System dozoru elektronicznego - część V

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Dostałem zgodę na dozór elektroniczny, pracuję...

Jak widzę umiesz pisać więc powinieneś też umieć czytać. Skoro zaś nie rozumiesz co czytasz to skontaktuj się z kuratorem, może on twarzą w twarz będzie potrafił Ci wytłumaczyć Twoje wątpliwości.

Wniosek o wyrok łączny możesz napisać, sąd zdecyduje co z nim zrobić.

WPZ z SDE kiedy wniosek?

Witam,
Chciałem zapytać o warunkowe przedterminowe zwolnienie z reszty kary którą odzywam w SDE. 5 grudnia mija mi połowa kary, czy mogę złożyć wniosek tydzień lub dwa wcześniej? Wiadomo termin nie od razu wyznacza.

Dzien dobry moj partner od 8.07.2017 przebywa w zakladzie karnym w Krzywancu dostal wyrok 17 miesiecy pozbawienia wolnoci ale w trakcie odbywania kary zostal zrobiony wyrok laczny i zbili mu wyrok do 10 miesiecy i tu moje pytanie czy chlopak ma szanse o dostanie dozoru 18 pazdzienika zlozyl wniosek 28 byli robic pomiary ale teraz pytanie czy go uzyska chlopak z /k jest grzeczny dostaje nagrody pani wychowawczyni go chwali chlopak po dostaniu dozoru ma mozlieosc porotu do pracy zostalo do wniosku o dozur dolaczone zaswiadczenie od pracodawcy o mozliwosci chlopaka powrotu do pracy , oprucz tego mamy dwujke malych dzieci 3 letnia corke i 1,5 rocznego synka . Dzieci sa bardzo z tata zrzyte i bardzo za nim tesknia jaka pana zdaniem jest szansa na uzyskanie dozoru z góry dziekuje za odpowiedz

Szanse ma, ale je ocenia sędzia słuchający zarówno wnioskodawcy jak i prokuratora. Najważniejsze, że po wyroku łącznym został spełniony podstawowy kodeksowy warunek.

O to że długość kary do odbycia nie przekracza jednego roku.
P.S. - nie pisz posta pod postem, to nie czat, tu wpisy można edytować.

System dozoru elektronicznego

Kumpel w 2014 popełnił przestępstwo i dostał 3 m-cie w zawieszeniu na 2 lata. Niestety w 2015 tez powinela mu sie noga i tak sąd 2 instancji utrzymał w styczniu 2016 postanowienie sadu rejonowego o zamianie tych 3 m-cy na karę więzienia. Z racji ze jest jedynym zywicielem rodziny odroczono mu karę juz dwa razy (na 3 i 6 m-cy)
No ale pracodawca ogłosił teraz likwidację poszły masowe zwolnienia a odroczenie kończy mu sie 31.12 :/
Tomek mysli o bransolecie warunki techniczne beda sie zgadzać czyli ten sygnał i reszta i szukaliśmy w necie że dozór wrócił w 2015 roku.
Tutaj jest wuec pytanie czy skoro kara zastępcza jest z 2016 mimo ze pierwotny wyrok z 2014 to mozna złożyć wniosek do sądu penitencjarnego ?
Dzieki

Zaczalem wykonywac kare ograniczenia wolnosci, wykonalem 3 z 12 miesiecy prac spolecznych, odwieszono inny wyrok i otrzymalem SDE, mam czas na prace zarobkowa dojscie i powrot, a w niedziele na Msze to wszystko. Wiecej czsasu w SDE nie otrzymam, juz dostale po 11 godzin, pracuje od 7 do 18. Co i jak?

mnow8 napisał:
To ma być pytanie? Może łaskawie rozwiniesz wypowiedź, bo ja np. nie wiem o co konkretnie pytasz.....

Wydaje mi sie ze dwie kary nie moga byc wykonywane jednoczesnie, w rzeczywistosci nie mam nawet na to czasu, zaczalem co prawda wykonywac prace spoleczne, ale dostalem w innej sprawie obroze SDE. Wg. mnie skoro jestem pozbawiony wolnosci, to jak ona moze zostac ograniczona...co w tym wypadku sie dzieje?

Sąd powinien zawiesić postępowanie w przedmiocie wykonywania kow do czasu odbycia kary pozbawienia wolności.

Witam! Mam pytanie dotyczące dozoru elektronicznego, czy według was da rade wyjść się na de ze złą opinią? Bardzo proszę o odpowiedź.

burdaszka napisał:
Witam! Mam pytanie dotyczące dozoru elektronicznego, czy według was da rade wyjść się na de ze złą opinią? Bardzo proszę o odpowiedź.

Wyjść się na de? Co to znaczy?

No ok, rozumiem. Tylko problem w tym, że opinia nie była zebrana z miejsca w którym przebywał osadzony przed pójściem do ZK a z miejsca zameldowania, opinie wydawala jego matka, ktora od 2 lat nie mieszka z osadzonym. I chyba na złość nagadała koleżance kuratorce głupot.

burdaszka napisał:
No ok, rozumiem. Tylko problem w tym, że opinia nie była zebrana z miejsca w którym przebywał osadzony przed pójściem do ZK a z miejsca zameldowania, opinie wydawala jego matka, ktora od 2 lat nie mieszka z osadzonym. I chyba na złość nagadała koleżance kuratorce głupot.
A jaką opinie ma w ZK? Moze przeszedł jakis etap resocjalizacji?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót