Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Wie ktoś może jak jest z telefonami w ZK Wojkowice (półotwarty)? Są wyznaczone dni,czy po prostu są kolejki do telefonu i można dzwonić w każdej chwili?

Telefony są wewnątrz pawilonów mieszkalnych, można dzwonić praktycznie cały czas, poza godzinami ciszy nocnej.

Nie ma wyznaczonych dni. Wystarczy stać w kolejce i się dzwoni nawet kilkanaście razy dziennie.

hej kolega z zk mojego m podobno dzwonil z zk na skype mozliwe to? wie ktos cos na ten temat?

Możliwe jeśli odbiorca ma wykupiony w Skype internetowy numer VOIP :)
Na stronie skype'a jest nawet obszernie opisana usługa.
"Uzyskaj numer, dzięki któremu inni będą mogli dzwonić do ciebie z telefonów stacjonarnych i komórkowych, a ty będziesz mieć możliwość odbierania rozmów przez Skype"

aaskaa Możliwe jest na gg za pomocą numeru (chyba jakąś startówkę się kupuje do tego). Np skypa nie wiem w sumie. Ale jeżeli jest tam opcja jakaś, że można jakoś numer mieć jak w tel. to pewnie i to możliwe.

Aby zadzwonić na GADU GADU wystarczy zadzwonić pod nr tel 22 427 77 77 po czym wprowadzić nr komunikatora i wcisnąć #
Minuta rozmowy kosztuje tyle ile na stacjonarny.
Jesli ktoś ma limitowany internet niech przygotuje się na szybkie zużycie ;)

Są teraz możliwości posiadania telefonu stacjonarnego z tanim abonamentem od 20zł w sieciach komórkowych.Sama korzystam i jestem zadowolona ;)

Czy oddziałowy lub wychowawca może zabronić z jakiegoś powodu skazanemu z grupą m1 zadzwonić? Brak karty i niechęć skazanego do skorzystania z telefonu odpada.

Ostatnia edycja:
Kate możliwe, dlatego pytam, czy za karę może nie dzownić? Martwię się, bo nigdy nie zdarzyło się, żeby nie zadzwonił, jeżeli jest jego dzień do telefonowania.

mój tydziemn nie dzwonił i na widzeniu spytałam czy chce w łeb-od razu wiedział o co chodzi-podobno nie dopuścili go do telefonu taka kolejka.Może u Ciebie tez tak być?

ania_mania Mam nadzieję, że tak było, aczkolwiek nigdy wcześniej się to nie zdarzyło... Jutro zadzwonię do wychowawcy i może się czegoś dowiem.
Furia Gdzie znajdę potwierdzenie na to co napisałaś?

Tak naprawdę to nie mam pojęcia,ale możliwe że za kare wychowawca zabronił dzwonić.Miejmy nadzieje,że ta kara nie będzie trwała długo ;)

Na pewno za karę i pewnie jeszcze kazał klęczeć w "kozie" i napisać sto razy "będę dobrze się zachowywał".

szka nie wiem,bo nie jestem ekspertem od kodeksów i wewnętrznych regulaminów.
Wiem to po prostu z doświadczenia,że tak może być.

a tak ogólnie rzecz biorąc co trzeba zrobic, żeby zasłuzyć na taka kare?może głupie pytanie ale w sumie to nas tez może dotyczyc.

Np bójka albo naganne zachowanie w stosunku do SW.
Kara "na telefon" w przypadku o którym piszę zastąpiła "kwita".

Kara "na telefon" w przypadku o którym piszę zastąpiła "kwita".

kwita??? mozesz jasniej bo ja poczatkująca8-)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót