tatus okrada dzieci z rodzinnego

• Autor wątku Autor wątku edzia53
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: Co zrobić aby wypłacano mi świadczenia rodzinne?

ELISS:ooo:BŁAGAM CIĘ O ODPOWIEDŹ:help: TY JESTEŚ W TYM TEMACIE NAJLEPSZA

hm.........sprawa jest skomplikowana, jak kazda w takich sytulacjach. Mianowicie jezeli malzonek wysylal Ci pieniadz - nawet jezeli nie byly one w kwocie zasadzonej - to znaczy,ze nie uchylal sie od placenia. Zasilek rodzinny w uk przysluguje rodzicowi,ktory doklada sie do utrzymania dziecka ( lecz suma ta nie moze wchodzic w skalad alimentow )

pozwole sobie jeszcze dodac,ze zeby sie kwalifikowac na child benefit w uk kwota pieniedzy jakie rodzic nie rezydent lozy na utrzymanie dziecka musi przewyzszac kwote zasilklu.

Komornik twierdzi,że wszystkie wypłacone pieniądze przez ojca dzieci i przesłane będą zaliczone jako wpłata alimentów:mad: nie zgadzam się z jego zdaniem ponieważ były mąż rekompensował sobie świadczeniami rodzinnymi płacenie alimentów a ja i tak miałam brak rodzinnego i dodatku z tytułu niesprawności córki.

Ponadto,były mąż cieszy się z takiego obrotu rzeczy i czuje się bezkarny

Diabel! ale czegos tu nie rozumiem,.. wg praawa brytyjskiego to nadal ty masz priorytet jesli chodzi o zasilek rodzinny..dlaczego nie mozesz go pobierac w Pl?

agaciq21
Urząd tu w PL twierdz że zachodzi koordynacja systemów zabezpieczeń społecznych tzn jeśli jadno z rodziców pobiera zasiłek drugie tu nie może bo by się te świadczenia dublowały poza tym automatycznie zostaje ta opcja,która jest bardziej korzystniejsza dla rodzica.Tylko w tym moim konkretnym przypadku to dla mnie żadna korzyść a dla byłego męża.

W jednym z tematow pisalam i wyjasnialam co mozna zrobic w takiej sytuacji. Zablokuj mezowi wyplacanie benefitu.

OK dzięki.Wysłałam do Newcastle kserokopie wyroku rozwodowego,akty urodzenia dzieci,wyrok o pozbawieniu praw rodzicielskich i narazie czekam aż minie kolejne pół roku aż odpowiedzą że nadal pobiera ex świadczenia w U.K. a przebywa 10 m-cy w Polsce.Najwyraźniej nie chodzi tu o pomoc osobie wychowującej dzieci tylko tej osobie,która wykazała się sprytem i cwaniactwem.:brawo: ZARÓWNO TAM JAK I TU W pl.

Powrót