S
Syphar
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 13 564
No to ustalajcie. Po prostu ani ja, ani nikt z tu wypowiadających się w to nie wierzy. Chyba, że istnieje coś, czego nie napisałaś.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A może tak ost pytanie :Ripper napisał:Jedyny sposób, jaki ja widzę na to, by sprawą zajęła się policja, to zgłoszenie przez koleżankę, która owe smsy dostaje, złośliwego niepokojenia.
Na przykład nieważenia, pomówienia, groźby karalne kierowane pod twoim adresem.Ania199110 napisał:A może tak ost pytanie :
Co musialo by być w tych SMS bym mogła to ja dochodzić kto to wysyła?
Ripper napisał:Na przykład nieważenia, pomówienia, groźby karalne kierowane pod twoim adresem.
Weź sobie użyj google i przeczytaj, czym jest pomówienie w kodeksie karnym. Bo nie, to nie są żadne pomówienia.No ale właśnie w tych SMS są pomówienia tzn ze ja niby cos mowie na nią, i wyzywam ....
Ok koncze temat : jezeli ta koleżanką opowiedziała to wszystko swojej przyjaciółce?Syphar napisał:Weź sobie użyj google i przeczytaj, czym jest pomówienie w kodeksie karnym. Bo nie, to nie są żadne pomówienia.
Nic to w sprawie nie zmienia.Ok koncze temat : jezeli ta koleżanką opowiedziała to wszystko swojej przyjaciółce?
Zastanów się ile osób o tym imieniu mieszka w Warszawie... A potem daj sobie spokój.Czyli tam gdzie ostatnio mieszkam , to juz jakiś dowód chba??...
Syphar napisał:Weź sobie użyj google i przeczytaj, czym jest pomówienie w kodeksie karnym. Bo nie, to nie są żadne pomówienia.
obser napisał:Kogo prosić o pomoc?Policja to nie jest instytucja co na Twoje widzimisię będzie coś ustalała.Masz jedną,jedyną drogę, złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa,jakiego sobie wymyśl,oni (Policja,Prokuraura) to rozpatrzą i albo podejmą czynności dochodzeniowe, albo wydadzą postanowienie o braku znamion przestępstwa i wydadzą odmowę prowadzenia postępowania.
Ania199110 napisał:dlatego zrezygnowałam całkowicie , bo pewnie zostanie napisana mowa bo pewnie jest to sprawa zbyt błacha..