Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Re: jak często można dzwonić?

Dziewczyny, może zmienię trochę temat, ale nie orientuję się jeszcze w tych kartach telefonicznych, które najlepiej kupować? telekomunikacji, czy te inne typu telerabat itd. które Wasi kupuja? tzn które najbardziej się opłacaja? my nie rozmawiamy międzymiastowo... A taka 60 impulsów to na 2 dni nam starczy :ooo:

moj ma telegrosik 50 zl. i na nim w przeliczeniu na miedzymiastowe wychodzi okolo 6 h rozmowy...wiec u was bedzie wiecej :)
w zwyklej karcie jet drozszy impuls..a taktowanie jest za kady impuls a nie sekundowo wiec bardziej sie oplaca telegrosik :)

[cytat="magdalena123":gpdqv72m]Dziewczyny, może zmienię trochę temat, ale nie orientuję się jeszcze w tych kartach telefonicznych, które najlepiej kupować? telekomunikacji, czy te inne typu telerabat itd. które Wasi kupuja? tzn które najbardziej się opłacaja? my nie rozmawiamy międzymiastowo...[/cytat:gpdqv72m]
Na lokalne opłaca się bardziej telegrosik, przynajmniej tak mi się wydaje.

[cytat="magdalena123":gpdqv72m]A taka 60 impulsów to na 2 dni nam starczy :ooo:[/cytat:gpdqv72m]
Zależy jak często i jak długo rozmawiacie....
My rozmawiamy 4 razy w tygodniu po ok. 5-10 min. Karta z 60 impulsami starcza na ok. 6-7 dni. (jeżeli dzwoni na domowy)

Monika z tymi komórkami to nie tak to wygląda. Lisowi bardziej chodziło o nielegalne telefony że w ZK można kupić za 2 tys od innego więźnia. W przepisach jest że można uzyskać zgodę na tel komórkowy ale o takim legalnym to ja jeszcze nie słyszałam w ZK. Hej laski a propo tego to slyszalyście żeby ktoś legalnie miał komórkę w więzieniu??? Aż muszę się Mirka wypytać :)

legalnie komórkę pierwsze slyszę i szczerze jak dla mnie jest to nie mozliwe a to że można kupić nie legalnie to oczywiste chociarz ceny przerażające jak za kom., no ale taka proawda w ZK można naprawdę wszystko kupic tylko trzeba mieć kasę

Sory dziewczyny wprowadziłam was w błąd. Właśnie przejrzałam kodeks i rozporządzenia i nic nie widzę. Gdzieś coś pomyliłam :) czyli jednak tel. kom. są nielegalne w ZK ale mimo wszystko dość często spotykane.

Dziewczyny
wiecie może na ile wystarcza karta 60 przy dzwonieniu na tel.kom.?

Zależy jak długo i jak często rozmawiacie...ale raczej nie na długo...Dzwonienie na komórkę strasznie zżera impulsy.

Ceny rozmów w TP są dziwacznie ustalane i zależą od wielkości karty. Najtaniej jest przy 60imp. 1imp=40gr.
połączenia na kom. w tym przypadku to 1,28zł/min czyli 3,2imp/min. Jezeli dobrze liczę to daje 18,75min rozmowy.
Cennik mozesz zobaczyć na stronie TP.
Troszke taniej jest z Telegrosika, ale nie we wszystkich ZK automaty obsługują ta sieć.

heh..ja tez mowilam tylko o nielegalnych :D nawet mi nie przyszlo do glowy ze oni moga sie na cos takiego zgodzic :P :P
chociaz co zaklad to obyczaj :D

13b ... dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Tak szczerze,to nawet nie wiedzialam ile płaciłam za tą kartę w kantynie i nie mogłam obliczyć. Ostatnio to w ogóle wszystko robię jak w amoku a poźniej się gorączkuje próbując znaleźć wytłumaczenie na to co zrobiłam.

witam ja mojemu meżowi kupuje tele-rabat i jak dzwoni na stacjonarke to wychodzi po 0.19 gr za nim wiec jak mu kupie za np 10 zł to mamy ok 57 min i sie połaca na komorke po 0.20 gr tak ze tez sie opłaca ale tak jak napisała 13b nie we wszystkich z.k sa te karty obsługiwane przez automat

Monika, a nie dodaje się do tych 19 gr jeszcze 20 gr za minutę w przypadku budki telefonicznej ?

tak dodaje sie :(
wlasnie mam przed soba telegrosika 50 bo kupilam mojemu...i wyczytalam ze dochodzi 0,20 gr...
jaaaaaaa ale zdzierstwo :P

Więc ile minut jest na tej karcie za 50 zł więcej niż na 60 impulsów tp?

tak w tele grosiku dochodzi ale w tele rabat niedochodzi my używamy tej karty od ponad roku i jestesmy zadowoleni Magda na ktorej? na tele-rabat za 10 zł masz 57 minna stacjonarne

[cytat="Monika R":1gjqskf0] zadowoleni Magda na ktorej? na tele-rabat za 10 zł masz 57 minna stacjonarne[/cytat:1gjqskf0]

Ja kupiłam telegrosik za 50 zł i tam jest z budki 39 gr za minutę, a karta tp 60 impulsów kosztuje 24 zł. nie wiem ile koszt za minutę połączenia, nie wiem którą bardziej opłaca sie kupować. Zobaczę następnym razem telerabat :)

nam najbardziej opłacał się telegrosik, 19 gr/min na stacjonarne, nie było żadnej dodatkowej opłaty..my mieliśmy połączenia międzymiastowe..natomiast jeśli chodzi o lokalne, to właśnie najczęściej stosowany był telerabat i zwykłe karty tp

my tez mamy połaczenia miedzymiastowe i korzystamy z telerabatu i naprawde nam sie opłaca,ze zwykłej karty nie opłacało nam sie wogole dzwonic bo przykładowo kupowałam za 24zł i wystarczało nam na tydzien a dzwonił np 6 razy w tygodniu po 3 min a z tele-rabat wystarcza nam na ok 2 tygodnie za 10 zł!!!!!!!! i wiecej moj dzwoni do mnie i dłuzej rozmawiamy

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót