SYSTEM DOZORU ELEKTRONICZNEGO - warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku Jonasz1978
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
touchme napisał:
Spoko bo tak dziwnie było napisane. Ok to od 5 lipca można wysyłać... Ciekawe ile będzie trwało rozpatrzenie takiego wniosku? Za pewne będzie to rozpatrywane w trybie zaocznym... Od końca kwietnia czekam na wydanie wyroku łącznego bo mam dwa wyroki po 6 miesięcy. Jeden już się skończył i leci drugi... Na początku maja dostałem informacje że akta z sądu rejonowego poszły do penitencjarnego i od tego czasu cisza... heh:-x

skoro jeden juz sie skonczyl to w czym problem???zostalo ci 6 mies.??zleci ci i juz...

dostałem 6miesiecy dozoru elektronicznego za jazde pod wplywem alkoholu ,czy moge sie starac o wpz

jankooo8 napisał:
Jak myslicie sady bedom przychylne do wpz w sde??????

zapewne jak się przestrzega porządku prawnego i się nie spóźnia to z pewnością daje to jakiś plus. Ale za pewne Ci którzy nie mają pracy to Sąd będzie się pytał dlaczego przez ten czas nie znaleźli pracy... i tu może być lipa No ale to będzie loteria chybił-trafił. Zależy na jakiego sędziego się trafi... Nie wiadomo też czy będą wzywać na taką rozprawę jak trzeba w domu siedzieć to może być zaocznie wydawane, ale mogę tylko przepuszczać...

Witam, czy mógłby ktoś zalinkować wzór wniosku? G góry thx...

masakra jakas:) w sądzie nic nie wiedzą o warunkowym na sde
dyktowałam Pani w sekretariacie nr pozycji w dzienniku ustaw,
nie wiedzieli nic o ustawie, o wpisie do dziennika, to juz widze, ile wniosków , w różnych sadach bedzie odrzuconych przez niewiedze urzedników...
słowa Pani pracującej w sadzie : "my nic nie wiemy..w jakim dzienniku ustaw, jaka pozycja?"

youandme napisał:
masakra jakas:) w sądzie nic nie wiedzą o warunkowym na sde
dyktowałam Pani w sekretariacie nr pozycji w dzienniku ustaw,
nie wiedzieli nic o ustawie, o wpisie do dziennika, to juz widze, ile wniosków , w różnych sadach bedzie odrzuconych przez niewiedze urzedników...
słowa Pani pracującej w sadzie : "my nic nie wiemy..w jakim dzienniku ustaw, jaka pozycja?"

A poco ich pytasz???daj sobie spokoj oni tam nigdy nic nie wiedza....albo sie pewnie dowiedza dzien przed mozliwoscia skladania wnioskow...

Tak samo jak kuratorzy Oni nic nie wiedzą... ehh szkoda gadać... Trzeba pisać od 5 lipca i tyle. Z pewnością jak każdy będzie wysyłał po 5 lipca to znacznie okres rozpatrywania się przedłuży... A jeszcze wakacje i sezon urlopowy... ehh :-x

touchme napisał:
Tak samo jak kuratorzy Oni nic nie wiedzą... ehh szkoda gadać... Trzeba pisać od 5 lipca i tyle. Z pewnością jak każdy będzie wysyłał po 5 lipca to znacznie okres rozpatrywania się przedłuży... A jeszcze wakacje i sezon urlopowy... ehh :-x

Ja chyba pogadam z kuratorem moze on mi wystapi o WPZ. zawsze to zwiekszy szanse:):)

poddaję pod rozwagę i głębokie przemyślenie ---zostaniecie zwolnieni z SDE i zostaniecie oddani stricte pod dozór kuratora na kilka lat- który będzie przychodził , truł albo z jego wniosku sąd odwoła war. zwolnienie i traficie do ZK --- czy to się opłaca ?

kgb14 , powiem ci tam mam kuratora spolecznego, i zawodowego od momentu sde zaden sie nie odezawl mija juz 5 miesiac i nie bylo tel od centrali tylko 1, 2 dni po zalozeniu opaski, mam 2 wyrok dalej zawieszony wiec niektorym nie robi roznicy czy zloza wniosek czy nie bo dalej bd mieli kuratora, moim zdaniem jak ktos chce to poprostu sklada wniosek, mi kara konczy sie 30 wrzesnia jezeli mam wyskoczyc w sierpniu to bardzo dobrze akurat na 21 urodziny bede wolny, a dozor kuratora to nic....

gozdzik1991 napisał:
kgb14 , powiem ci tam mam kuratora spolecznego, i zawodowego od momentu sde zaden sie nie odezawl mija juz 5 miesiac i nie bylo tel od centrali tylko 1, 2 dni po zalozeniu opaski, mam 2 wyrok dalej zawieszony wiec niektorym nie robi roznicy czy zloza wniosek czy nie bo dalej bd mieli kuratora, moim zdaniem jak ktos chce to poprostu sklada wniosek, mi kara konczy sie 30 wrzesnia jezeli mam wyskoczyc w sierpniu to bardzo dobrze akurat na 21 urodziny bede wolny, a dozor kuratora to nic....

podzielam zdanie godzik1991, moja kara kończy się 29 września. Jeżeli nic złego nie zrobisz t kurator nie odwiesi warunkowego zwolnienia z SDE. Chybam,że ktoś zamierza coś złego robić i zakazanego

ja w sumie dzieki tylko kuratorowi dostalem sde...bo sie za mna wstawila, jezeli przestrzegasz zasad to i kurator stanie po twojej stronie ;) pozdro i tak wogole przed dostaniem sde , kurator przeprowadza wywiad srodowiskowy, wiec musial wyrazic pozytywna opinie, wiec wbrew pozorom to tez czlowiek.

Ostatnia edycja:
kgb14 napisał:
poddaję pod rozwagę i głębokie przemyślenie ---zostaniecie zwolnieni z SDE i zostaniecie oddani stricte pod dozór kuratora na kilka lat- który będzie przychodził , truł albo z jego wniosku sąd odwoła war. zwolnienie i traficie do ZK --- czy to się opłaca ?

a co to za roznica w wiekszosci przypadkow ktos cos ma tam zawieszonego to i tak to nie robi roznicy np.mi hehe:o

pamietajcie ze jezeli np: nie macie 2 wyroku w zawieszeniu, to po wpz kurator spoleczny gdy dobrze sie sprawujesz moze wystapic o wniosek o oddalenie kuratora;p wiec nie wiem co w tym zlego, w moim przypadku jak nawet wpz zadziala to i tak i tak mam kuratora;p wiec dla niektorych to wrecz na reke;p

gozdzik1991 napisał:
pamietajcie ze jezeli np: nie macie 2 wyroku w zawieszeniu, to po wpz kurator spoleczny gdy dobrze sie sprawujesz moze wystapic o wniosek o oddalenie kuratora;p wiec nie wiem co w tym zlego, w moim przypadku jak nawet wpz zadziala to i tak i tak mam kuratora;p wiec dla niektorych to wrecz na reke;p

No tak.i tak dobrze i tak dobrze........mi nie robi to roznicy.......

no pewnie z ta różnicą ,że obecnie odbywacie karę parę miesiecy do końca w domu a w drugim przypadku przez dwa lata ,,opieki'' ( ale bez obrączki ) jak coś się zdarzy parę miesiecy odbywać będziecie w ZK ---- ale to wolny kraj i każdy ma własne zdanie . Powodzenia .

Powrót