Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ja jak zadzwoniłam do zk to kierownik powiedział, że jedyna opja rozmowy z wychowawcą to osobiście bo oni rozmów telefonicznych nie łączą z uwagi na to, że nie wiedzą czy osoba podająca się np. za żonę faktycznie nią jest

ale ja nie wiem kto jest wychowawca, rodzina tez nie jestem dla skazanego :( wiec chyba nie podadza mi go do telefonu. A czy np moglabym zadzwonic tam i sie zapytac czy on tam jest, czy go nie przewielzli czy wszystko z nim w porzadku albo cos z tych rzeczy ? udzieli mi ktos takiej informacji?

Dzwonisz do danego ZK i mówisz,że chciałabyś rozmawiać z wychowawcą <tu imię i nazwisko Twojego Łobuza> po czym za chwilę z nim rozmawiasz :) On Ci powie wszystko o co zapytasz.Nie musisz być rodziną żeby z nim rozmawiać.

zateskniona :) dziekuje ci, kamien mi spadl z serca ze mam chociaz taka mozliwosc
wczesniej dzwonil 2 razy w tyg albo i 3 a teraz cisza od srody :( martwie sie ze cos mu sie stalo a wlasciwie to wychodze z siebie :(

Możesz sobie gdybać i się wykończyć z nerwów.Bo albo mu karta się skończyła,albo ktoś miał muchy w nosie i nie mógł do aparatu się dostać,albo może go przenieśli.Najlepiej pogadać z wychowawcą i się dowiesz co i jak.Trzymam kciuki żeby to był fajny gość.

rany tylko na sama mysl ze bede z nim musiala rozmawiac serducho mi wali jak szalone, czy myslisz ze bedzie pytal kim dla niego jestem i w ogoe to dlaczego dzwonie?

Napewno się zapyta kim jesteś.Najlepiej powiedzieć że jesteś dziewczyną lub konkubiną jak to dziewczyny radzą.Dlaczego dzwonisz to raczej nie.Pierwszy wychowawca mojego się jeszcze pytał ile mam lat :rolleyes:

o a wiek do czego mu? no widzisz tylko co mam powiedziec ze kim jestem? na widzenie wchodze jako przyjaciolka, moj łobuz jest jeszcze w zwiazku małżeńskim z inna kobieta ktora go tam nie odwiedza ani nic wiec dziewczyna nie moge byc a konkubina chyba tez w tym przypadku kiepsko bo ów małżonka zostawiła go jak był juz tam i w miezy czasie pojawiłam sie ja wiec nie jestem z nim od poczatku jego pobytu w tym miejscu- kurcze skaplikowane to :(

dziewczyny to nie watek o rozmowach z wychowawca.
misiowa zalezy jaki wychowawca jest, moze zapytac kim jestes, jesli stwierdzi ze nikim bliskim ma prawo nie udzielic ci informacji na temat skazanego. rozmow nie łącza, i do tel,ich tez nie podaja

no to podejzewam ze nie połączą mnie ze skazanym, ale wychowawce jak napisala zatesknina moge poprosic do telefonu?

Witam...jestem tu nowa.
Mojego misia przewieźli wczoraj do aresztu śledczego we wro. Chciałabym się dowiedzieć kiedy bd mogła do niego dzwonić. Problem w tym, że mogą nie uwierzyć że to mój narzeczony ze względu na to że mam 15lat...:o:rolleyes:
Wiem, że bardzo pomaga mi rozmowa z nim. A wczoraj jak go zgarneli to się załamałam...proszę o odpowiedź.:(:?:

Kochana to nie Ty bedziesz mogla do niego dzwonic, tylko jak juz to on do Ciebie.
Ze wzgledu na wiek mozesz miec ciezko o informacje na jego temat nawet od wychowawcy. Popros jego rodzicow ewentualnie zeby zadzwonili i czegokolwiek sie dowiedzieli

Ty, nie możesz do niego dzwonić. Jesli jest osobą skazaną, to on będzie mógł dzwonić do Ciebie. Jeśli jednak jest tymczasowo aresztowany, to nie ma w ogóle możliwości wykonywania telefonów

...wie ktoś może jak to jest z telefonami w aś w Myslowicach (w jakie dni, jak dlugo, itd)......wszelkie info mile widziane :) moje słonko od środy zyskał ten przywilej...ale jeszcze nie dzwonił :(

nie ma telefonów z aś, chyba że w aś jest oddział dla skazanych to co innego! telefony względem porządku dziennego! :(

Niestety ty do niego nie zadzwonisz i on do Ciebie też nie .
Jako tymczasowo aresztowany nie ma możliwośći dzwonienia .
Zostają Wam jedynie listy , które też pewnie będą szły masę czasu .
Pozdrawiam

Z tego co pisze eni jej facet jest na warunkach skazanego, to znaczy, że może dzwonić

witam, mam pytanie:
czy wie ktoś jak jest w sieradzu z kartami, nie orientuje sie co do kart w ogole,
co ile mozna wysyłać karty? są ograniczenia ilościowe np. tylko dwie? no i czy moge wysyłać je normalnie listem? teraz wysyłałam, chyba doszła, ale nie zdarzyłam sie zapytac bo gadałam tylko 1,5 min. :rolleyes: wkładałam ją miedzy kartki listu,
a no i jak średnio jest z dzwonieniem, obiło mi sie o uszy ze 2 razy w tygodniu, zależy to od tych podgrup czy tam grup?;p nie znam się, prosze o wyrozumiałość;p

kart mozesz wyslac ile chcesz najlepiej listem poleconym, przeczytaj ten watek jest duzo informacji. Dzuo nas korzysta z telegrosika jest taniej i kod mozesz podac przez telefon.Zapytaj sie swojego lubuza jak jest z dzownieniem napewno bedzie wiedzial.

Czy rozmowy są podsłuchiwane? Tzn czy te aparaty telefoniczne są podłączone do podsłuchu? :what::what:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót