M
malpka_28
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Jestem w UK od 1,5 roku...W Polsce pozostal mój niepelnosprawny syn pod opieka babci i ojca...ja jestem jego glownym opiekunem gdyz wychowuje go sama ojciec zajmuje sie nim tylko gdy ja jestem w GB.Wszystkie zarobione piniedze w GB przesylam na utrzymanie i rehabilitacje syna...czasem zostawiam sobie tylko tyle by przezyc nawet na ubranie dla siebie nie mam poza tym jeszcze musze w PL placic rachunki za mieszkanie.Zadnych zasilkow w PL na syna nie pobieram i nikt ich nie bierze.Syn jest dzieckiem wymagajacym stalej opieki.W zwiazku z moja ciezka sytuacja zlozylam aplikacje o Working tax i child tax credit...no i sie zaczelo...Czekam już 9 miesiecy gdy dzwonie do Ravenue to stale slysze to samo ze oni już zakonczyli proces sprawdzania i czekac za decyzja no ale ile,czekam już 9 miesiecy a ile jeszcze? Naprawde moja sytuacja jest trudna nie stac mnie nawet by do PL pojechac.Chcialam syna zabrac tu na cale wakacje ale ja czasem dla siebie nie mam na chleb to jak mam go tu wziac...Ogromna pomoca sa dla mnie te zasilki ale już nie mam sily...Nie wiem co dalej robic...poza tym od 4 miesiecy prosze Ravenue by mi odeslalo Paszport dziecka stale obiecuja ze wysla i na tym koniec.Napisalam już do nich najpierw prosbe i pozniej skarge do managera ale wszystko bez eha...Niby czepiaja sie ze nie zlozylam na Child Benefit ale papiery były zlozone lecz nikt nie wie co sie z ta aplikacja stalo wiec Ravenue twierdzi ze nie zlozylam i ze oni nie wiedza czy takie dziecko istnieje.Blagam poradzcie co mogę zrobic...bo już sil mi brak...Poradzcie co mogę zrobic...?