Tatuaże za kratami

• Autor wątku Autor wątku kaczka1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Moim zdaniem do wszystkiego trzeba podchodzic z rozwagą i nie wolno przeginac.
A wycięcie sobie żyletką inicjałów na czole to chyba gruba przesada.;)

Dlaczego nie pójść dalej? Wyciąć sobie żyletką inicjały na czole? By wszyscy widzieli?? Jak szaleć to na maksa?[/QUOTE]

"Jak się bawić, to się bawić, drzwi wyj**ać nowe wstawić!" Dziara na czole- czemu nie!? Najlepiej wypalić te inicjały, tak jak się bydło oznacza :P
A tak poważnie, to dziecinne to trochę.

Ale każdy ma swój rozum, i robi co chce, tak więc nie możemy nikogo za to potępiać :)

Wszytko można jak ktoś jest zdolny i pomysłowy. A pomysłów w więzieniu nie brakuje, tych lepszych i tych gorszych. Jak się siedzi, to różne głupie rzeczy do głowy przychodzą. W sumie nawet nie trzeba siedzieć w więzieniu żeby zaszaleć z tatoo.

JusticeEIN napisał:
Wszytko można jak ktoś jest zdolny i pomysłowy. A pomysłów w więzieniu nie brakuje, tych lepszych i tych gorszych. Jak się siedzi, to różne głupie rzeczy do głowy przychodzą. W sumie nawet nie trzeba siedzieć w więzieniu żeby zaszaleć z tatoo.

dokladnie Justice ludziom pomyslow nie brakuje ostatnio przegladalam jakas stronke z tatuazami i widzialam ze kobieta w miejscu intymnym miala motyla. porazka i wspolczuje jej tego bolu;)

JusticeEIN napisał:
Ale każdy ma swój rozum, i robi co chce, tak więc nie możemy nikogo za to potępiać :)

Dział więziennictwo, forum prawne i piszesz, że każdy robi co chce i nie można go za to potępiać?? Ciekawe dlaczego niektórzy mają za to, że robili co chcą dożywocie ....

A w kwestii tatuaży - dlaczego wycięcie czegoś na czole jest nieakceptowalne? Czym to się różni od tatuażu?

I jeszcze jedna uwaga. Wasze przyzwolenie na tatuowanie się w więzieniach skutkuje tym, że niektórzy są tatuowani przemocą.
Tak, tak. Ma to związek. Z tatuażami Waszych facetów robionymi za kratami. Olbrzymi.

forg napisał:
Wasze przyzwolenie na tatuowanie się w więzieniach skutkuje tym, że niektórzy są tatuowani przemocą.
Tak, tak. Ma to związek. Z tatuażami Waszych facetów robionymi za kratami. Olbrzymi.

A takim procederem zajmuje się GIT-Squad, czytaj grypsera.

forg napisał:
Dział więziennictwo, forum prawne i piszesz, że każdy robi co chce i nie można go za to potępiać?? Ciekawe dlaczego niektórzy mają za to, że robili co chcą dożywocie ....

Napisałam to asekuracyjnie, gdyby ktoś chciał na mnie "nawarczeć". Mówię ogólnie a propos tatuaży, nie stricte więziennych. Bo ja sama tego nie akceptuję. Dla mnie tatuaż jakikolwiek to głupota. A więzienny to już porażka, to jak piętnowanie siebie samego. Zostaje taki na całe życie i przypomina o więzieniu, a przecież ponoć chce się o tym zapomnieć po wyjściu prawda?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Hmmmm....... Forg nie chodziło mi o doktora ;) a co do symboliki to może być indywidualne podejście niekoniecznie musi oznaczać to co "obowiązuje" w ZK np. dla jednych jaskółka symbolizuje wolność, dla drugich powrót, dla trzecich ptaszka co sobie nisko lata itd.itp., w 100% popieram zdanie Forga, wiem jak jak wygląda powstanie tatuażu w profesjonalnych, sterylnych warunkach i aż strach pomyśleć jak to wygląda w ZK :o a co do tego palca to nie trzeba obcinać ;) istnieje jeszcze laserowe usuwanie bez przeczepiania skóry. Comm.... myślę, że taka wymiana punktu widzenia nie miała by sensu. Nie te czasy, nie te warunki

Kropka na lewej dłoni, między palcem wskazującym a kciukiem, oznacza w "ichnim" społeczeństwie- "złodzieja"?

Mhm. Dzięki Becia. Mam tylko nadzieje, że to "niezobowiązujące" określenie ;/

Ufff. Bo się wściekłam jak to zobaczyłam. Co za bezsens- kropkowanie ciała. I jeszcze głupi tekst: "dobrze,że nie pod okiem" . Ach, ten mój Łobuz.;)

No moj ma przegubie "przerwe krolewska" krol K.pierwszy buhahaha no i kropke tez

JusticeEIN napisał:
Ufff. Bo się wściekłam jak to zobaczyłam.

I masz rację, że się wściekłaś. Prawnie po jakimś czasie wyrok zostanie zatarty. Ale po kropce każdy pozna, kim kiedyś był.
Z całą pewnością większość pracodawców go za tą kropkę przekreśli.

Mam nadzieje zatem forg, że da się to usunąć, to stara pozostałość.
No to nie jestem spokojna i znowu jestem wściekła:mad:

Kropki prawie nie widac z reszta "rola magika pojawia sie i znika " he

Powrót