System dozoru elektronicznego część IV

• Autor wątku Autor wątku bartekewa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
B

bartekewa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
prosze pomóżcie. ile trwa pomiar zasiegu przez pracowników w domu? Czy trwa to 10min czy więcej? prosze o jak najszybszą odpowiedz

-------------
IV część wątku o SDE
-------------

Ostatnią edycję dokonał moderator:
RE: System dozoru elektronicznego część III

Trwa to tyle czasu ile potrzebuje osoba dokonująca pomiarów.

no tak ale mniej wiecej ile tak to trwa? bo nie ukrywam tak sie umowili ze niezbyt mi to Pasuje i musze jakos Plany dostosować do tego

dziekuje bardzo Przynajmiej wiem ze moge sie urwać na chwile, żeby być z nimi a możesz Powiedzieć jak wygądał ten Pomiar?

bo tak jak Pisałam, mój mąż czeka w as na Posiedzenie. Wczoraj dzwonili z tego Pomiaru ze bedą jutro u mnie miedzy dwunasta a szesnasta a ja niestety ale musze byc w Pracy chodz jeszcze może bede miała zastęstwo na ten czas. Ale własnie chciałabym wiedzieć ile to tak trwa i jak w ogole to wygląda. Wiem ze ja jako żona i osoba z nim mieszkajaca musze byc na tym Pomiarze.

na pewno? tak mi powiedzieli ze musze być bo to ja wyrazam zgode

bartekewa napisał:
a możesz Powiedzieć jak wygądał ten Pomiar?

U nas był jeden pan, zapytał w jakim pomieszczeniu ma być zamontowane urządzenie, podłączył sprzęt poklikał coś w skaner. Zapytał czy są zwierzęta, małe dzieci. I sobie poszedł ;)

no juz był :) fakt nie musiałam być i trwało to niecałe 10 min :) teraz chyba tylko kurator i posiedzenie. był u Was kurator, na wywiad przed tym posiedzeniem? tak bardzo chcialybyśmy z córeczką aby był przed świetami. Mam nadzieje, że teraz to szybko pójdzie a i czy kurator dzwonił do Was aby się umówić na wywiad środowiskowy?

U mnie był za każdym razem kiedy się starałem o DE. Ostatnio ktoś pisał, że kuratora nie było. Poczytaj poprzednie posty w tym temacie w części pierwszej, drugiej czy trzeciej znajdziesz naprawdę dużo różnych odpowiedzi na Twoje pytania.

U nas kuratora nie było na wywiadzie.
Co więcej jutro mija 2 tydzień jak J. jest na dozorze, a jeszcze nie został przydzielony kurator.
Toteż moje pytanie, w jakim czasie następuje kontakt ze strony kuratora z osoba na dozorze...czy u kogoś tak długo to trwało?

Co więcej jutro mija 2 tydzień jak J. jest na dozorze, a jeszcze nie został przydzielony kurator.
W jakim sensie "przydzielony"? Dozór elektroniczny to nie to samo co dozór kuratora, nie pojawia on się w domu.... To o czym piszesz jest mało prawdopodobne, niech Twój J. zadzwoni do zespołu kuratorskiego i się zapyta, kto prowadzi jego sprawę.

bartekewa napisał:
prosze pomóżcie. ile trwa pomiar zasiegu przez pracowników w domu? Czy trwa to 10min czy więcej? prosze o jak najszybszą odpowiedz

-------------
IV część wątku o SDE
-------------

Witam serdecznie
U mnie pomiar trwał max 10 min

Witam serdecznie
Wniosek złożyłam o DE pod koniec marca , kuratorka była u mnie za tydzień i pomiar tak samo był za tydzień. Ostatnio dzwoniłam do sądu i powiedzieli mi że nie ma jeszcze wiadomości od techników. Jak pani powiedziała że wysyła od razu droga elektroniczną mija już tydzień a tu nie ma nic. Co mam robić?
Ile w ogule trwa wyznaczenie posiedzenia?

ewelis24 napisał:
Czekać, aż sąd wyznaczy termin posiedzenia. Możesz dzwonić np co parę dni i pytać czy jest już termin.

ewelis24 napisał:
Ile w ogule trwa wyznaczenie posiedzenia?
Tyle czasu ile będzie potrzebne na zabranie wszystkich potrzebnych dokumentów i wpisanie na wokandę.

Z doświadczenia mojego zawsze trwało to w Zamojskim SO około miesiąca do miesiąca i tygodnia czasu.

No ja rozumiem pozostaje czekanie tylko.
Jak dzwonie to co dziennie odbiera kto inny i każdego dnia dają mi inne informację.
Tylko nie rozumiem tego że z dozoru idzie odpowiedź w ten sam dzień a tu mija tydzień i pan ze sądu powiedział mi że dozoru jeszcze nie wysłał im informacji.
No ja znajduję się w Łódzkim.

witam
chciałam spytac czy zawiadomienie o posiedzeniu o SDE wysyłaja do domu? u nas mija juz ponad tydzien od pomiaru i nic nie wiadomo.

Jeśli starasz się z wolności to zawiadamia się listownie a często telefonicznie.

Mam pytanie dotyczące następującego "problemu" za 2 tyg. kończy się sd Pani, której pomagam - czy dostanie jakieś powiadomienie z Sądu lub Kuratorki kiedy przyjdą i zdejmą Jej obrączkę Czy jest to w tym dniu kiedy kończy się Jej kara - czy następnego? Co dalej? Czy musi się dalej kontaktować z Kuratorką czy już ma spokój. Proszę napiszcie coś sensownego. Dziękuję.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót