RE: Wyrok łączny w SDE
Co mam wpisać że rozpocząłem już wykonywać karę, czy że jeszcze jej nie rozpocząłem? Od dzisiaj tydzień na uprawomocnienie, więc tydzień (ale coś mówili, że więcej ujmą od tego roku, karę ograniczenia wolności również zacząłem wykonywać). Strasznie ostatnio jestem otępiały i mam problem ze słuchem, dlatego mi umknęło kilka rzeczy, ale myślę, że wy tutaj dobrze wiecie o co chodzi. Jeden rok kary łącznej na który składa się (rozpoczęty w SDE wyrok 1 roku pozbawienia wolności - ten wyrok był skrócony o 100 dni za uiszczenie grzywny, czyli ok 9 miesięcy w SDE, a pozostało do końca 4 miesiące, drugi wyrok 3miesiące był w zawieszeniu, kara ograniczenia wolności 12 miesięcy po 32 godziny - odrobiłem 5 miesięcy i ostatnia kara to również kara ograniczenia wolności 6 miesięcy po 24 godziny jeszcze nie rozpoczęta. Coś mówili o skracaniu tej kary, ale tego dokładnie mi nikt nie wytłumaczył. Mam dobre opinie od pracodawcy, z miejsca gdzie wykonywałem prace społeczne, kurator mnie pochwalił, rodzina też jest za mną. Pracuję, mogę się sam utrzymać, jestem abstynentem, odbyłem leczenie odwykowe, odbyłem program dla sprawców przemocy.