System dozoru elektronicznego (elektroniczna opaska) - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
no to w środę się dowiecie, czy dostał. Szanse są, ale wszystko w rękach Sądu. Dla zabicia czasu poczytaj ten wątek od początku, zobaczysz, kto dostał, a komu odmówiono - sama ocenisz szanse.

loczek25 napisał:
no to w środę się dowiecie, czy dostał. Szanse są, ale wszystko w rękach Sądu. Dla zabicia czasu poczytaj ten wątek od początku, zobaczysz, kto dostał, a komu odmówiono - sama ocenisz szanse.

dziękuje za odpowiedź

Dla Sadu chyba jednak nie liczy sie teraz ze skazany ma rodzine i dobra prace.moj mial wokande 21 grudnia w AŚ i nikomu nie przyznano,jutro jest sprawa w SA II instancji w Gdansku bo napisalismy zazalenie o odmowie SDE ale nie liczymy ze dostanie teraz jest juz miesiac w ZK 17 listopada ma koniec kary i tez mial stala dobra prace rodzine i nie popelnil przestepstwa wiec widzisz jak to wyglada

Właśnie słyszałam, że rzadko przyznawany jest ten dozór. Najgorsze jest to, że jeśli nie przyznają mu go, zostanie on wywieziony dużo dalej.. bo w tym zakładzie, w którym jest, nie ma miejsc.. Prokurator załatwił mu już krótsze o 20 dni odbywanie wyroku i właśnie powiedział, by dał pismo z prośbą o bransoletę..

jesli mu nie przyznaja to pamietaj zeby sie odwolal tzn,zlozyl zazalenie do SA II Instsncji ale moze uda Wam sie my jak jutro nie przyznaja mu to skladamy znow 5 marca a Twojego duzo dalej maja wywiezc?

Czy stawiajac sie samemu do Zk mozna starac sie o SDE z zakladu bedac po jednej odmowie ktora byla kiedy skazany byl na wolnosci? Oczywiscie wniosek zlozony by byl po 3msc od odmowy ale juz z ZK.

Czy mozna prosic wychowawce aby dyrektor danego ZK poparl wniosek skazanego i czy dla sadu ma to jakies wieksze znaczenie?

o SDE mozesz sie starac zawsze po 3 miesiacach i z ZK jak najbardziej a jak chodzi o poparcie to porozmawiaj z wychowawca on Ci wszystko powie,bynajmniej mojemu M wychowawca sam mowil ze w razie czego to poprze jego wniosek w marcu o SDE

b-kulig napisał:
jesli mu nie przyznaja to pamietaj zeby sie odwolal tzn,zlozyl zazalenie do SA II Instsncji ale moze uda Wam sie my jak jutro nie przyznaja mu to skladamy znow 5 marca a Twojego duzo dalej maja wywiezc?

Mieszkamy na górnym śląsku, a jeśli nie przyznają mu dozoru przeniosą go do zakładu w województwie opolskim.. mam nadzieję, że zostanie mu ona przyznana, jeśli nie to na pewno będziemy się odwoływać.. szkoda tylko, że tyle nerwów i bólu to wszystko dostarcza. Do tego dokładnie nie wiemy dlaczego go zamknęli ! Wyrok przyszedł za niestawianie się na dozór na policje [miał się głosić kiedy były mecze] ale on się głosił, bo sama z nim tam co tydzień jeździłam, a w zakładzie karnym wychowawca powiedział, że został mu odwieszony wyrok, który dostał rok temu, tylko dlaczego, skoro od tego czasu jego zachowanie jest nienaganne.. J

niestety takie jest nasze polskie prawo zamykaja za blachostki a przestepcy chodza po ulicy,moj tez ma odwieszony wyrok za prowadzenie roweru bo mial zakaz poruszania sie rowerem,dostal 11 miesiecy a siedzi ponad miesiac i jest mi i corce bardzo ciezko:(

b-kulig napisał:
jest mi i corce bardzo ciezko:(

I co w związku z tym? To jest forum prawne i ludzie zaglądają tutaj, by uzyskać poradę a nie czytać o Twoim życiu.
Szanowny przestępca-rowerzysta sam sobie jest winien. Złamał prawo i teraz się przekonał, że za to jest kara.

Mam takie pytanie co do zasięgu . Mieszkam w domu jedno piętrowym z rodzina . Na piętrze w każdym pokoju jest zasięg telefonii komórkowej ale na dole jest bardzo słaby czasami jest ale rzadko .. Dodam , ze narzeczony większość czasu będzie spędzał w moim pokoju na pietrze ( oczywiscie jak dostaniemy sde ). Moje pytanie jest takie :
Czy jest szansa na sde ? Jakie sa wymagania zasiegu ? Itp.

Moj M mial dzisiaj sprawe w SA zazalenie o nieprzyznanie SDE ,dzwonil do mnie godzine temu z ZK ale jeszcze nic nie wiadomo:(

Mam takie pytanie co do zasięgu . Mieszkam w domu jedno piętrowym z rodzina . Na piętrze w każdym pokoju jest zasięg telefonii komórkowej ale na dole jest bardzo słaby czasami jest ale rzadko .. Dodam , ze narzeczony większość czasu będzie spędzał w moim pokoju na pietrze ( oczywiscie jak dostaniemy sde ). Moje pytanie jest takie :
Czy jest szansa na sde ? Jakie sa wymagania zasiegu ?

Aha i podradzcie mi na co sie powołac piszac ten wniosek ?
Narzeczony dotychczas nie pracował , szkołe zaoczna zawalił(ale moze jest cien szansy ze skonczy), nie ma dzieci i wgl .

wszystko zalezy od Sadu,moj M mial stala prace,mamy dobre warunki mieszkaniowe jestem ja i corka,i odmowiono mu teraz jest w ZK i jak pisalam dzisiaj byla sprawa zazalenie na SDE i jeszcze nic nie wiemy a zasieg musi byc dobry tam gdzie przebywa narzeczony

nija8969 napisał:
Czy jest szansa na sde ? Jakie sa wymagania zasiegu ? Itp.

Jak mamy Ci odpowiedzieć czy jest szansa na SDE, skoro napisałaś tylko że mieszkanie w domu piętrowym :)?
Co do wymagań zasięgu, stwierdza to pracownik UPD podczas wizyty sprawdzającej warunki techniczne.

nija8969 napisał:

Narzeczony dotychczas nie pracował , szkołe zaoczna zawalił(ale moze jest cien szansy ze skonczy), nie ma dzieci i wgl .

Skoro nie pracuje, nie kontynuuje nauki, nie ma nikogo na utrzymaniu to raczej nie ma podstaw do SDE. Zależy jeszcze sama postawa ubiegającego się o SDE, jego dotychczasowa karalność, opinia Kuratora i dużo innych.
Powodzenia :confused:

nija8969 napisał:

U nas była pani z dozoru i zasięg jest w całym domu, dodam, że może on (jeśli zostanie mu przyznana bransoleta) chodzić po całym domu, bo na górze mieszka jego brat z dzieckiem i mój chłopak często jest przy nim (tylko nie może schodzić do piwnicy). Mamy znajomego, któremu przyznano bransoletę i mógł być tylko w swoim pokoju i w łazience, jedzenie przynosiła mu mama do pokoju. A to czy zostanie mu przyznany dozór zależy od łaskawości Sądu.. dziś byłam u mojego na widzeniu powiedział, że jednemu chłopakowi nie przyznano dozoru, bo Sędzi powiedział, że widzi w jego oczach przestępce, a miał pracę i dobre warunki mieszkalne.
Ja mam nadzieje, że mój dostanie, jednak muszę dalej czekać, dużo zależy od kuratorki, ta, którą ma mój mężczyzna jest bardzo w porządku, pomaga mu i robi wszystko, by go stamtąd wyciągnąć.

Najlepiej jakby znalazł sobie pracę, albo chociaż skończył szkołę...

b-kulig napisał:
niestety takie jest nasze polskie prawo zamykaja za blachostki a przestepcy chodza po ulicy,moj tez ma odwieszony wyrok za prowadzenie roweru bo mial zakaz poruszania sie rowerem,dostal 11 miesiecy a siedzi ponad miesiac i jest mi i corce bardzo ciezko:(

współczuję.. dziś dowiedziałam się, że został mu odwieszony wyrok z 2011roku, ale nikt nie wie dlaczego, bo żadnego przestępstwa nie popełnił.. do tego, niestety.. dostał ten wyrok, chociaż jest niewinny.. był przy bójce, chciał odciągnąć, a uznano, że bił chłopaka.. byłam świadkiem tego wydarzenia.. zeznawałam, ale uznano, że bronie swojego chłopaka.. zapłacił kare, dostał wyrok w zawieszeniu i po roku nie wiadomo dlaczego mu go odwieszono.. teraz jest na oddziale z 80 latkiem bez nogi, który nie zapłacił kary i został skazany na 3 miesiące pozbawienia wolności.. i gdzie tu szukać sprawiedliwości?

na prozno szukac niestety,moj M nie dostal zadnej wiadomosci z SA i pytal wychowawcy a ten mu powiedzial ze gdyby dostal SDE to juz dzisiaj bylby w domu a tak teraz czekamy do 5 marca i znow skladamy o SDE:(

Nie wiem na jakiej zasadzie jest przyznawany SDE, niektórzy, bez pracy, alkoholicy dostają, a ktoś kto ma dzieci, pracę, żonę jest pomijany.. będę trzymać kciuki żeby Wam się udało i przyznano mu SDE :)

Ja mam nadzieję, że Pani z dozoru nie fatygowała się, jadąc przez pół Polski do nas, tylko po to, by zrobić nadzieję, a go tam i tak zostawić..
Niestety pracy, przez to zwlekanie, mój chłopak już chyba nie odzyska..

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót