C
cytrusx
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Witam, dziś koło godziny 20 na numer mojej mamy dzwoni telefon, nie zdążyła odebrać, numer wyglądał normalnie, poprosiła mnie o telefon by oddzwonić. Po drugiej stronie przedstawia się pan z firmy windykacyjnej, mama zdezorientowana powiedziała, że pomyłka. Sprawdziliśmy numer - faktycznie, telefon z tej firmy. Mama nie ma żadnych zobowiązań, jedyny trop może prowadzić do firmy telekomunikacyjnej, która ostatnio miała spore problemy i przestała świadczyć usługi. Nam umowa skończyła się 1 września, zostało wysłane wypowiedzenie, ale z firmą zupełny brak kontaktu, jedynie rachunku za wrzesień już nie było. Natomiast co ciekawe, firma (o czym dowiedziałem się z forum internetowego) w lipcu tego roku podobno zmieniła numer konta na rachunku, a my mieliśmy zlecenie stałe, więc chyba wszystko szło na stary ich rachunek (błąd z naszej strony, że tego nie wychwyciliśmy lub firmy, że nie poinformowała o tym fakcie?).
Co robić, czy odbierać telefony od firmy windykacyjnej, próbować się dowiedzieć o co chodzi (oczywiście nie podając danych żadnych, jeśli zgodzą się w takiej sytuacji udzielić jakichkolwiek informacji)? Listownie nic nie przyszło, więc co w takiej sytuacji robić? Dziś dzwonili pierwszy raz.
Co robić, czy odbierać telefony od firmy windykacyjnej, próbować się dowiedzieć o co chodzi (oczywiście nie podając danych żadnych, jeśli zgodzą się w takiej sytuacji udzielić jakichkolwiek informacji)? Listownie nic nie przyszło, więc co w takiej sytuacji robić? Dziś dzwonili pierwszy raz.
Ostatnia edycja: