Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Spotkałem się, ale koleś nie musi od razu załatwiać bandyckich interesów. To co wyrzuciłeś to nie był spam, bo przecież wątek to Telefony, karty telefoniczne a to były strony dotyczące rozmów i kart telefonicznych.
kart (tych legalnych i nielegalnych)
Jaki są karty nielegalne w 21 wieku?

Ptasior napisał:
Spotkałem się, ale koleś nie musi od razu załatwiać bandyckich interesów. To co wyrzuciłeś to nie był spam, bo przecież wątek to Telefony, karty telefoniczne a to były strony dotyczące rozmów i kart telefonicznych.

To sobie przeczytaj pierwszy wpis tego tematu i to, co tam jest na czerwono.

Ptasior napisał:
Jaki są karty nielegalne w 21 wieku?

A niby taki inteligentny.

Czy ktoś z obecnych miał możliwość odebrania telefonu od osadzonego któremu udało się dodzwonić na numer stacjonarny (tz z prefiksem) na gg?Zastanawiam się czy jest to możliwe ,obniżyłoby to koszty połączeń ..bo teraz mam komórkę .Pytałam u jednego z operatorów (tam gdzie ładuję mojemu m kartę) czy jest to możliwe ,ale stwierdzili ,że nie ..a wydaje mi się ,że ktoś tu coś pisał na ten temat tylko znaleźć nie mogę ..

malutka200723 napisał:
Aby zadzwonić na GADU GADU wystarczy zadzwonić pod nr tel 22 427 77 77 po czym wprowadzić nr komunikatora i wcisnąć #
Minuta rozmowy kosztuje tyle ile na stacjonarny.
Jesli ktoś ma limitowany internet niech przygotuje się na szybkie zużycie ;)

Są teraz możliwości posiadania telefonu stacjonarnego z tanim abonamentem od 20zł w sieciach komórkowych.Sama korzystam i jestem zadowolona ;)

znalazłam)..tylko czy to jest możliwe u każdego usługodawcy (niezależnie od kart czy też kodu dostępu?) bo coś mi te panie z obsługi wydają się mało kompetentne..jedna mówi ,że z T.........a się nie da bo nie połączą nas po prostu ,a druga najpierw mówiła ,że tak ..a potem zmieniła zdanie .:mad:No i nie wiem .. Podobno można wykupić w sieci komórkowej numer stacjonarny ,ktoś tu już o tym pisał ,ale jak to w praktyce wygląda ? Naprawdę dzwoni osadzony jak na stacjonarny za grosze ?Czy do podpisania umowy jest potrzebne zaświadczenie o zarobkach?

malami980405 napisał:
Podobno można wykupić w sieci komórkowej numer stacjonarny ,ktoś tu już o tym pisał ,ale jak to w praktyce wygląda ? Naprawdę dzwoni osadzony jak na stacjonarny za grosze ?Czy do podpisania umowy jest potrzebne zaświadczenie o zarobkach?

Liczysz, że na forum znajdują się pracownicy wszystkich sieci komórkowych? Idź, podpisz umowę i napisz.

Liczę ,że ktoś już może taki numer ma i napisze o swoich doświadczeniach w tym temacie ,na razie dowiedziałam się tylko że korzystając w skaypie z numery stacjonarnego musiałabym kupić aparat lub oprogramowanie ,w gg jeszcze nie patrzyłam ,chcę tylko być pewna ,że to zadziała i mój m zostanie z budki połączony ze mną bo dostaję sprzeczne informacje jak na razie i nie wiem czy to możliwe.

można dzwonić na gg:) tylko nie na każdą wersję gg. ja mam wersje gg10 i Mój chłopak normlanie dzwonic:) trzeba poprzedzić tym : 22 427 77 77 i numer gg :)i nie zależy to od operatora.

ok ,poprzedza 22 i tak dalej potem numer gg,ale wcześniej podaje kod i te "miłe panie " mówią ,że go nie połączą :mad:

Ja mam zainstalowaną fajną aplikację i kumpel do mnie dzwoni jak na stacjonarny. Wybrać można sobie numer i doładować konto kwotą 5 Zł. aby konto było ważne rok. Do obsługi wystarczą słuchawki z mikrofonem.

Ostatnia edycja:
malami980405 napisał:
Podobno można wykupić w sieci komórkowej numer stacjonarny ,ktoś tu już o tym pisał ,ale jak to w praktyce wygląda ?

Tak dostaje sie karte sim z przypisanym numerem stacjonarnym. I mozna na niego normalnie dzwonic z ZK.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam, Jestem tu nowa i mam duzy problem.Moj przyjaciel zglosil sie 2 tygodnie temu, do aresztu na ul.Swiebocka we Wroclawiu.Ma 2 lata do odsiedzenia za swoja glupote.Ja mieszkam na stale w Niemczech i zupelnie nie mam pojecia,jak moge sie z nim kontaktowac.Czy sa w Polsce jakies tanie karty do dzwonienia za granice? Ja chyba nie moge do niego dzwonic.Strasznie sie martwie o niego.Wyslalam 2 listy ale tez nie wiem czy je na pewno dostanie.Czy ktos moglby mi pomoc?....czy ja moge mu paczke z zagranicy wyslac,jestem tym wszystkim przerazona juz....pozdrawiam Elli

Ellijana Ty nie możesz do niego dzwonić ale jak wyślesz mu kartę to pewnie zadzwoni do Ciebie .Za granicę u nas tanio dzwoni się z [nielegalna reklama] na przykład ale jak wyślesz mu pieniądze jeśli nie możesz tych kart kupić w Niemczech to sobie kupi je w kantynie. listy możesz pisać powinny dochodzić możesz wysyłać jako polecone wtedy masz większą pewność że nie zginie na poczcie a jeśli wyślesz taki list jako przesyłkę listowną wartościową to możesz na stronie śledzenia przesyłek sprawdzić czy dostał i kiedy ( przynajmniej tak jest w Polsce) Paczkę tez możesz wysłać ale jedna na 3 miesiące żywnościowa i nie może ważyć więcej niż 5 kg na odzieżową potrzebny jest talon który on tobie prześle w liście. Ja na początku też byłam przerażona BĘDZIE DOBRZE ;)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
malami980405 napisał:
ok ,poprzedza 22 i tak dalej potem numer gg,ale wcześniej podaje kod i te "miłe panie " mówią ,że go nie połączą :mad:

Ja od tygodnia odbieram rozmowy z budki zk na gg.Wpłaciłam tylko 10zł na konto gg a m dzwoni jak na stacjonarny używając kodu .Numer stacjonarny w kom też możliwy-byłam pytać u jednego z operatorów ,ale zasięg wtedy jest do 500 metrów od domu/mieszkania więc w moim przypadku opłacało się zainwestować w gg.

Ptasior napisał:
Ja mam zainstalowaną fajną aplikację i kumpel do mnie dzwoni jak na stacjonarny. Wybrać można sobie numer i doładować konto kwotą 5 Zł. aby konto było ważne rok. Do obsługi wystarczą słuchawki z mikrofonem.

Mógłbyś dokładnie opisać na jakiej zasadzie to działa i jaka to aplikacja? Będę wdzięczna

Działa jak normalny telefon stacjonarny. Do obsługi wystarczą zwykłe słuchawki z mikrofonem.

Nie mogę napisać jaka to stronka, bo moderator uzna to za SPAM. Link do strony Ci wysłałem.

Tez Wam zazdroszcze bo moj narzeczony dzwoni raz w tyg i bardzo krotko mozemy rozmawiac a jak ma mozliwosc dluzej to sa jakies zakłócenia na linii ;/ porazka.jestem zalamana ;(

monia201086 napisał:
Tez Wam zazdroszcze bo moj narzeczony dzwoni raz w tyg i bardzo krotko mozemy rozmawiac a jak ma mozliwosc dluzej to sa jakies zakłócenia na linii ;/ porazka.jestem zalamana ;(

pewnie wszytko zależy do tego gdzie jest czy w A.ś czy Z. k. .
Mój Łobuz jest w Z.k. t.z.w. pół otwartym i dzwoni trzy razy dziennie -czasami czuję się jakby był po prostu w pracy i dzwoni co chwilę spytać czy wszystko w porządku ,
ale oczywiście na początku nie było tak "pięknie "- kiedy był w Warszawie w Zakładzie -od pewnego czasu jest daleko od domu ale dzięki tym telefonom nie odczuwamy tak bardzo rozłąki ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót