Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
endorfinalna

wypelnialas ten formularz zgloszeniowy? ja na stronie patrzylam i jest jakis formularz do wydrukowania... jest on konieczny? czy mozna napisac na zwyklej bialej kartce te informacje (im. nazwisko num tel.)...
i oni jak oddzwaniaja to podaja telekod? czy doladowuja jakas karte na dodatkowa kwote 25 zł?

guzik1010 Nie musisz wypełniać i wysyłać tego formularza. Ja pisze na zwykłej białej kartce i jest wszystko ok. Wkładam wypełnioną kartkę z informacjami i wydruki, bądź karty. W ciągu 48h. dzwonią i podają telekod karty, prawdopodobnie jest to jeden kod z tych, które się wysyła. Także zbierajcie wydruki/karty i wysyłajcie, 25zł za free (za zużyte karty), to dobra inwestycja. ;)

endo więc oni podają jakiś numerek i wtedy luby go wklepuje i sobie dzwoni tak?
:o

gola21
no tak, jak skazany dzwoni do Ciebie to tez 'wklepuje':) sobie numer do automatu telefonicznego i tak dzwoni, juz nie trzeba wkladac karty do automatu. ja zawsze mojemu G podaje telekod telefonicznie, nigdy nie wysylam. podobnie jak Endo, Jemu podaje telekod a karty zostawiam sobie, zbieram, zeby wyslac i skorzystac z promocji.

ale mi chodzi już o te 25 zł w promocji czy oni podają kod na doładowanie i luby go wklepuje no i sobie dzwoni?

endo dobrze że jest ktoś kto się w tym orientuje bo na stronie tejże firmy jakoś w dziwny sposób to opisali.Ogólnie rozumieć na początku działanie teleg... to graniczy z cudem:)

gola21 Jak rozumiesz działanie tej karty tak jak to co piszesz w temacie o (widzeniu skazanego), to nic nie rozumiesz i się nie dziwię. ;)
To nie jest trudne i wszystko jest tam dosyć zrozumiale napisane, po kolei wyjaśnione itd. Nie wiem czego Ty nie możesz z tamtej strony zrozumieć ? ;)

a dlaczego ty endo zawsze jesteś taka oziębła za każdym razem próbujesz komuś uprzykrzyć życie ze mną też tak było ale zaczęłam olewać to co piszesz i jest o wiele lepiej
gola21 -jeśli masz problemy z kartą to można zobaczyć na necie jak i co po kolei

niteczko miałam problemy na początku ale skorzystałam z wątku na temat kart i już wszystko wiem a poza tym łobuz jest rozgarnęty to sam załapał o co chodzi ja tylko odwożę karty;)

nitka1982 W tym problem, że na stronie danej karty wszystko jest jasno i wyraźnie napisane, zresztą sama to tłumaczyłam kilka razy już tu na forum. Ale jak komuś się tłumaczy kilka razy, podaje wszystko na tacy, a ktoś dalej nie rozumie to wybacz, ale brak mi słów.
I nie jestem zawsze taka oziębła, kiedyś mi tu nawet napisano, że podobno mam dobre serce, także proszę mi tu nie przypinać oziębłości :razz:. I wątpię abym komuś uprzykrzała życie, chyba, że tłumaczenie kilka razy i podawanie na tacy cennych i pomocnych informacji to twoim zdaniem jest uprzykrzanie życia....

No dobrze, a jak Wy zasilacie te karty? Czy musze zawsze chodzic do kiosku zeby kupic? Co trzeba miesc zeby zasilic taka karte przez internet?

Ania

ankaska Nie zbyt rozumiem o co Ci chodzi. Te karty kupuje się jako wydruk np. w kioskach, albo jako taka kartę np. na poczcie. Jej się nie doładowuje tak jak np. kartę od telefonów komórkowych, doładowaniem. Tylko kupujesz za każdym razem kartę, która ma swój numer PIN bodajże 12cyfrowy. I te numerki pozwalają na dzwonienie. ;)

A nie da sie tak zeby zalozyc jakies konto i doladowywac go? Zeby PIN byl staly. I zeby mozna bylo sprawdzac stan konta przez internet. To byloby dla mnie najlepsze rozwiazanie...

A nie kupujecie tych kart przez internet? Dlaczego?

możesz kupować przez internet żaden problem, niektóre nawet się bardziej opłaca bo są rózne promocje...wybór należy do Ciebie :)

ankaska Szczerze mówiąc nie wiem czy tak można wątpię w to. To nie jest tel komórkowy, żeby było można sprawdzić sobie konto przez internet, no ale nie wiem.
ja przynajmniej nie kupuje przez internet, bo nie chce mi się czekać nie wiadomo dokładnie ile czasu, żeby mi łaskawie kod przesłali. Idę sobie kiedy chce do sklepu, kiosku, poczty i kupuję, nie czekam (pomijaj ac czas ewentualnego stania w kolejce). I jest jeszcze jeden bardzo ważny powód, biorę sobie udział w promocji, o której tu przed chwila była mowa. A ta promocja nie dotyczy zakupionych kart w sprzedaży internetowej. ;)

zgadzam się z endorfinalną najlepszy i najszybszy sposób, no i ta promocja jest fajna pewnie zrobili dla skazanych bo na nich najwięcej zarabiają:) a stan konta podaje sekretarka przy każdej próbie dzwonienia z telegr....

Kiedys kupilam przez net i kod dostalam odrazu na maila. A gdyby PIN byl staly to wtedy latwiej bylo by mu zapamietac - zawsze wbija te same cyferki a ja dbam tylko o to zeby stan konta byl na plusie. A jak sie wyczerpuje to dostaje smsa i wiem kiedy doaldowac. Kiedys znajoma mi o czyms takim mowila ale teraz nie pamieta jak to sie nazywalo.
A jezeli chodzi o te promocje to jak kupuje przez internet to i tak mam 10 albo 15 % taniej wiec nie musze nawet nic wysylac.

czyli wiesz na bierzaco ile zostalo mu na koncie? zarejestrowalas sie jakos, czy jak???

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót