Tatuaże za kratami

• Autor wątku Autor wątku kaczka1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Re: tatuaze wiezienne

czy ktoś z was wie czy napis "OMERTA"wogole cos oznacza? :P

dzieki Moniak hmmm.... :what:

zmowa milczenia... mój ma taką dziarke:)
wydaje mi się jednak że w zk to słowo oznacza troszke co innego niż w sycylijskiej mafii...

[cytat="xxxNaTaLaxxx":vf49pxu2]zmowa milczenia... mój ma taką dziarke:)
wydaje mi się jednak że w zk to słowo oznacza troszke co innego niż w sycylijskiej mafii...[/cytat:vf49pxu2]
tzn? co chcesz powiedziec ze troszke cos innego? możesz mnie oswiecic? bede wdzieczna

"zmowa milczenia"-czyli to że grypsujący nie powinni zdradzać swoich "tajemnic" poza murami więzienia,ja to tak rozumiem...
choć zakaz informowania osób trzecich o przestępstwie też pasuje...
jak pojadę na widzenie to postaram się dowidzieć dokładnego znaczenia tego słowa...

byłabym wdzieczna bo mi znowu troche nie pasuje ale o tym pozniej lub na Pw oki? a moj nie chce mi zdradzic co to oznacza :ooo:

oki,w ten weekend nie jadę,ale w następny..więc od razu jak będe coś wiedziała to napisze co to dokładnie oznacza..
tylko mam nadzieje,że Mój mi to zdradzi :)
oki to na pw
pozdrawiam :)

Kreska, kropka, kreska oznacza potocznie mówiąc "przerwa w życiorysie" ale mało kto wie, skąd się to wzieło, a jest to tak naprawdę litera pochodząca z alfabetu morsa a dokładniej litera K, która oznacza "karany".
Znaczenie tatuaży jest dosyć dobrze wytłumaczone w książce Macieja Szaszkiewicza "Tajemnice grypserki". Trudno znaleźć tą książkę, ale ja znalazłam ją kiedyś i przeczytałam jednym tchem. Jak chcecie adres strony z tą książką to wam podam w PW bo nie wiem czy można pisać na forum.
Wysłałam kilku osobom tą książkę, ale nie wiem czy doszło, jak mam te wiadomości w folderze "do wysłania" to one poszły do nadawców czy nie? bo z kolei na wiadomości pisze ze wysłano i nie wiem. Monika dostałaś adres? albo ty xxxNaTaLaxxx?

Cuks tak dostałam linka... dziękuje bardzo :)

kropki na kolanach oznaczają to,że grypsujący nigdy nie klęka przed policją i sądem

-Łezka pod okiem - Płakał za wolnością

-Kropka na dłoni od strona kciuka pomiędzy kciukiem a palcem wskazującym od strony serca - Złodziej

-Kropka na dłoni od strona kciuka pomiędzy kciukiem a palcem wskazującym od strony serca z księżycem - Cichy złodziej..

-co do tych na kolanach to znaczy ze nigdy nie klękną przed policją i innymi czyli poprostu ze nie społeczniakują.

-pięc kropek na nadgarstku to wspólnota grypsujących

-napis " Valeria Liberta," oznacza " niech zyje wolnosc "

-Znak podobny do żeglarskiej róży wiatrów – oznaka recydywy penitencjarnego.

-Trupia czaszka z piszczelami na wysokości krtani - morderca

-

#jaskółka - utrata wolności
#LPZD - wewnętrzna część ust - liżę pi*dę za dolary
# piorun (na czole albo ręku) - szybka ręka w kradzieży
# sztylet - wspólnota złodziei
# trzy kropki na środku czoła - lowelas, atrakcyjność przestępcza
# góra czoła (dwie albo jedna kropka) - mściwy człowiek
# TAXI - człowiek do wynajęcia
# na kostce z lewej strony - (schemat kotka) cichy złodziej
# kropeczki na powiekach - (śpiochy) – człowiek śpiący wszystko widzący
# kreseczki (wewnątrz oka) - pewniak
# kobra - symbol cwaniaków
# DUX HELL - więzienie jest piekłem
# SS - szwadrony śmierci
# pięć kropek na czole z lewej strony albo na rękach lewa nad kostką - wspólnota złodziei
# pajęczyna - uzależnienie
# pajęczyna na lewym łokciu bez pająka - 25 lat
# zamiast łezki serduszko - przywódca więzienny ( mąciciel )
# znak firmowych ciuchów - oryginalny człowiek

To jak w końcu jest naprawdę z tym kotkiem???
Karolajn skąd wzięłaś to,że kotek oznacza cichego złodzieja??? Do tej pory twierdziłam że to oznacza - chodzę własnymi drogami...a teraz już sama nie wiem
pozdrawiam :)

kotek oznacza cichego złodzieja, albo inaczej nocnego :)

Hej xxxNaTaLaxxx :) 3/4 tych rzeczy znajdują się w internecie. Trzeba wiedzieć gdzie się szuka. Swoją drogą mi dużo rzeczy opowiada mój A. bo zawsze mu coś nawidzeniu powiem co przeczytałam w internecie ( zawsze mu dodam od siebie jakiś głupot, bo wtedy sie denerwuje że ludzie jakies "pierdoły" pisza i doładnie mi tłumaczy he he sposób mam na niego :P )

a tak żeby nie rozmywać tematu :
BPZ - ' Boże pobłogosław złodziei '

No fakt spooro można na ten temat przeczytać w internecie...ale nie zawsze te informacje do końca są zgodne z prawdą...
a mój mi właśnie bardzo mało mówi na ten temat..muszę od niego wyciągać,ale i tak ciężko... bo oni mają "swoje zasady" :)
Karolajn może zdradzisz jaki masz sposób na swojego????

"vene"(często tatuowane na palcach rąk) oznacza złodzieja

Zasady mają grypsujący.W obecnych czasach grypsowanie nie jest już oparte na takim rygorze jak kiedyś,dlatego wiele rzeczy wychodzi na światło dzienne i poza mury więzienia. O wszystkim teraz można dowiedzieć się z książek, internetu itp. Natala napisałam już mój sposób,nie doczytałaś :?:
[cytat="Karolajn":idd8uzxv] zawsze mu coś nawidzeniu powiem co przeczytałam w internecie ( zawsze mu dodam od siebie jakiś głupot, bo wtedy sie denerwuje że ludzie jakies "pierdoły" pisza i doładnie mi tłumaczy [/cytat:idd8uzxv]
Tak więc na widzeniiu mówie mu coś o czym przeczytałam w internecie np. oczywiście do tej opowieści dodaje jakieś bzdury wyssane z palca , wtedy mój A. stwierdza że internet jest poprostu "oszukaństwem" i zaczyna mi tłumaczyć tą rzecz jak jest naprawde w więzieniu ... :)
tak więc napewno znajdziesz jakiś sposób na swojego :)

No i do tematu :
usta przebite sercem – farmazon, oszust. Podobne znaczenie ma wizerunek anioła z głową diabła. Znaki te tatuowane są najczęściej na ramieniu lub na torsie.
- twarz przesłonię ta w połowie chustką i ręka z rewolwerem – „nieuchwytny przestępca”, „tajemniczy bandyta” – tatuowane na ramieniu.
Znak podobny do żeglarskiej róży wiatrów – oznaka recydywy penitencjarnego.
Kropka z dodatkiem znaku dolara - cinkciarz
Jeśli kropka jest za kratami, to znak, że złodziej był, albo jest w więzieniu.
gwiazdka to trzy lata odbywania kary, a belka - rok. Przy czym niewypełniona w środku barwnikiem gwiazdka oznacza jeszcze trzy lata do odbycia. Takie "pagony" to również znak nadrzędności: jestem starszy stażem, poważajcie mnie. Po tatuażu można się też zorientować, kto jest w grupie rządzących. To osoby "grypsujące", "dziargające się" - tatuujące - często na twarzy.
Natomiast kropka na nosie oznacza: to jest donosiciel
TDK - Tylko Dla Kobiet, jestem atrakcyjny fizycznie i zarazem jestem heteroseksualistą

i taka mała ciekawostka :) z rozmowy z więźniem :
Maszynka nazywana "dziargałką" lub "kolką" jest prosta do zrobienia. Jeden ze skazanych zrobił mi taką w ciągu 12 minut z: igły - może być wyniesiona z laboratorium szpitalnego - obudowy długopisu, napełnionej barwnikiem. Do tego przymocowuje się kabelki i silniczek, na przykład wymontowane z walkmana. Personel je konfiskuje, a pojawiają się w celach kolejne. A barwniki? Przemycane są oryginalne, a jak ich brak, to można sproszkować cegłę i otrzymać kolor czerwony. Natomiast czarny barwnik robi się na przykład z gumy zerwanej z podeszwy buta. Pali się ją i wykorzystuje powstałą maź. Niebieski tatuaż powstaje z tuszu, z wkładu do długopisu. Miesza się je z szamponem (żeby zagęścić), dodać perfumy lub jakiś alkohol dla oczyszczenia rany. Gdy brak alkoholu dodaje się... mocz osoby tatuowanej, albo potem polewa się nim tatuaż, żeby zdezynfekować całość. Takie sposoby to oczywiście prowizorka. Zdarzają się więc zakażenia żółtaczką, HIV.

a to ciekawe z tymi tatuażami. Wcześniej nie zabardzo się tym interesowałam. Wszystko się zaczęło jak mój Ł znalazł się w areszcie :( :(

Karolajn no rzeczywiście wcześniej nie doczytałam... Tak wydaje się dobry sposób,ale na Mojego do końca takie coś nie działa.
Próbowałam mówić jakieś bzdury,by mi to sprostował i powiedział jak to jest naprawdę...ale grypsujący mają swoje zasady i nie wszystko mi zawsze chce zdradzić...

Ale z nich cwaniacy...potrafią zrobić coś z niczego...pomysłowy sposób wykonania maszynki do dziarania.

LTZ- litość to zbrodnia

Powrót