System dozoru elektronicznego - część VI

• Autor wątku Autor wątku Sylwina160
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czy na sprawie o dozór z ZK jest potrzebny adwokat
Nie jest.
czy sprawa która się odbędzie to kwestia przeczytania wyroku ?
Jakiego wyroku? Jeśli jest to sprawa o sde to wyrok musiał już zapaść a nawet się uprawomocnić i nie ma potrzeby go czytać.

mnow8 napisał:
Nie jest.
Jakiego wyroku? Jeśli jest to sprawa o sde to wyrok musiał już zapaść a nawet się uprawomocnić i nie ma potrzeby go czytać.
Wyrok już był rok temu. Odrazu był złożony wniosek o Sde, osoba w między czasie wstawiła się do Zk za ten wyrok i teraz stamtąd był złożony wniosek o Sde. I jest posiedzenie w środę. I nie wiem czy jest sens ciągnąć adwokata na posiedzenie o tylko przyznanie sde

To Twoja decyzja,ale adwokat nie musi byc :)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ok,dzięki:)

Witam!
W czwartek moja kobieta ma sprawe o sde, siedzi już 4 miesiące. Do zabrania ma 14 miesięcy, moje pytanie brzmi czy wystąpienie dyrektora dużo daje? Udało się jej coś takiego uzyskać, promesa i inne ważne rzeczy są. Pierwszy raz siedzi

Niby daje,ale ja tez miałam i niestety nie dostałam. Zalezy od Sedziego

Zaneta9393 napisał:
Niby daje,ale ja tez miałam i niestety nie dostałam. Zalezy od Sedziego

Rozumiem, jest sporo pozytywów w tym dobra opinia od kuratora oraz promesa o zatrudnieniu, no nic za 3 dni się dowiemy

Zaneta9393 napisał:
Zalezy od Sedziego

A co, inny sędzia tobie udzielił zgody na SDE? Zapewne nie. Zależy od spełnienia przeróżnych przesłanek.

Mi chodziło głównie o to, czy faktycznie to wystąpienie to jest tak mocny argument, tego co mi mówią ludzie to tak, nie miałem styczności z tym, ale rozumiem że co sędzia to jest innaczej, ale nie mogą lekceważyć czegoś takiego, tymbardziej jak petka i same dobre opinie + 4 miesiące już za nią w nienagannej postawie

Wystąpienie dyrektora nic nie daje. To nie jest czynnik rokujący pozytywnie czy negatywnie. Ale to, że dyrektor wystąpił oznacza, że w jego ocenie skazany/skazana spełnia przesłanki do odbycia reszty kary w SDE. Ale sąd i tak może uznać, że jednak ta forma odbycia kary pozwoli osiągnąć celu odbywania kary pozbawienia wolności. Sąd nie jest związany wnioskiem dyrektora.

Alcapony napisał:
Rozumiem, jest sporo pozytywów w tym dobra opinia od kuratora oraz promesa o zatrudnieniu, no nic za 3 dni się dowiemy
Powodzenia :) oby sie udało

Alcapony napisał:
Mi chodziło głównie o to, czy faktycznie to wystąpienie to jest tak mocny argument, tego co mi mówią ludzie to tak, nie miałem styczności z tym, ale rozumiem że co sędzia to jest innaczej, ale nie mogą lekceważyć czegoś takiego, tymbardziej jak petka i same dobre opinie + 4 miesiące już za nią w nienagannej postawie
Ja mialam wystapienie dyrektora i opinie bardzo dobre a sedzia nie udzielila mi zgody. Po wyjsciu mialam drugi wyrok i sad udzielil zgody i obecnie odbywam kare w sde

Zaneta9393 napisał:
Ja mialam wystapienie dyrektora i opinie bardzo dobre a sedzia nie udzielila mi zgody. Po wyjsciu mialam drugi wyrok i sad udzielil zgody i obecnie odbywam kare w sde

Nam też odmówili z wolności raz, uznali ze jest za bardzo zdemoralizowana, a sprawa z przed 4 lat..
Teraz miała pod "opieka" małoletnia dla której pełniła funkcje resocjalizacyjnna, więc ten argument upada

Alcapony napisał:
Nam też odmówili z wolności raz, uznali ze jest za bardzo zdemoralizowana, a sprawa z przed 4 lat..
Teraz miała pod "opieka" małoletnia dla której pełniła funkcje resocjalizacyjnna, więc ten argument upada
Moze tym razem sie uda. Mi tez za pierwszym razem odmowili,sedzia stwierdzila ze musze byc w izolacji aby kara była dotkliwa

Zaneta9393 napisał:
Moze tym razem sie uda. Mi tez za pierwszym razem odmowili,sedzia stwierdzila ze musze byc w izolacji aby kara była dotkliwa

U niej tak samo, prorok powiedziała że dopóki nie zobaczy jak tam jest to nie ma opcji że pozwoli na to, więc myślę że się uda

Pomocy !! Było posiedzenie o dozór, sąd ma jakąś grzywnę sprzed kilku lat. Posiedzenie odroczone czas na zapłatę. Nie wiem skąd ta grzywna. Czy jest szansa na jej odnalezienie ?

Idz do sądu i sie dowiesz wszystkiego. Nie zapomnij wziąc dowodu osobistego. Mozesz tez sprobowac zapytac telefonicznie ale niewiem czy udzielą Ci takich informacji. Swoją drogą to dziwne że przez kilka lat cisza i nie przychodziły Ci zadne wezwania. Jestes pewny ze to grzywna?

biezanow_123 napisał:
Idz do sądu i sie dowiesz wszystkiego. Nie zapomnij wziąc dowodu osobistego. Mozesz tez sprobowac zapytac telefonicznie ale niewiem czy udzielą Ci takich informacji. Swoją drogą to dziwne że przez kilka lat cisza i nie przychodziły Ci zadne wezwania. Jestes pewny ze to grzywna?
Przełożony termin posiedzenia że względu że wisi grzywna. Mam dostarczyć że opłacona do Sądu. Masakra, nawet nie wiem jaki Sąd 🤨

No to niewiesz co w przeszłosci przeskrobałeś? "Za darmo" tej grzywny Ci nie dali. Przypomnij sobie poprzednie wyroki

Pytanie o dozor napisał:
Przełożony termin posiedzenia że względu że wisi grzywna. Mam dostarczyć że opłacona do Sądu. Masakra, nawet nie wiem jaki Sąd 🤨
Dziwne. Najlepiej wyciagnij sobie karte karalnosci i tam zobaczysz wszystko

Hej. Potrzebuje pomocy. Od stycznia odbywam kare w sde. Soboty niepracujace mam 8-9 a potem 18-19 wyjscie a pracujace 7.40 -19.40. Na poczatku dostarczylam kuratorce jak pracuje az do czerwca,wszystko wklepała do systemu. Teraz 2tyg temu dostarczylam jej kolejne zaswiadczenie jakie soboty pracuje od czerwca. Probuje sie z nia skontaktowac ale jest na urlopie. Nie wiem czy wprowadzila mi to juz do systemu. W ta sobote pracuje. Co sie stanie jesli niewprowadzila mi tych zmian a ja wyjde o tej 7.40 do pracy? Czy potem moze mi to usprawiedliwic jakos po czasie?

Powrót