K
klaudia 3008
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
witam.
brałam udział w szkoleniu z PUP finansowanym przez Krajowy Fundusz Szkoleniowy.po zakończeniu szkolenia złożyłam wniosek o sfinansowanie szkolenia na linergistkę(-warunkiem tego aby je opłacili bylo ukonczenie szkolenia z PUP) przy składaniu wniosku na linergistkę na dzień dobry usłyszałam od pani doradczyni zawodowej ze pani dyrektor nie preferuje takich szkoleń..
pozniej okazalo sie ze zbyt drogie 11800zl a kwota jaka mieli przeznaczyc dla mnie to 12000zl
pani doradczyni oznajmila ze maja na mnie ok 3400zl wiec złozylam wniosek o szkolenie w takiej kwocie po czym dostalam decyzje negatywna poniewaz nie ma w naszym rejonie zapotrzebowania na KOSMETYCZKI
na co odpisalam ze linergistka to osobny zawod wiec znowu dostalam odpowiedz ze decyzja negatywna bo przeprowadzili wywiad z jednym miejscowym salonem gdzie dowiedzieli sie ze jezeli nie mam wyksztalcenia kierunkowego to nikt mnie nie przyjmie,poniewaz zagraza to zdrowiu i bezpieczenstwu człowieka
wiec napisalam kolejne pismo ze zawód ten na chwile obecna nie ma obostrzen prawnych dzieki czemu makijaz permanentny moze wykonywac kazdy kto ukonczy szkolenie,poniewaz polskie prawo nie okresla jakie szkoly szkolenie czy kursy daja mozliwosc wykonywania zawodu w przeciwienstwie do zawodu kosmetyczki i dostalam kolejna negatywna decyzje...
rownie dobrze mogly odpisac "nie, bo nie" bo ich odpowiedzi nie maja nic wspolnego z kierunkiem jaki wybralam
czy ze mna jest cos nie tak??
pomoze ktos co moge w takim wypadku zrobic ??gdzie jeszcze sie odwolac?
brałam udział w szkoleniu z PUP finansowanym przez Krajowy Fundusz Szkoleniowy.po zakończeniu szkolenia złożyłam wniosek o sfinansowanie szkolenia na linergistkę(-warunkiem tego aby je opłacili bylo ukonczenie szkolenia z PUP) przy składaniu wniosku na linergistkę na dzień dobry usłyszałam od pani doradczyni zawodowej ze pani dyrektor nie preferuje takich szkoleń..
rownie dobrze mogly odpisac "nie, bo nie" bo ich odpowiedzi nie maja nic wspolnego z kierunkiem jaki wybralam
czy ze mna jest cos nie tak??
pomoze ktos co moge w takim wypadku zrobic ??gdzie jeszcze sie odwolac?