Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Re: jak często można dzwonić?

A mój mówi, że przy telegrosiku nalicza mu jednak te 19 gr za mniutę, a nie 39 gr. jest teraz jakaś promocja?

na temat tele grosika nie powiem (napsze )nic bo niewiem :D

hmm..wiesz moj tez moiwl mi o 19gr..ale na karcie jest napisane ze 20 gr dochodzi ..hmm..cos tu sie mija z prawda :D
albo jest PROMOCJA ;D

Tym lepiej dla nas. Dziś gadaliśmy godzinkę :) milusio :P

u nas nawet nie ma ocji na taka dluuuuga rozmowe ... :(
caly czas sa kolejki..i nasze rozmowy trwaja maz 10 min.. :(

Mój jest na oddziale, gdzie prawie wszyscy pracują, więc póki nie zaczną wracać z pracy (do ok. 16) może dzwonić ile chce :) no oczywiście dopóki sam pracy nie podejmie, a to chyba już w tym tygodniu :) Ale wtedy go przeniosą na jeszcze inny oddział, gdzie będzie mógł dzwonić do 22, więc tak źle może nie będzie

moniko, a Twój już pracuje?

tak od wczoraj.. :) i z tymi telefonami bedzie juz ciezej..dopiero gdy wroci z pracy bedzie mogl dzwonic :( (14.oo-15.oo)
i to jeszcze krocej niz dotychczas...:( bo wtedy to sa dopiero kolejki.... :( :(

niech się wpycha, albo listy pisze :) my ze sobą, mimo rozmów, korespondujemy. Codziennie piszemy list :) to naprawdę miłe, nie dość, że łatwiej przychodzi pisać na kartkach o uczuciach, to jeszcze zdąrzymy się nagadać w liście to taka "nasza rozmowa".

wlasnie o tym mysle zeby napisac u jakies mile rzeczy :)
przez tel...to tak nie dokonca mozna wszytko owiedziec..przekazac to co sie czuje..
wczoraj sie poplakalam jak dzownil.. :( :( jak slysze jego glos..to leki same pchaja mi sie na twarz... :( :( :(

Ja też płaczę przy telefonach i czytając listy, ale wtedy on nie widzi łez, najgorzej, że ostatnie widzenie przeryczałam. Zobaczyłam go i nie mogłam się powstrzymać... Mam nadzieję, że tylko początki są takie trudne

Dziewczyny, od takich rozmów jest temat wolny :ok:

dziewczyny pilnie potrzebuje odpowiedzi do ktorej godziny moga nasi dzwonic z karnego na białej,moj nie zadzwonił a ma dzis "dzien telefonu "i sie martwie błagam o odpowiedz

podsłuchiwanie i przerywanie rozmów

Czy w zk moga podsłuchiwać rozmowy?ostatnio przy rozmowie wymsknęło mi sie przekleństwo i przerwali nam rozmowe, mają do tego prawo?

Re: podsłuchiwanie i przerywanie rozmów

niby gdy osoba jest już skazana nie ma cenzury ale po cichu mówi się, że rozmowy są nagrywane i to jest prawda- nie wszędzie ale są- tyle, że oni raczej tego nie słuchają tylko losowo co jakiś czas...ale z tym przekleństwem to mnie dziwi...nie spotkałam się z takim przypadkiem aby za przekleństwo przerwyali rozmowę?

Re: podsłuchiwanie i przerywanie rozmów

też byłam zdziwiona,no , ale mój J zadzwonił drugi raz i mówił że przez to przerwali rozmowe.

Przeniosłam i połączyłam wątek - M.

W zakładzie karnym typu zamkniętego rozmowy telefoniczne podlegają kontroli administracji, w zk typu półotwartego rozmowy mogą podlegać kontroli (nie muszą), a w zk typu otwartego rozmowy telefoniczne nie podlegają kontroli.
Art 90 pkt 9, 91 pkt 11 i 92 pkt 14 kodeksu karnego wykonawczego

tak Barbi ale wiesz jak to jest w praktyce niestety :x ja np odkad moj jest na białej jestem pewna ze sa rozmowy kontrolowane, poniewaz jak zmusiłam AŚ zeby Damian zadzwonił po za dniami tel co spokojnie Damiana słyszałam bez żadnych zakuceń a w dniu kiedy miał programowo dzwonic jest masakra,jakieś szumy, głosy itd

Tak kontrola rozumiem ,ale przerywanie rozmów nie.chociaż po zk we wrocławiu wszystkiego mozna się spodziewać.

Moniko nie muszą być kontrolowane rozmowy ale mogą i pewnie akurat na białej tak jest że kontrolują. Ale o ile dobrze pamiętam to tam jest AŚ nie ZK to też jest różnica. Twój jest na warunkach skazanego ale musi być podporządkowany wewnętrznemu regulaminowi.
Jjozwiak5 mnie też zaskoczyło to że za przekleństwo mogą rozłączyć. Tego to jeszcze nie słyszałam :what:

tak Barbi zgadzam sie ze musi sie popdprzadkowac i tak tam jest AŚ i za przeklenstwo ze rozłaczyli? tez jestem zdziwiona bo nie raz coś mi sie wyrwie :ooo: ale co z.k to obyczaj stara nasza spiewka :D

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót