Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
JusticeEIN mój czasami jest w takim ZK gdzie do 16 mogą dzwonić Ci co nie pracują i mają 2 budki na spacerniaku i dzwonią w tych godzinach w których jest spacer, a po 16 dzwonią Ci co pracują i ma P2

Mój moze dzwonic do 22, codziennie dzwoni jeszcze przed 22 na chwilke...
Czyli dobrze ma, szkoda ze wasi tak krotko:(

Dziewczyny może spotkałyście się z takim przypadkiem- M. próbuje się dodzwonić do mnie a w słuchawce ma sygnał jakby telefon był zajęty;/ chociaż nie jest... ma karte telegrosik i dzwoni na kmórkę. Na domowy bez problemu się dodzwania na koszt rozmówcy, do którego dzwoni. Nie wiem czy coś z kartąż czy z automatem.

u mnie tak tez nieraz jest,ze moj jak dzwoni to jest u mnie ''zajete'' i tez ma karty z telegrosika.Niewiem czy to cos z tymi kartami jest nie tak

Ja też mam ten problem, a później słyszę hasełka, że cały czas gadam przez tel. i ciekawe z kim, bo jest zajęte. Może to jest z telegrosikiem związane.

Chyba tak skoro nie dotyczy tylko mnie ten problem. W takim razie zaczne kupować inne karty...;)

ja kupowalam swojemu telerabat ale mowil,ze nikt nie moze sie polapac w tych kartach,a ponoc sa takie jak telegrosik

proponuję dowiedzieć się więcej o VoIP oraz dostępach "wdzwanianych" tą metodą.

ceny zaczynają się od 8 groszy za minutę połączenia :)

Comm...w przypadku VoIP nie ma możliwości dzwonienia z budki telefonicznej tylko ze stacjonarnego podłączając się do gniazda it lub z kompa. To ze strony:

"Możesz dzwonić na 2 sposoby:

Swój dotychczasowy telefon stacjonarny zamiast do gniazdka telefonicznego TP SA podłączysz do bramki voip a bramkę bezpośrednio do internetu.

Pobierz i zainstaluj bezpłatny program xlite. Po doładowaniu konta będziesz mógł dzwonić do bliskich za grosze"

zerosix napisał:
polecam Dieltech tylko zamówienia trzeba wysyłać tutaj

Ale komu polecasz?? Przecież nie w każdym zk/aś ta firma świadczy usługi. To jest operator, który instaluje swoje automaty w jednostkach.

ellq napisał:
Comm...w przypadku VoIP nie ma możliwości dzwonienia z budki telefonicznej tylko ze stacjonarnego podłączając się do gniazda it lub z kompa.

no własnie, że można... :) vide "DOSTĘP WDZWANIANY" - dzwonisz na numer dostępowy (taki sam jak każdy inny tylko adresowany na serwer VoIP) i po sygnale wybierasz numer docelowy... i gotowe :)

większość firm VoIP ma numery dostępowe we wszystkich powiatach... więc całkowity koszt połączenia wdzwanianego to de facto koszt rozmowy, jakby dzwonił ulice dalej - a ty możesz być w tym czasie w dowolnym miejscu na świecie :)

Ostatnia edycja:
Kurcze Comm...nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale chyba należy zakupić bramkę aby z tego korzystać? Czytam dalej o tym więc może się mylę.

ellq napisał:
Kurcze Comm...nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale chyba należy zakupić bramkę aby z tego korzystać?

odpowiadam ponownie - nie trzeba (przeczytaj dokładnie, czym jest dostęp wdzwaniany VoIP)

martika76 napisał:
najlepsze podobno jak czytalam tu na forum sa karty DIALTECHA ... kupie tego dialtecha i zobacze:)
Martika - Dialtech to póki co nowość w ZK - tylko budki Dialtecha obsługują te karty, a tych budek jak na razie jest bardzo mało więc zorientuj się najpierw jaką budkę ma Twój.
Tak jak pisze Forg:
forg napisał:
Ale komu polecasz?? Przecież nie w każdym zk/aś ta firma świadczy usługi. To jest operator, który instaluje swoje automaty w jednostkach.

Doczytałam. Spróbujemy. Dzięki za podpowiedź:)

Mój R jest tam już półtorej tyg... póki ja mu nie wyśle karty nie będzie jej miał ??

Khakusia teoretycznie tak, ale może kupić w kantynie albo od kogoś.... Najlepiej mu wyślij będziesz miała pewność że ma z czego zadzwonić beż kombinacji

Mam skromne pytanko jaką kartę telefoniczną najbardziej się opłaca kupić jeżeli chcę aby mój luby dzwonił do mnie na komórkę bo nie mam stacjonarnego ?? Po prostu która jest najbardziej opłacalna :)

TELEGROSIK albo DIALTECH moja droga:) u mnie jest taka sama sytuacja-mam tylko komorke.i jak kupie mojemu telegrosika za 20zl to przy skromnym gadaniu:P starczy na ok tygodnia,zalozmy oczywiscie ze Misiek dzwoni codziennie;)i zbyt dlugo sie nie gada

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót