, niestety jak tak nie trafiłem dostałem odpowiedz żebym nie psuł tego co już mam . Nie spóźniać się nie wychodzić za wcześnie,nikt was się nie będzie czepiał ,przez 6 miesięcy nie byłem wzywany do kuratora (tylko na 1 wizytę byłem zaproszony telefonicznie po 3 dniach od założenia obroży)nie miałem żadnej kontroli w domu w pracy.
W niektórych momentach zapominałem ze mam coś na nodze dopiero jak się zbliżała godzina zero :D zaczynałem kontaktować ze jestem na uwięzi:mad:

powodzenia i wytrwałości do końca kary

Ostatnia edycja:
dzieki za info tylko mamy problem mały bo dostał juz wezwanie do wstawienia sie w zk a terminu posiedzenia nadal nie ma :/

Witam , sytuacja przedstawia sie tak : moj narzeczony dostal wyrok roku pozbawienia wolnosci za nieplacenie alimentow , jak przyszedl bilecik do domu to kuratorka powiedziala ze jedyna szansa to dozor elektroniczny . Wniosek napisany wszystko napisane bla bla bla , narzeczony stawil sie do zk termin posieszenia tez wyznaczony . Opinie ma dobra tylko dowiedzialam sie ze potrzebne jest Pismo od pracodawcy ze pracuje lub ze bedzie pracowal I z tym jest problem gdyz pracowal on zawsze na czarno na budowie itd . Stad moje pytanie czy mimo to w ogole jest szansa ze sad wyda zgode na dozor ? Prosze o pomoc bo juz odchodze od zmyslow :(

Kinia45 - 3 tygodnie to nie jest długo, ja czekałem 5 tygodni na posiedzenie.

misiekwz - A kto na forum może to wiedzieć ? Zależy od wielu czynników. Charakter popełnionego przestępstwa, zachowanie po przestępstwie. Na pewno za przyznaniem DE przemawia fakt, że sam się stawił do ZK.

Mialam nadzieje ze byc moze ktoś tu mial podobna sytuacje . Ogólnie to byla w styczniu tego roku sprawa o odwieszenie wyroku jednak M. przegadal sędziego ze pojdzie do pracy i zacznie placic . Zalozyl dzialalnosc i wyjechal za granice jednak wyplate dostal dopiero po dwóch miesiącach razem z biletem do zk...

misiekwz Ja osobiście wychodziłem z ZK żadne pismo nie jest potrzebne ze pracuje nawet nie próbuj takiego załatwiać bo już nie pracuje bo siedzi, sędzia nie jest głupi, jak możesz dostarczyć pismo ze jest zatrudniony(bzdury skoro siedzi) załatwiasz podkładkę od ostatniego pracodawcy ze zostanie zatrudniony po wyjściu na SDE ,wysyłasz listownie priorytet lub sama dostarczasz do ZK i pismo dajesz wychowawcy a on dopina do teczki, 3 możliwość i bardzo szybka, dostarcz pismo do sądu penitencjarnego na sekretariat dołączą do akt. A na koniec morał taki z tego, ze tym pismem możesz sobie tyłek wytrzeć sędzia tego nie bierze pod uwagę, a dlaczego jak się zapyta narzeczony sędziego na wokandzie,to mu odpowie ze takie pisma załatwia się za butelkę wódki. Koniec kropka w tym temacie,jak masz możliwość załatw niech będzie, zawsze akta grubsze na jego korzyść. Co do wyjścia ZK co jest najważniejsze POZYTYWNA opinia z wolności, pozytyw wystawiony przez wychowawce z ZK i wychodzisz na obrożne, a nie pismo ze będziesz pracował . Bo pierwsze słowa jakie będą brzmiały na wokandzie od sędziego (jeżeli pozytywnie będzie rozpatrzony wniosek) Że ma szukać i podjąć prace i na ten cel dostanie 4 godziny dziennie w dni robocze sobota coś da mu na zakupy ze 2 godziny w niedziele niech powie ze na kościół dostanie ze 2 i tyle sędzia więcej nic nie daje.
Po wyjściu na obroże twoim Panem ,Bogiem i Władcą jest kurator on jednym kliknięciem w laptopie może wszystko wydłużyć godziny skrócić albo z powrotem posadzić i do niego zanosisz umowę o prace , umowę zlecenie i inne bzdury, tylko i wyłącznie z nim załatwiasz wszystkie problemy jakie cie bolą. Co ci mogę napisać jeszcze 99% ze wyjdzie jak opinie pozytywne, i musi doczekać do wokandy bez żadnego kwitu w ZK i właśnie dlatego tylko 99%, obroże rozdają w ZK, potrzebne są wolne miejsca bądź dobrej myśli . Mi zdejmują jutro miedzy 6-8 zamówili sobie wizytę czekam na nich zniecierpliwioną:evil: pozdrawiam

Suprax wielkie dzięki za odpowiedz kamien mi z serca spadl . Cala rodzina w niepewności wszyscy wyczekujemy tego posiedzenie a tu ciągle jakieś nowości sie pojawiają . Jego ,,koledzy" z zk twardo wmawiają mu ze nie wyjdzie bo nikt prawie,nie wychodzi , ze sedzia chujowy ze to ze tamto . Idzie zwariować...

Kinia45- Termin na pewno będzie na wokandę, jak się nie wstawi w terminie do ZK zaraz dostanie doprowadzenie będą go poszukiwać,jak go zatrzymają przed wokandą termin się wydłuży dlatego ze muszą papiery przenieś do innego oddziału penitencjarnego dla osadzonych i zaczyna się koło od nowa,inny sędzia musi się zapoznać z papierami nowy termin wokandy bo są 2 inne oddziały wolnościowy i dla skazanych ,a jak będzie juz siedział to wokandę musi mieć w ZK i dlatego będzie późniejszy termin wszystkiego możesz się dowiedzieć na miejscu w sądzie do którego składaliście wniosek

misiekwz- takie słowa to standard od współ więźniów ze nie wyjdzie a dlaczego zazdrość bo nie maja możliwości stanąć na wokandę na SDE bo za długie wyroki maja i jedyna możliwość to warunkowe zwolnienie a tego tak nie rozdaj i to jest prawda ze na warunkowe ciężko wyjść , a ci wychodzą na obroże to ich tam nie ma i nikt mu nic nie podpowie i nie podtrzyma na duchu, olewka na ich słowa i niech jedzie swoim wózkiem;)

No wlasnie tez mu to stale powtarzam chodz sama,do końca w to nie wierzylam . Wielkie dzięki za odp moze to mnie trochę uspokoi na jakiś czas :)

A i jeszcze jedno pytanie czy jak mój M. Siedzi za alimenty a w zawieszeniu ma inny wyrok za w ogole inne przestępstwo to czy moga mu to odwiesic w czasie pobytu w zk ?

nie odwieszą, może tylko dojść mu jakaś dział za bilety mpk, pkp, grzywnę jakąś jak miał nie zapłaconą dostanie zamiennik bardzo szybko ,maja teraz bardzo szybki system informatyczny Sądy i CZSW, czsw rozsyła informacje w eter do sadów ze ma takiego i takiego a wszystkie sądy sprawdzają papiery czy nie maja jakiegoś haka na delikwenta jeżeli jest, sąd wysyła dokładkę(wyrok) do danego zakładu gdzie przebywa skazany.

No on wlasnie ma i za bilety mpk oraz tez grzywnę za sprawę z tych drugich zawiasów... Jak mu doloza to juz będzie ponad rok i nie będzie mogl wyjsc na DE

Ostatnia edycja:
:ono a to skąd wiesz ze wychodzi mu ponad rok, już ma zamienniki porobione:o

Bo rok mial w zawiasach to mu to odwiesili a jak dojdą te grzywny to będzie na pewno dużo ponad rok...

Idę sie wieszać chyba

Ostatnią edycję dokonał moderator:
słuchaj jak jeszcze nie ma zamienników to nie jest taka szybka operacja, chyba ze to już trwa jakiś dłuższy czas, to może szybko nadejść, osobiście byłem światkiem jak koleś czekał na obroże i dostał dziale za bilety 3,5 miesiąca ale się mieścił w granicach 1 roku. 2 możliwości szybka wokanda przed wysłaniem wyroków do ZK zapłacić zaległość i konto czyste

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót