SYSTEM DOZORU ELEKTRONICZNEGO - warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku Jonasz1978
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wydaje mi sie ze ogloszona jest wlasnie na tej stronie prezydenta ze jest podpisana 12-go czerwca i wchodzi w zycie po 14 dniach od ogloszenia. Moze jestem w bledzie ale mam nadzieje ze nie.... :confused:

damianko napisał:
Wydaje mi sie ze ogloszona jest wlasnie na tej stronie prezydenta ze jest podpisana 12-go czerwca i wchodzi w zycie po 14 dniach od ogloszenia. Moze jestem w bledzie ale mam nadzieje ze nie.... :confused:[/

a mi sie wydaje ze po 14 dniach gdy ukaze sie w dzienniku ustaw....

Tak, musi być wpisana do dziennika ustaw i wtedy po 14 dniach można wysyłać wnioski :D

do dzisiaj jeszcze nie została wpisana, to już tydzień mija

nie ma reguły, czasami mija 6 dni, czasami 10...róznie, po datach wpisu widac ile czasu czasami mija

Witam mam pytanie gdzie można monitorować ten wpis do dziennika ustaw

Czy można wniosek o WPZ wręczyć kuratorowi sądowemu czy trzeba wysyłać do penitencjarnego? I gdzie się wpłaca te 45 zeta? Znaczki sądowe trzeba kupić za tyle czy jak? Poza tym ile się czeka na wydanie wyroku łącznego? Pismo w tej sprawie wysłałem pod koniec kwietnia i cisza...

touchme napisał:
Czy można wniosek o WPZ wręczyć kuratorowi sądowemu czy trzeba wysyłać do penitencjarnego? I gdzie się wpłaca te 45 zeta? Znaczki sądowe trzeba kupić za tyle czy jak? Poza tym ile się czeka na wydanie wyroku łącznego? Pismo w tej sprawie wysłałem pod koniec kwietnia i cisza...

mozesz wyslac wniosek wraz z dowodem wplaty na konto Sadu Okregowego.

Brawo :) Ustawa została dzisiaj wpisana do dziennika ustaw :)

no to teraz już w poniedziałek za 2 tygodnie można wysyłać do sądu, lub we wtorek:)

Dzięki Bogu, Jak będzie pewna data kiedy można wysyłać proszę o info na forum :)

14 dni minie w środe 14, to w zalezności od tego jak daleko masz do sądu wysyłasz w poniedziałek lub wtorek.
ja mam 60 km, więc wyslę we wtorek

Nie znalazłem tej ustawy w dzienniku ustaw ,czy ktoś wie jak szukać

youandme napisał:
14 dni minie w środe 14, to w zalezności od tego jak daleko masz do sądu wysyłasz w poniedziałek lub wtorek.
ja mam 60 km, więc wyslę we wtorek

jak 14 dni minie w środę 14??? Czyli od 14 lipca można wysyłać pisma???

touchme napisał:
jak 14 dni minie w środę 14??? Czyli od 14 lipca można wysyłać pisma???

Boze 14 dni od wpisania do dziennika ustaw czyli od 5 lipca mozna skladac wnioski!!!!tak trudno to obliczyc???

Ostatnia edycja:
Spoko bo tak dziwnie było napisane. Ok to od 5 lipca można wysyłać... Ciekawe ile będzie trwało rozpatrzenie takiego wniosku? Za pewne będzie to rozpatrywane w trybie zaocznym... Od końca kwietnia czekam na wydanie wyroku łącznego bo mam dwa wyroki po 6 miesięcy. Jeden już się skończył i leci drugi... Na początku maja dostałem informacje że akta z sądu rejonowego poszły do penitencjarnego i od tego czasu cisza... heh:-x

Powrót