System dozoru elektronicznego - część V

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Felipee, nie moża przekroczyć progu nawet o 1 cm .Mogą uznać to jako nie przestrzeganie reguł regulaminu SDE.Nie mozna też nóg zwieszać poza balkon.
Pozdrawiam

W sensie jesteś pewny, że system jest wstanie wyznaczyć po Twoim pomiarze co do centymetra Twoja trasę ? :rolleyes:

Felipee im się wyswietla kiedy jesteś w domu a kiedy poza :-?

Ale po co w ogóle bawić się i kombinować ? Masz ten luz, że odbywasz karę w SDE i trzeba się z tego cieszyć, a nie myśleć, czy mogę przekroczyć, czy nie. Odbyłem karę roku w SDE i nawet nie interesowało mnie za bardzo.

Nie ma co Nawet próbować
Uchyla dozór I tyle z tego będzie

czy udało Wam się kiedyś uzyskać zgodę na dłuższe oddalenie tj urlop z małoletnim synem?

To już musisz z kuratorka gadać
Zależy ile tego chcesz

wiem,że muszę..pytanie brzmiało czy ktoś się starał i dostał?

U mnie ogólnie kuratorka była w porządku, ale nie dawała mi żadnych zgód na dłuższe oddalenie. Próbowałem na biegi charytatywne. Ale słyszałem, że niektórzy kuratorzy są bardziej przychylnie nastawieni i może coś takiego przejść. Także to tylko i wyłącznie zależy od kuratora.

w kwietniu dostałam zgode na sde mam do połowy sierpnia (całosc to 4 miesiace) miałam równiez sprawe w zawieszeniu i własnie dowiedzialam sie ze sadzie w ktorym mam sprawe w zawieszeniu prokurator wystapił o wyrk łaczny. czy ten wyrok bedzie dołaczony do obecnego sde? czy jesli złacza i ta kare do sde to bede pod piecza sadu nadla ktory wydal zgode o sde czy przejde pod sad ktory wydał wyrok łaczny ?

A staral się ktoś o warunkowe przedterminowe zwolnienie z dozoru
Jak to wygląda na sprawie
O co pytają
Może ktoś coś doradzić

mam pytanie do Was. Odbywa właśnie wyrok w sde - 4 miesiące (1,5 miesiąca za mną). W czwartek idę zeznawać na policje jako podejrzany w sprawie sprzed 2 lat. Czy jeżeli dostane karę pieniężną lub parę miesięcy prac społecznych to odwiedza mi sde? Czy tylko w wypadku kary bezwglednego więzienia tak by się stało. Dzięki za odpowiedz

Uchylenie SDE w wypadku naruszania norm prawnych w czasie odbywania kary w SDE. Lub jeśli kara pozbawienia wolności, którą masz aktualnie do odbycia przekroczy wymiar 1 roku.

tylko to sprawa sprzed 2 lat. Co jeśli dostane np 3 miesiące bezwzględnego więzienia a co np jak 6 miesiący prac publicznych?

To będziesz miał do odbycia kolejną karę pozbawienia wolności lub prac społecznych, bez wpływu na niniejsze SDE.

czyli nie mają prawa mi odwiesic sde mimo wyroku kolejnego wyroku?

Witam. Moj narzeczony przbywa w zk i odbywa juz kare.. Adwokat zlozyl wniosek o dozor elektroniczny pare dni wczesniej jak go zabrala policja.. Byli juz w domu na pomiarach, wywiad z kuratorem.. ile moze to potrwać zanim bedzie ta sprawa... i czy ktos z was moze wie jak traktuja osoby zwane recydywa ? Czy ma jakas szanse wgl na ten dozor..

Elektryk6969 napisał:
czyli nie mają prawa mi odwiesic sde mimo wyroku kolejnego wyroku?

Jeśli przestępstwo było popełnione przed datą rozpoczęcia odbywania przez Ciebie kary w SDE to nie. Chyba, że kara obecna plus nowy wyrok przekroczy w sumie rok pozbawienia wolności.

dzięki za odpowiedź. A kiedy nowa kara "wchodzi w życie"? Czy od razu po zakończeniu sde? Dodam też, że mam jeszcze do odrobienia prace społeczne. Ten wyrok będzie po zakończeniu sde i prac?

Szybkie pytanie. Jeżeli policja ma nakaz doprowadzenia a wniosek o SDE mam 13 czerwca to policja wie o tym czy nie? Tzn chodzi mi o to czy po wyjściu z sali rozpraw zostanę przez kogoś zatrzymany w przypadku negatywnej decyzji sędziego?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót