System dozoru elektronicznego (elektroniczna opaska) - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
karina1979 napisał:
Nikt mi po dzis dzien nie potrafi udzielic informacji takich ktorych bym chciala!!!

To udaj się do zawodowców. Zapłać i wymagaj.
Chyba nie doczytałaś czym jest "forum prawne".

karina1979 napisał:
Moderatorzy sa w ogole nie poinformowani odnosnie sadow wojskowych.
Moderatorzy są od pilnowania porządku na forum, nie muszą znać się na wszystkim.

witam mam pytanie dlaczego nie mozna spozywac alkoholu gdy sie nosi opaske??

Bo odbywasz karę pozbawienia wolności. Czy w ZK spożywasz alkohol?

no nie ale nie rozumiem tego dlaczego nie mozna wypic sobie np piwa ??

to muzyki tez glosno nie mozna sluchac ??

kuratorka

alkoholu mowili ze nie mozna
i to mnie zdziwili bo mam impreze rodzinna

Mozna spozywac alkohol, chyba ze masz dodatkowa notatke w postanowieniu sadu ze nie mozesz.

Pewnie że można , tylko z umiarem , byłem na de to wiem.

napewno ? albo lepiej sie gdzie o tym mozna dowiedziec czy mozna spozywac?

Nie rozumiesz prostego komunikatu? Może być Tobie nakazane powstrzymywanie się od spożywania alkoholu.

mlody21wlkp napisał:
napewno ? albo lepiej sie gdzie o tym mozna dowiedziec czy mozna spozywac?

Przecież tu nie chodzi o jakieś upijanie się , tylko o normalne wypicie piwka czy coś mocniejszego tak dla zdrowia, mi tak powiedział z de przy instalacji obrączki.

GosiaiPiotr napisał:
Moje działania w sprawie SDE:
1. 18 lipca 2012 osadzenie partnera w AŚ (nie dotrzymanie postanowień sądu wyrok rok)
2. 24 lipca 2012 złożenie wniosku w sądzie
3. 29 lipca 2012 wizyta kuratora-wywiad
cdn.....

4. 8 sierpnia 2012 7-9 rano pomiar....
cdn.

pytanie mam.jak jest z harmonogramem w SDE w dniu świątecznym w środku tygodnia (wolnym od pracy)?czy obowiązuje tak jak w zwykłą środę?czy też jak w niedzielę.lub może nie ma wogóle przeznaczonego czasu na przebywanie poza SDE??
pytam bo święto w środę a moj kurator wybył na urlop.

Słuchajcie wyszła ciekawa sprawa z moim kolega co pisałem wczesniej o nim o tych 10 miesiacach do odsiadki i 6 odwieszonych.Złozył wniosek o SDE i przyjechała kuratorka do niego i powiedziala mu ze ma Pan bardzo duze szanse na przyznanie opaski i zeby czekac na ekipe i wezwanie do sadu.To ja juz nie wiem jak to jest z tym ze łacznie ma 16 miesiecy odsiadki gdyby dodał te dwa wyroki razem a SDE jest do 12 miesiecy.I niewiem z jakiej racji była wgl ta kurator jak to powinno wg przepisów byc skreslone odrazu.bardzo dziwna sprawa to jest wg mnie a wy co o tym myslicie??Pozdrawiam

Sąd spojrzy w kartę karną i postepowanie umorzy. No chyba, że któryś z tych wyroków nie jest jeszcze wprowadzony lub może odroczony. Mógłby dostać dozór powiedzmy z 10 miesięcy gdyby te 6 miesięcy było odroczone. Lub odwrotnie.

Mam dziś już nerwa na maxa, napiszcie mi proszĘ ile czekaliście na SDE od momentu złożenia wniosku może to mnie uspokoi u nas jest dziś 25 dzień ...ta niepewność jest okrutna...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót