Tatuaże za kratami

• Autor wątku Autor wątku kaczka1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Re: tatuaze wiezienne

nie radze urzywac slowa cwaniak w stosunku do grupsujacego :P
ja sie juz oduczylam :lol:
wiecie jak najczesciej usuwaja tatuaze ?? polewaja je stopionym plastikiem... ale to tez gdzies wyczytalam

Tak a potem razem ze skórą to odrywają. Zdarza się, że sobie je wydrapują, wycinają płat skóry albo wydłubują stopniowo, a jak jest nieduży to z pomocą kwasku cytrynowego wybielają

tak rzeczywiście zapomniałam,że nie powinnam użyć określenia "cwaniak" :ooo:
ałaaa...ale musi boleć to usuwanie dziar...to już lepiej poczekać i na wolności laserowo się tego pozbyć...

M. kiedyś miał świra ale sobie na szczęście usunął. Po prostu go wyciął...

z jakieś tam strony :D

" Warto zauważyć, że coraz rzadziej spotyka się bladoniebieskie kropki i kreski na twarzach skazanych oraz wydziergane stopnie wojskowe na skórze ramion.
- Bywało, że młody miał fantazję i wydziergał sobie majora czy pułkownika na pagonach - dawne czasy ze śmiechem wspomina pan Jacek. - Zobaczył to stary urka (recydywista - dop. red.). Kazał mu wytrzeć pagony cegłówką. Do sucha!
Niezbyt często spotyka się też wytatuowane na twarzach skazanych protestacyjne treści. W ZK Czarne z rozrzewnieniem wspomina się pensjonariusza, który miał wydziergane na czole "Nie lubię chleba ze smalcem”.

- Taki jeden recydywista nosił na brzuchu napis ze słowem "milicja” - dodaje pan Boguś. - My mu mówimy, że milicji już dawno nie ma. To wziął pumeks i wytarł wszystko. "

----- ----------- --------- ---------- ----------- ----------- ---------- ----------- -------- ----------- ----------- ---------

"Przedłużki"- wg jednych człowiek o sprawdzonym przez organizację zaufaniu, wg kolejnych człowiek który jest świadomy że za popełnienie w warunkach penitencjarnych przestępstwa zostanie mu przedłużona kara a pomimo to nie waha się go popełnić,

(kolejne znaczenie) Kreska pod okiem - "Pewniacha" - człowiek pewny siebie, nielękający się i wierzący w swoje możliwości,

(kolejne znaczenie) "Łezki" (dwie a czasami trzy) - człowiek płaczący za wolnością, ubolewający nad karą pozbawienia wolności lub myśl przewodnia - "Mężczyzna nigdy nie płacze"

ZPS- Za późno synu (druga forma 'BKR'- Boże kopsnij rozumu)

"OUTLAW" - człowiek wyjęty spod prawa, człowiek ponad prawem,
"PATRZ KOMU UFASZ" - "VIDE CUL FIDE"; czasami pojawia się w wersji „VIDE CLUE FIDE”,

kropka na języku - oznacza cwela, lodziarza, osobę o preferencjach homoseksualnych,
kropka na jabłu adama - ta oznacza że jej właściciel bardzo lubi pić alkohol i sie upijać
U S A Z Z - urodzilem sie aniolem zostalem zlodziejem

znalazłam jeszcze kilka znaczeń "herbów" w zk
Róża w podkowie lub gołąb lub dwie wisienki ---Białołęka
Palma---Iława
Góra na tle wschodzącego słońca---Koronowo
Połowa zakraowanego okna, przylegająca połowa orła-- Kraków
Ryby---Łodz
Żółw---Nysa
Dwa skrzyżowane miecze---Strzelce Opolskie
Głowa Orła---Szczecin
Gałązka wiśni---Sztum
Orzeł nad górami---Wrocław
Usta lub orzeł w locie---Wronki
Motyl---Warszawa

a co oznacza na ręku z tyłu . : kreska, kropka, kreska -.- coś takiego ?

moj m ma 5<piec kropek> na nadgarstku-znaczenie cztery sciany o srodku ja

cuks napisał:
Kreska, kropka, kreska oznacza potocznie mówiąc "przerwa w życiorysie" ale mało kto wie, skąd się to wzieło, a jest to tak naprawdę litera pochodząca z alfabetu morsa a dokładniej litera K, która oznacza "karany".
prosze czytac tez wczesniejsze posty :)

Nie mam pojęcia ale niekoniecznie tatuaż robiony w więzieniu musi mieć jakieś znaczenie. Mirek ma sporo tatuaży które nie mają żadnego znaczenia. Zrobił je w więzieniu ale nie dlatego że coś miały oznaczać tylko dlatego że je lubi a że trafił się człowiek który bardzo ładnie dziargał to sobie zrobił takie żeby były ładne
Te tatuaże które miały znaczenie które miał (przerwa w karze i świr) zostały usunięte bo zrobił je jeszcze za szczeniaka i później uświadomił sobie że takie nie są mu potrzebne.

Barbie napisał:
Nie mam pojęcia ale niekoniecznie tatuaż robiony w więzieniu musi mieć jakieś znaczenie.

Być może, chociaż wytłumaczenie innych (tych nieartystycznych) znalazłam.

hej!!! a co oznacza wytatuowana literka g z koroną na piersi??? kobieta na ramieniu lewej ręki?????

G - git, a w koronie to nie pamiętam. A kobieta? faceci często tatuują sobie kobiety i nie ma to znaczenia

witajcie dziewczynki:) wiecie może czy króliczek playboy'a coś oznacza???

Raczej nie. Kiedyś była "moda" na takie tatuaże

Jeśli chodzi o tatuaż więzienny to nie mam pojęcia czy tygrys ma jesieś znaczenie.
Ale tatuaż -Tygrys- symbolizuje władze, siłe i moc.

RE: tatuaze wiezienne

czy 5 kropek na rece oznacza "cztery katy, zlodziej piaty" ?
bede wdzieczna za odpowiedz ...

RE: tatuaze wiezienne

Ja wyczytałam w internecie, że 5 kropek na nadgarstku w kształcie "5" na kostce do gry to: Wierność, Honor, Lojalność, Braterstwo i coś jeszcze. Ale ile w tym prawdy niestety nie wiem, a sama jestem akurat znaczenia tego tatuażu ciekawa..

Powrót