System dozoru elektronicznego (elektroniczna opaska)

• Autor wątku Autor wątku agajacek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
jankooo8 napisał:
A JA JUZ BYLEM NA PIERWSZYM MECZU POLSKA -GRECJA CHOCIAZ JESZCZE EURO NIE ZOSTALO OFICJALNIE OTWARTE HAHAHA...Jak sie mogla odbyc skoro nawet nie byl zasieg sprawdzony????poczytaj sobie troche ustawe jakie sa przeslanki do udzielenia skazanemu odbycia kary w dozorze elektronicznym .....a pozniej pisz bzdury...

Bardzo smieszne... sprawa się odbyła 22 maja jesli chcialbyś wiedzieć. Kurator był, przeprowadził wywiad a zasięg sprawdzony nie był. I nie wpieraj mi,że pisze bzdury.

To nie powinno być sprawy lub powinna być odroczona bo to brak formalny a jestto ważne bo na tym opiera się SDE

luiii1988 napisał:
Bardzo smieszne... sprawa się odbyła 22 maja jesli chcialbyś wiedzieć. Kurator był, przeprowadził wywiad a zasięg sprawdzony nie był. I nie wpieraj mi,że pisze bzdury.

To skoro odbyla sie rozprawa to powiedz co ci powiedzial sedzia??????

jankooo8 napisał:
To skoro odbyla sie rozprawa to powiedz co ci powiedzial sedzia??????

Nie mi tylko mężowi. Nie będe tu wymieniać paragrafów... uznał, że nie zasluguje by odbywać karę w warunkach wolnościowych. Podejrzewam, że nawet nie zauważył, że pomiary nie były zrobione.

luiii1988 napisał:
Nie mi tylko mężowi. Nie będe tu wymieniać paragrafów... uznał, że nie zasluguje by odbywać karę w warunkach wolnościowych. Podejrzewam, że nawet nie zauważył, że pomiary nie były zrobione.

Ja bym jednak chciał zobaczyć uzasadnienie Postanowienia Sądu, bo coś mi się wydaje, że albo kręcisz, albo nie mówisz wszystkiego...

No właśnie powiedz czym sędzia uzasadnił swoją decyzję. Zeskanuj postanowienie, bo mi też tu coś nie pasuje.

guest_user napisał:
Ja bym jednak chciał zobaczyć uzasadnienie Postanowienia Sądu, bo coś mi się wydaje, że albo kręcisz, albo nie mówisz wszystkiego...

A może to mąż kręci i luii1988 nie wie wszystkiego ;]

Ewuska19 napisał:
A może to mąż kręci i luii1988 nie wie wszystkiego ;]

Wczoraj przyszedł odpis ze sprawy więc mój mąż nic nie kręci. Dziś jedziemy do adwokata pisać zażalenie bądź prośbę o ponowne rozpatrzenie wniosku, bo ten brak formalny jest na naszą korzyść:) Więc już temat można zakończyć.

luiii1988 napisał:
Dziś jedziemy do adwokata pisać zażalenie bądź prośbę o ponowne rozpatrzenie wniosku, bo ten brak formalny jest na naszą korzyść:)

Ale w jaki sposób jest na Waszą korzyść? Byłby na Waszą korzyść, gdyby sąd uzasadnił odmowę brakiem zasięgu.

forg napisał:
Ale w jaki sposób jest na Waszą korzyść? Byłby na Waszą korzyść, gdyby sąd uzasadnił odmowę brakiem zasięgu.

W tym sensie, że mamy argument by ponownie rozpatrzyć sprawę ...znaczy mam taką nadzieje. Wieczorem adwokat nam dokładnie powie co i jak.

forg napisał:
Sąd powinien odroczyć rozprawę (chyba), bo u nich nie ma braku zasięgu tylko nie sprawdzili czy on wogóle jest.

Witam
Wczoraj na rozprawie Sąd przyznał mi dozór elektroniczny. Byłam przekonana, że nie dostanę ponieważ nie mam stałego grafiku tylko co miesiąc inny ale jednak Sąd się przychylił:) ale nie o tym. Pracuję w markecie w którym są bramki i zastanawiam się czy one nie będą piszczeć kiedy będę przez nie przechodzić?? Orientuje się ktoś??
i jeszcze jedno pytanko: W prawach i obowiązkach skazanego wynikających z treści ustawy które otrzymałam w Sądzie jest napisane
(...)"jednocześnie Sąd penitencjarny określa przedziały czasu w ciągu doby i poszczególnych dniach tygodnia w których skazany ma oprawo oddalić się z miejsca stałego pobytu(...) w szczególności w celu:
i tu jest kilka podpunktów. M. in: KORZYSTANIA Z URZĄDZEŃ LUB ZAJĘĆ KULTURALNO OŚWIATOWYCH I SPORTOWYCH " (...)

Więc chciałabym wiedzieć czy mogę chodzić na zajęcia sportowe typu spinning czy fitness które refunduje mój zakład pracy?? Z góry dziękuję za odpowiedź:)

Pracuję w markecie w którym są bramki i zastanawiam się czy one nie będą piszczeć kiedy będę przez nie przechodzić??
Mi sędzia mówił, że to urządzenie nic nie zakłóca.
Więc chciałabym wiedzieć czy mogę chodzić na zajęcia sportowe typu spinning czy fitness które refunduje mój zakład pracy?? Z góry dziękuję za odpowiedź
Możesz tylko musisz się zmieścić w czasie który dał Ci sąd do przebywania poza domem. Jeśli nie masz/nie będziesz mieć nadajnika z GPS-em to centrala monitoringu nie wie gdzie jesteś jeśli jesteś poza domem.

Ostatnia edycja:
Witam, jestem b.smutna bo Skarbowi nie dali SDE podobno z powodu właśnie tej jego "bogatej" przeszłości. Chciałam zapytac czy od takiego postanowienia MOŻE się odwoływac i jak myślicie czy to ma wogóle sens. Przecież wszystko dawno już odsiedział i zmienił się.. :mad:

Łamaga napisał:
Witam, jestem b.smutna bo Skarbowi nie dali SDE podobno z powodu właśnie tej jego "bogatej" przeszłości. Chciałam zapytac czy od takiego postanowienia MOŻE się odwoływac i jak myślicie czy to ma wogóle sens. Przecież wszystko dawno już odsiedział i zmienił się.. :mad:
Odwołanie nic nie kosztuje. Jaki będzie wynik tego nie wiemy. A może... Próbujcie...

Łamaga napisał:

probowac zawsze mozna.......a mowilem ze niema co sie za wczasu cieszyc????PTASIOR pamietasz?????

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót