System dozoru elektronicznego - część V

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Klaidia002 napisał:
Tylko nikt nie dzwoni do sądu bo kierują zaraz do biura interesantów

No tak się składa, że BOI jest częścią sądu i pracują tam urzędnicy sądowi, a nie krasnoludki. Urzędnicy Ci mogliby być skierowani do wydziałów np. karnych, cywilnych, gospodarczych albo penitencjarnych i sprawy szłyby nieco szybciej. A tak urzędnik siedzi w BOI, odbiera telefony od Klaidiów002, a na salę do protokołowania na posiedzeniu nie ma kto iść. I potem na termin czeka się tygodniami...

RE: Dozór elektroniczny

Dzwoń i nękaj co dziennie ja też tak teraz robię . Niby papiery poszły już do sędzi i termin za 3-4 dni

Ja dzwonie 2 3 razy dziennie i dalej nic

A z tym ze termin za chwile bedzie to slysze juz ponad 2 tyg

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dzisiaj mi doradzono żeby napisać mężowi o przerwę w karze niby dostać jest ciężko ale można spróbować jak nie z dozorem się nie uda to może z przerwą się uda zobaczymy mąż ma napisać w ZK a ja mam tylko opłacić za wniosek niby przerwę szybciej rozpatrują niż dozór.

Nie przesadzaj w tym sądzie co ja dzwonię są 3 ludzi więc to w niczym nie przeszkadza . Każdy człowiek jest od czegoś innego w sekretariacie jest jedna osoba a w biurze interesantów 3 więc po to oni są żeby udzielać informacji o sprawie za to im płacą . A nie za siedzenie zaprzeproszeniem na dupie i zwlekanie z czasem i spławianie ludzi .

edit.gif
Regulamin §8

RE: Dozór elektroniczny

Ja slyszalam ze jeszcze dłużej to trwa mimo ze nie ma pomiarów i tym podobne

Izaibiza napisał:
Ja slyszalam ze jeszcze dłużej to trwa mimo ze nie ma pomiarów i tym podobne

Oczywiście że dłużej trwa bo wtedy kurator i pomiar tylko że ja mam tak jak ty że czekam na termin na dozór .

Trzeba być dobrej myśli i czekać na ten termin , nic na to nie poradzimy tylko zapewnie mieszkasz w dużym mieście ? Jak tak to pełno ludzi składa o sde bo my małe miasto wchodziłam na stronę wokand w tym miesiącu nie ma żadnej i na pozostałe miesiące też a w Szczecinie aż do stycznia wokandy są .

edit.gif
Regulamin §8

Klaidia002 napisał:
Oczywiście że dłużej trwa bo wtedy kurator i pomiar tylko że ja mam tak jak ty że czekam na termin na dozór .

Trzeba być dobrej myśli i czekać na ten termin , nic na to nie poradzimy tylko zapewnie mieszkasz w dużym mieście ? Jak tak to pełno ludzi składa o sde bo my małe miasto wchodziłam na stronę wokand w tym miesiącu nie ma żadnej i na pozostałe miesiące też a w Szczecinie aż do stycznia wokandy są .

edit.gif
Regulamin §8
I jak wyszukuje wokand w tym sadzie gdzie ma byc posiedzenie to mi nawet jedna nie wyskakuje z takim repetytorium

Klaidia002 napisał:
Na forum dała Gmaila że zajmuje się sprawami o dozór elektroniczny napisałam do niej na gemaila i podała mi numer telefonu

Pani podała maila a ty jej podałaś imię, nazwisko, sygnaturę akt .... A zapytałaś dlaczego robi to za darmo i z czego żyje??
I jeszcze upubliczniasz jej numer. Dlaczego nie panie nie podała od razu numeru do siebie tylko maila?

Wszystko wskazuje na to, że ta pani jest naciągaczką i w ten sposób wyłudza dane osób, które siedzą w więzieniu. Swoja drogą fajny target, osadzeni nie za bardzo będą w stanie zareagować na wykorzystanie ich danych osobowych. Żaden sąd nie udostępni danych sprawy losowej osobie z ulicy, nawet jak bedzie znała sygnature i wszystkie wskazane przez ciebie informacje.

Ostatnia edycja:
Wniosek o bransolete jakie szanse

Witam,
Miałem do odrobienia pracę społeczne, których nie wykonałem. Zamieniono mi je na zastępcza karę pozbawienia wolności. Nie stawiłem się do zakladu karnego i jestem poszukiwany celem doprowadzenia do zakładu karnego.

Czy są jakiekolwiek szanse, że po złożeniu wniosku o dozór elektroniczny uzyskam zgodę i nie pójdę do więzienia?

***wstawiasz się w knajpie, do ZK miałeś się stawić. mod***

RE: Wniosek o bransolete jakie szanse

Baaardzo małe.

Kurcze, czyli i tak będę musiał odsiedziec?
A czy istnieje możliwość zamiany na grzywnę?

redtyper napisał:
Kurcze, czyli i tak będę musiał odsiedziec?

A dlaczego nie? Skoro nie chciało Ci się wykonywać prac społecznych to w czym teraz problem? Przecież wiedziałeś, że sąd zamieni je na odsiadkę. Miałeś wybór i wybrałeś. Kary ograniczenia wolności nie można zamienić na grzywnę.

Witam. Mam takie pytanie czy jest taka mozliwosc ze osadzony nie zostanie poinformowany o terminie wokandy o SDE? Nikt nie udziela mu na ten temat informacji, z wychowawca się nie moze umówić chociaż już 3 pisma dał oddziałowemu. Wie jedynie ze na celi ktoś będzie miał wokande ale nie powiedzieli kto. Dozór złożony przed pójściem do ZK. Wywiad od kuratorki prawie 2 msc temu. Z SDE byli też 2 msc temu opinia od wychowawcy poszła 3 tyg temu do sądu. Wszystko opinie bardzo dobre. Siedzi 1 raz na 75 dni. Nigdy żadnych zatorów z prawem nie miał. Zatrzymany został 2 listopada kara się kończy 16 stycznia. Do sądu dzwonił ale nikt się nie zgłaszał a rozmowy są ograniczone max 15 min. Prosze o poradę.

Joanna280994 napisał:
Nigdy żadnych zatorów z prawem nie miał.

To z jakiego powodu przebywa w zakładzie karnym?
W sprawie terminu posiedzenia proponuję dzwonić do sądu. Jeśli wniosek składał jeszcze będąc na wolności to dobrze jest powiadomić sąd, że sytuacja uległa zmianie i jest się osadzonym. Wówczas posiedzenie nie odbędzie się w sądzie tylko w zakładzie karnym.

Mial odrabiac na cele spoleczne od 1 marca po 20h w miesiacu przez 5 msc. Odrobil 15h i zamkneli ten zaklad gdzie odrabial z powodu pandemi. I w lipcu mu przyszlo z sadu ze sie nie wywiazal z liczby godzin i dostal 75 dni. Skladalismy zazalenie ze to nie z jego winy nie mogl tej kary odpracowac ale sad to oddalil. Pod koniec pazdziernika zlozylismy na dozor i 2 listopada zabrali go z pracy. I do tej pory nic nie wie, o SDE byli jak byl na wolnosci Pani kurator wywiad zrobila telefoniczny. Opinia z ZK dawno poszla a nic nie mozemy sie dowiedziec. Dzwonilam do sadu okregowego na wydzial penitencjarny i on tez i nic nie chca powiedziec.

Joanna280994 napisał:
Opinia z ZK dawno poszla a nic nie mozemy sie dowiedziec. Dzwonilam do sadu okregowego na wydzial penitencjarny i on tez i nic nie chca powiedziec.

Z jakiej racji Tobie mieliby coś mówić? Jesteś stroną w sprawie? Dlaczego odmawiają udzielenia takiej informacji skazanemu?

Juz sie dowiedzialam. Powiedzieli normalnie bo dzwonilam dzisiaj rano do sadu. Sa wszystkie dokumenty i kazali czekac na termin wokandy. To jednak moglam sie dowiedziec...

Na termin trochę sobie poczekasz z powodu pandemii. Chyba że masz szybciejszy sąd do rozwiązań sprawy bo nie które sądy po 2 miesiącach termin dają więc twój mąż zdąży wyjść z ZK a terminu nie będzie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót