System dozoru elektronicznego - część VI

• Autor wątku Autor wątku Sylwina160
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja mam hybrydową ale kare ograniczenia wolnosci odbywam dopiero po zakoczeniu SDE

Witam .mam pytanie? Po rozprawie o Dozór w jakim czasie się opuszcza areszt ? Jak to wygląda teraz ?

Tego samego dnia

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Przewaznie ok 15 nawet jak wokande masz rano :)

Dzięki to nie dla mnie, pytam żeby wiedzieć kiedy się można spodziewać. Czy kiedy podjechać. Może jeszcze spytam. Czy po sprawie dostanie możliwość telefonu żeby mnie poinformować? czy jak to wygląda? sprawa - pakować się i do widzenie?

jak poprosi to dadza jej zadzwonic poinformowac ale dopiero jak sprowadza ja na oddzial po wokandzie a to troche trwa :)

Witam. Jak to wygląda w czasie pandemi z dozorem ? Wniosek złożony z zk 19.04.2021roku. Kiedy i czego mogę się spodziewać? Z góry dziękuję za odpowiedź

Kiedy-tego nie wiem bo zależy to od spraw w danym sądzie,a czego-tak jak przed pandemią,wywiad kuratora,sprawdzenie warunków technicznych w domu,wyznaczenie terminu posiedzenia i podjęcie decyzji.

Ile godzin po pozytywnym postanowieniu zakładają obroże? Czy faktycznie od wydania wyroku jest na to 24 godziny i się to wydłuża jakoś?

Masz około 24h na zgłoszenie się do centrali monitorowania, dokładna godzina padnie podczas wokandy. I centrala już powie, albo oddzwoni z informacją kiedy należy się ich spodziewać

Ale raczej następnego dnia po wyroku?

Pytam bo jeśli zapadnie pozytywne postanowienie to zastanawiam się czy zdążę dojechać do Polski w tym czasie

Tak masz 24h na zgloszenie sie. Mi dzien po wokandzie zalozyli juz

jeśli zapadnie pozytywne postanowienie to zastanawiam się czy zdążę dojechać do Polski w tym czasie
zależy skąd...
Ty masz 24 godz. na zgłoszenie swojej gotowości, samo podłączenie niekoniecznie nastąpi w tym terminie

To napewno zdążę wrócić. Aby tylko zapadła pozytywna decyzja

Może ktoś mi pomoże? Wniosek wysłany z zk o dozor . W sadzie powiedzieli ze sąd czeka na papiery od kuratora. On ma na to 14 dni. Mija już trzeci tydzień a tu dalej cisza. Sąd twierdzi że w ciągu 30dni powinna być decyzja,ale rozumiem ze beż tej opinii i pomiarów nie może być posiedzenie. Czy można gdzieś się czegoś dowiedzieć oprócz sądu ? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź

Tak musi byc wszystko zanim wyznacza termin. 30dni nie zawsze tyle to trwa. Ja czekałam 3miesiace z zk na termin

Powrót