System dozoru elektronicznego (elektroniczna opaska) - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
bartek_m napisał:
Ok w takim razie jeszcze jedno czy policja będzie przyjeżdżać do mnie do domu podczas załatwiania sde? Chodzi o mierzenie sygnału czy jeszcze jakieś inne czynności? Czy ktoś inny się tym zajmuje?
.

Policja sie tym nie zajmuje.Są ludzie od SDE którzy mierzą zasięg ,zakładają ,monitorują przebieg kary itp..

Chociaż jeden good news;-)

A po drugie co z tymi sąsiadami? Czy warto z nimi wcześniej porozmawiać? Nie jestem pewny jaką mi opinię mogą wystawić dlatego pomyślałem, że pójdę z nimi po ludzku porozmawiać...

pomiar wykonuje firma ktora nas dozoruje i zaklada system

Ok to już wiem:)

A czy ktoś z Was dostał sde jak ma jeszcze jedną sprawę w toku? Ja mam wyrok 10 miesięcy i nakaz stawiennictwa w zk i z wolności złożyłem wniosek o sde. I jeszcze jedną sprawę w toku o sfałszowanie podpisu...

bartek_m napisał:
Ok to już wiem:)

A czy ktoś z Was dostał sde jak ma jeszcze jedną sprawę w toku? Ja mam wyrok 10 miesięcy i nakaz stawiennictwa w zk i z wolności złożyłem wniosek o sde. I jeszcze jedną sprawę w toku o sfałszowanie podpisu...

Pamiętaj ze wniosek o SDE nie wstrzymuje stawienia sie do odbycia kary....

ja mialem kare odwieszona tez 10 miesiecy i zabrali mnie do ZK i tam mialem jeszcze jedna sprawe mecenas mi powiedzial ze byloby dobrze gdyby mi sie ta sprawa zamknela przed posiedzeniem o SDE i tak sie stalo wyrok z tej drugiej sprawy uprawomocnil mi sie 6 lipca a 16 stawalem na SDE. oczywiscie druga sprawa byla w zawieszeniu
Wiec chyba lepiej jak niemasz zadnych spraw w toku.

Tak też myślałem... No niestety moja sprawa ciągnie się od listopada 2011 roku i od stycznia słyszę, że papiery trafiły do sądu a tu nic nie słychać w tej sprawie.

A słuchajcie to, że ma dzieci jakoś może pozytywnie wpłynąć na sąd?

bartek_m napisał:
Ok w takim razie jeszcze jedno czy policja będzie przyjeżdżać do mnie do domu podczas załatwiania sde? Chodzi o mierzenie sygnału czy jeszcze jakieś inne czynności? Czy ktoś inny się tym zajmuje?
Może przyjść dzielnicowy na wywiad jeśli sąd sobie tego zażyczy. Od pomiaru sygnału są inni ludzie. Generalnie chodzi o wywiad w miejscu zamieszkania oraz czy nie masz prowadzonych innych postępowań.

No właśnie postępowanie przeciwko mnie jest w toku...

O to właśnie może się zwrócić sąd do policji. Pamiętaj o domniemaniu niewinności.

Ok super ale czy podczas wokandy o sde będę miał możliwość wypowiedzenia się na ten temat?? Czy w ogóle będą mnie o coś pytać...?

A Ptasior możesz napisać mi po kolei jak wygląda wokanda?

Nie mial posiedzenia w sprawie DE, dopiero je bedzie mial. Wszystko juz wie

Witam! Jestem tu nowa i mam jedno pytanie ,otóż mój mąż stara sie o obroże ,wszystko jest na dobrej drodze i teraz tylko czekac ,moje pytanie dotyczy pomiaru ,czy jak przychodzą mierzyć pomiar albo zakładać nadajnik to chcą do wglądu rachunki za prąd albo czy sprawdzają czy sie nie ma zaległości za prąd. Bardzo proszę o szybką odpowiedz. Dziekuje

Przeczesałam chyba całe forum o SDE i nie widziałam żeby kurator chciał wglądu w rachunki ale z tego co wiem to stały dostęp do energii musisz mieć... Jakby w razie "w" odłączyli Wam prąd to jakby nie było jest to jakieś naruszenie... Ja mam licznik na doładowania i się zastanawiam czy to nie będzie problem...

u mnie ludzie od pomiaru (na początku sierpnia) nie chcieli wglądu w żadne rachunki, ale musisz znać metraż mieszkania i od razu pokazać im do którego kontaktu będzie podłączony aparat (nie może być żadnych przedłużaczy). Potem było dwóch kuratorów (dzień po dniu) i jeden z nich pytał o wysokość rachunków, ale jak chciałam pokazać kwitki to mówił, żeby nie szukać. Natomiast pytał kurator o prawo do lokalu - jak powiedziałam, że własnościowe, to chciał sprawdzić czy nie zalegamy z ratami kredytu (jest już spłacony).Więc co region to obyczaj, bo jeszcze nie słyszałam, żeby o to pytali...

Anatomka napisał:
Witam! Jestem tu nowa i mam jedno pytanie ,otóż mój mąż stara sie o obroże ,wszystko jest na dobrej drodze i teraz tylko czekac ,moje pytanie dotyczy pomiaru ,czy jak przychodzą mierzyć pomiar albo zakładać nadajnik to chcą do wglądu rachunki za prąd albo czy sprawdzają czy sie nie ma zaległości za prąd. Bardzo proszę o szybką odpowiedz. Dziekuje

Ci od pomiaru u mnie nie chcieli żadnych rachunków i nie słyszałem zeby od kogos chcieli....

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót