System dozoru elektronicznego (elektroniczna opaska) - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
dziwny ten kurator,najlepiej idz osobiscie i spytaj go o co chodzi bo przez tel.moze Ci nie powiedziec,a w tym Waszym wspolnym mieszkaniu byl juz?a jak chodzi o brata to moze go wypytywac jak Twoj facet zachowywal sie itp.zanim trafil do ZK ,bo wtedy mieszkal tam tak?

Nie było go tam...wogole dlaczego nie zadzwonił wczesniej ze bd i dlaczego wzywa jego..tylko wiesz ten kurator jest jego zasadzony a moj facet nie utrzymywał z nim kontaktu w zyciu na oczy go nie widzial moze dlatego..juz nie wiem co mam myslec co jak do naszego nowego mieszkania tez przyjdzie bez zapowiedzi ??? bo w tamtym nowym siedza jeszcze do 14 lutego starzy lokatorzy bo im pozwolilismy ale mam z nimi umowe ze jezeli bd mi dzwonił ze przyjdzie to wyjda mi stamtad a co jak on sie nie zapowie przyjdzie tam i zasta tam obcych ludzi...masakra...wszystko pod gorke...:wow: a najgorsze jest to ze na starym mieszkaniu moj facet w srod sasiadow nie ma dobrej opini bo kiedys sie poklucil z jednym w słusznej sprawie ale oni sie wyzywaja teraz nie wiem co robic heeeelp :mad:

a powinien miec dobra opinie to jest wazne,czemu Twoj facet nie utrzymywal kontaktu ze swoim kuratorem?

jakos tak wyszlo on nie był zbyt grzeczny miał problemy z prawem od 16 roku zycia nie miał zbyt fajnego dziecinstwa wychowywał sie w osrodkach wychowawczych.. matka miała go gdzies rzucała mu kłody pod nogi cały czas, dopiero jakies 2 lata temu uspokoił sie zaczał myslec powaznei chciał sie ustatkowac gdyby nie to ze siedzi brali bysmy slub za 2 dni juz wszystko było ustalone tylko niestety przeszłosc zaczeła mu sie pokazywac :( a naprawde jest juz wporządku spokojny dba ow szystko nawet o dziecko sie staralismy chciał tego kuratotra znalesc tylko duzo pracował i cały czas to przekładał no i teraz juz za pozno...

to macie nieciekawie,wiesz SDE przyznaja osoba ktore maja staly kontakt z kuratorem ,maja dobra opinie,nie popelniaja przestepstw i staraja sie zyc zgodnie z prawem od dluzszego czasu,moj jest spokojny wyrok dostal bo prowadzil rower pod wplywem a tez nie dostal SDE i mial dobry kontakt z kuratorem pracowal .dzwon po prostu do tego kuratora i dowiaduj sie albo chodz tam codziennie,najlepiej z samego rana albo pod koniec pracy

ale po co mam tam chodzic codziennie co mam mu powiedziec?? czekam az jego brat zadzwoni dzis do niego i sie dowie dlaczego go wzywa bo nie moze isc bo chory jest bardzo.. moj siedzi za to ze odwieisli mu stary wyrok z 2010 roku 'usiłowanie kradziezy' :(

moze codziennie to nie ale mimo wszystko to Ty jestes jego narzeczona i ja chcialabym wiedziec np.dlaczego wzywa jego brata,a poza tym moglabys z nia porozmawiac dlaczego Twoj nie chodzil do niej ,powiedziec jak teraz zyjecie itp.to wszystko ma znaczenie w staraniu sie o SDE

a bd chciał wogole ze mna rozmawiac tenn kurator?????

moze mnie spławic

A jak bym np poszła tam za jego brata zanim on zadzwoni powiedziała ze jest chory itd ze chciałam sie cos dowiedziec ?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Byłam okazało sie ze to kurator ale nie na SDE tylko dla zakładu karnego i tak jak myslalam ma masakryczna opinie sasiadow wrrrr.......powymyslali glupoty na niego dobrze ze to nie od nich pojdzie opinia na to SDE:rolleyes:

Orientuje sie ktos czy strajac sie z ZK o dozor drugi raz wczesniej z wolnosci zostal odrzucony, pomiary i wywiad beda robione ponownie i zgody trzeba ponownie zlozyc we wniosku ?

Jezeli skladales raz wniosek o SDE i zostal odrzucony to jak teraz bedziesz skladal nowy jeszcze raz to pomiary i zgody musza byc ponownie sprawdzone i podpisane. Moj znajomy tez skladal dwa razy i sprawdzali wszystko tak jak za pierwszym razem.

Ostatnia edycja:
Witam po dłuższej przerwie. Mam takie pytanko co sie dzieje gdy ktos odbywa kare w systemie dozoru a ma sprawe w toku z tego samego artykulu ,chodzi mi o to czy jak zapadnie wyrok skazujący do bezwzgędnego pozbawienia wolnosci to czy dają te pierwszą kare odbyc do konca w systemie czy łączą razem i wraca sie do więzienia ,dodam ze bedzie skladana apelacja od tego drugiego wyroku i odwołania bedą pisane ,proszę o odpowiedz ,dziekuje

Sluchajcie mam pytanie bo pszegladam watek i w pewnym momecie pszeczytalam ze recydywisci nie moga starac sie o SDE? To jest nieprawda!!!Moj chlopak siedzial 3 lata temu 11 miesiecy, teraz od 31.10.2012 siedzi znowu i stara sie o SDE 5 lutego ma sprawe. Niewiem dlaczego ktos wypisuje takie bzdury, jak sie nie zna niech nie pisze.....

Ostatnia edycja:
Ja jestem na SDE 2 tydzień i już się zaczeły jakieś problemy, podjołem prace byłem u Kuratora i ustaliliśmy harmonogram zgodnie z moim grafikiem wszystko było okej , dopóki pierwszy raz nie wyszedłem do pracy po 40 minutach już Mnie szukali ale matka wytłumaczyła że jestem w pracy i że nie wie co się stało. Przyszedłem z pracy odrazu postanowiłem zadzwonić do Centrali i się zorientować co jest grane ponieważ z Kuratorem nie miałem kontaktu bo weekend. I dowiedziałem się ze np. w niedziele mam czas od 24 do 8 rano chociaż w takich godzinach nigdy nie pracuje. No i chciałem się dowiedzieć co mam zrobić skoro dzisiaj musze isc do pracy , a oczywiście godziny pracy się nie zgadzają z godzinami w harmonogramie?

Sylwia13256 udalo sie za 2 razem temu znajomemu?

witam mam pytanie brat dostał 10 miesięcy wyroku za kradzież. Na wolności napisał wniosek o dozór. Teraz aktualnie przebywa w więzieniu. Dzwoniłma do sądu penitencjarnego babka mi powiedziala ze sprawa o dozór odbędzie się 22 lutego w ich sądzie i że papiery wysłali już do więzienia. Moje pytanie jest następujące: czy ta sprawa nie powinna odbyć sie w więzieniuw którym brat przebywa

Z tego co piszesz wynika ze zostanie z wiezienia pszewieziony do sadu na sprawe. Moj ma w ZK sprawe 5 lutego tzn: ze sad pszyjedzie do niego bo on staral sie z ZK o dozor.Popros brata niech sie dowie w ZK jak to jest z ta sprawa i niech ci powie jak bedzie dzwonil.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót