Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: AŚ Poznań

maxika napisał:
Akte jest jakaś lista lub coś podobnego w których to zakładach zostały zmienione te budki...........a taniej to dobrze.....
No właśnie próbuję znaleźć jakąś listę jednostek, w których w najbliższym czasie te nowe budki będą montowane i niczego nie mogę się dowiedzieć. Na razie wiadomo tylko o Krzywańcu i Poznaniu.
misia2010 napisał:
Ja wiem czy tak taniej????ponoc duzo skarg jest impulsy tak uciekaja ze koniec i oszkane sa konczysz rozmowe i widzisz ze zostalo np 5 impulsow idzie dzwonic znowu i okazuje sie sie ze karta jest juz pusta.
Ogólnie ceny są takie:
50 impulsów 10zł
100+10 impulsów 20zł
150+20 impulsów 30zł
więc to chyba tanio? No ale może być faktycznie Misia, że coś tam nawala, może mają jakieś początkowe problemy techniczne, nie wiem, ale wg założeń koszty połączeń mają być najtańsze na rynku.

Akte napisał:
Ogólnie ceny są takie:
50 impulsów 10zł
100+10 impulsów 20zł
150+20 impulsów 30zł
więc to chyba tanio?

Ale przecież cena i ilość impulsów nie stanowi o atrakcyjności oferty. Istotny jest przecież koszt minuty rozmowy. Albo z innej strony patrząc - jak często ten impuls jest zaliczany.

Przy okazji przypominam, że jest to temat AŚ Poznań. Jeśli trzeba można stworzyć temat: "operatorzy rozmów telefonicznych".

Nie to może lepiej się przenieść do rozmów telefonicznych niż zakładać nowy wątek? Zresztą nie wiem...
Co do reszty - słuszna uwaga Forg, nie wiem jak sprawa wygląda z długością impulsu, ale trzymam się po prostu tego, co twierdzi SW, że wprowadzenie tego operatora = najtańsze połączenia i myślę, że tak rzeczywiście będzie, bo wprowadzenie nowych aparatów to korzyść obopólna i dla jednostek pen. i dlategoż operatora więc ceny na pewno będą atrakcyjniejsze od dotychczasowych ofert. Gorzej jeśli inni operatorzy zaczną nagle obniżać stawki...

No tak Forg, tylko, że jak już zamontują te aparaty Dialtechu w jakimś AŚ czy ZK to co nam po tym jak inni obniżą, jak już w tym konkretnym miejscu nie będzie można z nich korzystać? Bo te budki Dialtechu to tylko na ich karty.
No chyba, że bierzesz pod uwagę całą grupę konsumentów, no ale my rozmawiamy o tej wyróżnionej grupie:)

To Dialtech będzie musiał też obniżyć. Bo jak nie, to "wyleci".

Nie no coś Ty, nie wyleci, bo nikt znowu nie będzie montował nowych budek w jakimś ZK/AŚ jak przed "chwilą" były tam montowane.

Myślisz, że komuś innemu będzie się opłacało i zamontować budki i jeszcze obniżyć ceny tak, żeby Dialtech wyleciał? No to ok, jak w Twojej pierwszej wersji - nie wyleci, ale obniży stawki - no to tak czy inaczej będzie najtańszym operatorem, a o to przecież od początku chodzi:)

Akte napisał:
Myślisz, że komuś innemu będzie się opłacało i zamontować budki i jeszcze obniżyć ceny tak, żeby Dialtech wyleciał? No to ok, jak w Twojej pierwszej wersji - nie wyleci, ale obniży stawki - no to tak czy inaczej będzie najtańszym operatorem, a o to przecież od początku chodzi:)

A mi się wydaje że nie mogą tak o sobie montować budek w ZK. Budki może zamontować ta firma, która zwycięży w przetargu (jako że każda instytucja publiczna jest zobowiązana do ogłaszania takowych).

btw: przyszłość należy do technologi VOiP. Są już operatorzy budek świadczący takie usługi. Dzięki temu karta zakupiona za 100 zł pozwoliła by skazanemu dzwonić przez cały okres trwania wyroku w każde miejsce na świecie (a i tak pewnie po wyjściu sporo by na niej zostało)

Ostatnia edycja:
Z tym przetargiem to jasne, że tak no ale pewnie jest to jakoś tak zrobione, żeby Dialtech wygrał;) Tylko, że dla mnie w tym Dialtechu to jest jeszcze jakieś podwójne dno... Na ich stronie jest notka, że Dialtech zajmuje się montażem aparatów samoinkasujących, oraz dystrybucją kart telefonicznych w AŚ i ZK w całej Polsce. Karty telefoniczne firmy Dialtech przeznaczone są tylko i wyłącznie do użytku wewnętrznego w AŚ i ZK. I nie wiem czy chodzi tu o jakieś ujednolicenie czy opiera się to na jakichś obustronnych korzyściach...

Ostatnia edycja:
ok a jakie są ceny za minutę połączenia czy taniej jak w telegrosiku gdzie minuta kosztuje jedyne 0.12gr na stacjonarne i to właśnie kupujemy .

Witam! Dzisiaj moj narzeczony zostal przewieziony do ZK w Rawiczu, moze któras z Was rowniez ma tam kogos i moze udzielic mi informacji jak tam jest z telefonowaniem? Nie wiem jeszcze jaka ma grupe ani nic. Z tego co widze, to wyglada,ze co zaklad to inne warunki, ale mniej wiecej chce wiedziec jak wyglada to w Rawiczu. Pozdrawiam

Czy ktoś się orientuje jakie są ceny za połączenie, jeśli korzysta się z karty Dialtech? Na ile takie 100 impulsów wystarcza? Bo nawet na ich stronie nie jest podane:mad: A w ZK, gdzie jest mój M. tylko z takich można dzwonić.

JusticeEIN na ktorys z forow tutaj obilo mi sie o oczy ze jak masz Dialtech to starcza podobno na dosc dlugo;)na pewno o wiele ,wiele wiecej niz TP lub TELEGROSIK

Czytałam waśnie, ale myślałam, że ktoś wie dokładnie, z autopsji :) Ale dzięki.

Nigdzie nie podają właśnie cen tych połączeń. Mój Ja. Dzwoni do mnie z tej karty od 2 lutego i na razie nie narzeka że mało, ale chyba nawet tam impulsy nie wyskakują, myślę że warto tam po prostu zadzwonić i się dowiedzieć, panie na centrali bardzo miłe:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót