Ptasior
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 2 028
Doprawdy?pewnie wszytko zależy do tego gdzie jest czy w A.ś czy Z. k. .
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Doprawdy?pewnie wszytko zależy do tego gdzie jest czy w A.ś czy Z. k. .
Ptasior napisał:Doprawdy?
Ptasior napisał:Jaka irionia? Częstotliwość i czas rozmów telefonicznych zalezy od typu ZK w którym skazany przebywa. Swobodnie powiedzmy korzystać z aparatu telefonicznego mozna w zakładach otwartych i półotwartych. W zamkniętych jest przeważnie jakiś grafik i ograniczony czas rozmowy (np. w Rzeszowie co 6 dni po 5 minut a w Pińczowie codziennie po 15 minut).
Co Ty powiesz? Czas i częstotliwość rozmów telefonicznych określa regulamin wewnętrzny a on jest inny w każdym ZK. Ja siedziałem w Łupkowie i nikt z SW nie określał kiedy i ile mam rozmawiać. Kumpel siedzi w Dębicy i też jak dzwoni to rozmawiamy długo. W zakładach półotwartych cele są non-stop otwarte a telefony znajdują się na korytarzu oddziału albo na zewnątrz. Więc jak to jest z tym regulaminem jak np. na zewnątrz jest 10 apaartów, są 3 oddziały w dzień oczywiście cały czas otwarte? Kto będzie pilnował kto ile razy dzwoni i po ile? A to Twoje "regulaminowo" ustalają sobie sami osadzeni, bo przecież każdy chce zadzwonić i pogadać. Więc nie wprowadzaj w błąd jak nie wiesz.w półotwartych ( regulaminowo) też jest 10 minut na rozmowę ( nie mam pewności czy we wszystkich -choć wszędzie obowiązują te same zasady )
To jak będziesz miała pewność to wtedy się wypowiedz a nie "gdybaj".nie mam pewności
Ptasior napisał:Co Ty powiesz? Czas i częstotliwość rozmów telefonicznych określa regulamin wewnętrzny a on jest inny w każdym ZK. Ja siedziałem w Łupkowie i nikt z SW nie określał kiedy i ile mam rozmawiać. Kumpel siedzi w Dębicy i też jak dzwoni to rozmawiamy długo. W zakładach półotwartych cele są non-stop otwarte a telefony znajdują się na korytarzu oddziału albo na zewnątrz. Więc jak to jest z tym regulaminem jak np. na zewnątrz jest 10 apaartów, są 3 oddziały w dzień oczywiście cały czas otwarte? Kto będzie pilnował kto ile razy dzwoni i po ile? A to Twoje "regulaminowo" ustalają sobie sami osadzeni, bo przecież każdy chce zadzwonić i pogadać. Więc nie wprowadzaj w błąd jak nie wiesz.To jak będziesz miała pewność to wtedy się wypowiedz a nie "gdybaj".
narzyczona napisał:Jeżeli chodzi o regulamin tego samego typu Zakładów ,
to z tego co się dowiedziałam od osób z tego forum - regulamin jest wszędzie taki sam .
narzyczona napisał:Jeżeli chodzi o regulamin tego samego typu Zakładów ,
to z tego co się dowiedziałam od osób z tego forum - regulamin jest wszędzie taki sam .
No tak, ale nie informować błędnie osoby zainteresowane o częstotliwości i czasie rozmów telefonicznych w zakładach półotwartych i otwartych, bo dajesz przykład z jednego ZK.słuchaj nie będę wchodzić z tobą w niepotrzebną dyskusję bo jest to forum gdzie każdy może zadać pytanie i wypowiedzieć swoje zdanie
A Ty jakie masz doświadczenie z ZK? A ja Ci napisałemI z tego co można tutaj zauważyć to większość wypowiada się w postach poprzez własne doświadczenie .
I co to nie jest moje doświadczenie? Wymysł?Ja siedziałem w Łupkowie i nikt z SW nie określał kiedy i ile mam rozmawiać.
Za forgiem: niestety nieJeżeli chodzi o regulamin tego samego typu Zakładów ,
nobasek napisał:Hej, chciałabym się dowiedzieć, jak wygląda hmm nazwijmy to 'przebieg' rozmów telefonicznych w zk na zamku.
anek86 napisał:...... początek jest jak w stacjonarnym 022..., a zaleta jest to że nosze ten numer ze sobą w torebce, jednak mój luby podobno nie może się na niego dodzwonić, nie wiem czemuczy ktoś ma może podobny problem?
anek86 napisał:...... ....nosze ten numer ze sobą w torebce, jednak mój luby podobno nie może się na niego dodzwonić, nie wiem czemuczy ktoś ma może podobny problem?
Uwaga! Wyjasniam! Nr stacjonarny nosi ze sobą a nie jest uwiązana w domu-ale nosisz w torebce i co??Co jest zaletą ,ze nr 022 ....nosisz w torebce...???:O
Ptasior napisał:Uwaga! Wyjasniam! Nr stacjonarny nosi ze sobą a nie jest uwiązana w domu![]()