System dozoru elektronicznego (elektroniczna opaska) - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
do nas tez jechal i niby dozor bez problrmu mial dostac ale rzeczywistosc okazala sie niestety inna...teraz dopiero piszemy w marcu ,moze wam sie uda...

zobaczymy.. najgorsze jest te czekanie. Wszystko zależy od tego jaki Sędzia będzie miał humor. :(

Te 3 miesiace pomiedzy pierwszym a nastepnym wnioskiem o Sde to sie liczy od kiedy ? Od dnia w ktorym dostalo sie odmowe? Od dnia w korym zlozylo sie pierwszy wniosek??

Z tego co pytalam sie w Sadzie to od dnia zlozenia wniosku ,czyli u nas skladalismy 5 grudnia a teraz mamy skladac 5 marca

No to dobrze by bylo bo nastepny moglbym zlozyc 9 lutego .

A moze ktos wie cos na temat zmian w ustawie o SDE na ten rok?

Witam moje pytanie brzmi, czy osoba dostajaca zamiane aresztu 10 miesiecy na dozór elektroniczny, dostaje odwieszenie dodatkowych 6 miesiecy, czy o to moze sie starac w odbyciu tez jako dozór elektroniczny ? czy nie, bo oba wyroki przekraczają rok czasu ?

a jezeli nie, to czy jest mozliwosc naprzyklad, starać siępo odsiedzeniu 4 miesiecy z wyroku 10 miesiecznego w systemie dozoru elektronicznego (biorac pod uwage ze tamten uda sie odroczyc) ze sad wyrazi zgode na kontynuowanie odbywanie kary w opasce ?

panciop napisał:
Witam moje pytanie brzmi, czy osoba dostajaca zamiane aresztu 10 miesiecy na dozór elektroniczny, dostaje odwieszenie dodatkowych 6 miesiecy, czy o to moze sie starac w odbyciu tez jako dozór elektroniczny ? czy nie, bo oba wyroki przekraczają rok czasu ?

a jezeli nie, to czy jest mozliwosc naprzyklad, starać siępo odsiedzeniu 4 miesiecy z wyroku 10 miesiecznego w systemie dozoru elektronicznego (biorac pod uwage ze tamten uda sie odroczyc) ze sad wyrazi zgode na kontynuowanie odbywanie kary w opasce ?

Ustawa wyraźnie stanowi, że z SDE mogą skorzystać skazani na karę pozbawienia wolności do jednego roku. (łącznie z kilku wyroków także).

Tak więc nawet po "odsiedzeniu" 4 miesięcy nic Ci to nie da.

Przykro mi.

Witam. jestem nowa mam pytanie. Mojemu narzeczonemu odwiesili wyrok, dostał rok odsiadki. Powiedzieli mu ze moze starac sie o opaske wiec si etym zajełam ale ze kompletnie sie na tym nie znam wynajełam do tego adwokata który napisał wniosek i zaniósł go do sądu 2 dni temu jako połnomocnik. Podalismy we wniosku adres naszego nowego mieszkania jest juz wykupione własnosciowe ale pozwolilismy zeby lokatorzy do 2 tyg lutego pomieszkali tam i powoli si e wynosili . Boje sie ze nie zdarza sie wyniesc zanim przyjdzie jakis kurator czy ktos taki i nas nie zasta.. Nie wiem jak to wyglada .. Jak to jest z tymi pomiarami i kuratorem kiedy on przychodzi jak juz jest pozytywnie rozpatrzony wniosek czy wczesniej.. wybaczcie za te pytania ale jestem ciemna co do tego...:rolleyes:

ludzie od monitoringu beda dzwonic do Twojego narzeczonego i umawiaja sie na konkretny dzien i godzine,bynajmniej u nas tak bylo a kuratorka byla przed nimi pare dni i rozmawiala ze mna a nie z moim M potem sprawa ,tylko ciezko jest dostac mimo wszystko SDE:(,my jestesmy po apelacji SDE i do ponownego rozpatrzenia dali i tak od grudnia:(ale kazdy przypadek inny

No do mojego narzeczonego raczej dzwonic nie bd bo odsiaduje juz kare ponad tydzien w wiezieniu, wiec do adwokata raczej czyz nie?

to nie,to albo go dowioza na sprawe albo zaocznie,bo tez tak moga a adwokat bedzie wiedzial wszystko na bierzaco i powinien Cie informowac

no tak tak to juz słyszałam, czyli ten cały kurator i ci od pomiaru przyjda jeszcze zanim bd posiedzenie (sprawa) i skontaktuja sie nie ze mna tylko z adwokatem w sprawie wizyty tak?

raczej tak,bo u nas byli ale zanim moj M trafil do AŚ a pozniej do ZK

aha i o co ten kuratorek cały pyta? Mój narzeczony siedzi w AŚ bo czeka na przewózke gdzies ale ma juz wyrok normalnie i odsiaduje go od ponad tygodnia..

moj musial wyjsc z domu na ten czas ,pytala mnie czy pracuje chociaz prace mial stala,czy pije,jak sie zachowuje w domu,takie rutynowe pytania zwiazane z naszym zyciem,od tego co napisze kurator bardzo duzo zalezy,nasza niby taka w porzadku byla podpowiadala co mozna zrobic ubiegajac sie o SDE a na koncu napisala do sadu o odwieszenie wyroku i podsumowala ze ona nie wyraza zgody na SDE a sad to podtrzymal:(

O Boże to taka fałszywa? chyba że powiedziałas jej cos co jej sie nie spodobało..

nie,wszystko bylo ok.bynajmniej ona tak twierdzila ale glupie jej podteksty do mnie typu-dziwie sie ze pani konserwator zabytkow jest z kims takim jak moj M tylko po podstawowce itp.co ja to obchodzi ,ona miala wywiad zrobic!i9 wyszlo jak wyszlo jest dwulicowa a to jest kurator zawodowy!!!

Ojj to faktycznie nie fajnie. Mam nadzieje ze z nami bd inaczej i wam życzę zeby wkoncu sie udało .

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót