Re: tatuaze wiezienne
Zasady mają grypsujący.W obecnych czasach grypsowanie nie jest już oparte na takim rygorze jak kiedyś,dlatego wiele rzeczy wychodzi na światło dzienne i poza mury więzienia. O wszystkim teraz można dowiedzieć się z książek, internetu itp. Natala napisałam już mój sposób,nie doczytałaś :?:
[cytat="Karolajn":idd8uzxv] zawsze mu coś nawidzeniu powiem co przeczytałam w internecie ( zawsze mu dodam od siebie jakiś głupot, bo wtedy sie denerwuje że ludzie jakies "pierdoły" pisza i doładnie mi tłumaczy [/cytat:idd8uzxv]
Tak więc na widzeniiu mówie mu coś o czym przeczytałam w internecie np. oczywiście do tej opowieści dodaje jakieś bzdury wyssane z palca , wtedy mój A. stwierdza że internet jest poprostu "oszukaństwem" i zaczyna mi tłumaczyć tą rzecz jak jest naprawde w więzieniu ...

tak więc napewno znajdziesz jakiś sposób na swojego
No i do tematu :
usta przebite sercem – farmazon, oszust. Podobne znaczenie ma wizerunek anioła z głową diabła. Znaki te tatuowane są najczęściej na ramieniu lub na torsie.
- twarz przesłonię ta w połowie chustką i ręka z rewolwerem – „nieuchwytny przestępca”, „tajemniczy bandyta” – tatuowane na ramieniu.
Znak podobny do żeglarskiej róży wiatrów – oznaka recydywy penitencjarnego.
Kropka z dodatkiem znaku dolara - cinkciarz
Jeśli kropka jest za kratami, to znak, że złodziej był, albo jest w więzieniu.
gwiazdka to trzy lata odbywania kary, a belka - rok. Przy czym niewypełniona w środku barwnikiem gwiazdka oznacza jeszcze trzy lata do odbycia. Takie "pagony" to również znak nadrzędności: jestem starszy stażem, poważajcie mnie. Po tatuażu można się też zorientować, kto jest w grupie rządzących. To osoby "grypsujące", "dziargające się" - tatuujące - często na twarzy.
Natomiast kropka na nosie oznacza: to jest donosiciel
TDK - Tylko Dla Kobiet, jestem atrakcyjny fizycznie i zarazem jestem heteroseksualistą
i taka mała ciekawostka

z rozmowy z więźniem :
Maszynka nazywana "dziargałką" lub "kolką" jest prosta do zrobienia. Jeden ze skazanych zrobił mi taką w ciągu 12 minut z: igły - może być wyniesiona z laboratorium szpitalnego - obudowy długopisu, napełnionej barwnikiem. Do tego przymocowuje się kabelki i silniczek, na przykład wymontowane z walkmana. Personel je konfiskuje, a pojawiają się w celach kolejne. A barwniki? Przemycane są oryginalne, a jak ich brak, to można sproszkować cegłę i otrzymać kolor czerwony. Natomiast czarny barwnik robi się na przykład z gumy zerwanej z podeszwy buta. Pali się ją i wykorzystuje powstałą maź. Niebieski tatuaż powstaje z tuszu, z wkładu do długopisu. Miesza się je z szamponem (żeby zagęścić), dodać perfumy lub jakiś alkohol dla oczyszczenia rany. Gdy brak alkoholu dodaje się... mocz osoby tatuowanej, albo potem polewa się nim tatuaż, żeby zdezynfekować całość. Takie sposoby to oczywiście prowizorka. Zdarzają się więc zakażenia żółtaczką, HIV.