Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
anakaska Ty masz taniej tak, a ja przy innej karcie, dostaję kartę za 25zł na rozmowy tylko i wyłącznie za zużyte karty wysłane do operatora. ;)

Narazie to nie pamietam jak sie to nazywa ale moja znajoma to sprawdzi. Jak tylko bede wiedziala to dam znac - jak by cos to prywatna wiadomosc.
Fajne jest tez to ze dostajesz smsa jak stan konta sie obniza do kwoty jaka wpiszesz. Tylko nie wiem jakie tam sa ceny.

15% mniej z 50 to nie jest taki szał według mnie promocja 25 zł za darmo jest bardziej opłacalna bo jak ktoś wcześniej napisał to ok.30 minut rozmowy

endorfinalna napisał:
anakaska Ty masz taniej tak, a ja przy innej karcie, dostaję kartę za 25zł na rozmowy tylko i wyłącznie za zużyte karty wysłane do operatora. ;)

Ale musisz je wczesniej zuzyc, wiec musisz za nie zaplacic. A jak kupujesz z rabatem to masz odrazu taniej. Nie musisz zbierac kart nie musisz wysylac itd.

gola21 napisał:
to ok.30 minut rozmowy

oczywiscie na stacjonarny. Pewnie, oplaca, bo i tak karty kupujemy i tak, a tylko za zyzyte dostaje sie 25 zł. a znpwu 250 zł przegadac to tez nie jest niemozliwe:)-mowie na swoim przykladzie. Takze sporo mozna dostac gratis :))

dokładnie 250 zł do przegadania to niedużo a jeśli jeszcze ma się możliwość rozmowy. Wiadomo że niektórzy nie mogą rozmawiać ze sobą codziennie więc 250 to dla nich dużo:)

guzik1010 napisał:
oczywiscie na stacjonarny. Pewnie, oplaca, bo i tak karty kupujemy i tak, a tylko za zyzyte dostaje sie 25 zł. a znpwu 250 zł przegadac to tez nie jest niemozliwe:)-mowie na swoim przykladzie. Takze sporo mozna dostac gratis :))

No ale 25zl z 250 to jest tylko 10% a jak dostaniesz 15% i nie musisz nic wysylac, i kupowac az za 250zl to chyba lepiejnie? I to juz na starcie.
Musze niestety wyjsc z domu ale jak dostane namiary na ten serwis to przekaze jakos.

Ja i tak i tak kupuje karty, a że na stacjonarny to jest najlepsza karta, to kupuje tą, a nie inną. Dlatego ta promocja jest dla mnie super sprawą w tym przypadku, biorąc wszystko pod uwagę. A jeżeli kupuje karty i łączna suma 250zł wychodzi mi w miesiącu mniej więcej i tylko za zużyte wysłane karty, mogę dostać jedną za 25zł gratis, to jestem jak najbardziej za tym!

Właśnie! Żeby tylko 250 ;/ ja eksperymentuję z innymi kartami, ale też trzymam się tej co za zużyte 25 zeta się dostaje ;) najlepiej na stacjonarny. Tamte wydzwania na kom jak jestem poza domem.

Lukasowa Otóż to, ta karta jest najlepsza, ale na stacjonarny. Na kom. najlepsza jest innego operatora. ;)

A z tym ile w ciągu np. miesiąca idzie to też zależy od tego jak często i długo rozmawiamy, a to jest różnie.

ankaska napisał:
Kiedys kupilam przez net i kod dostalam odrazu na maila. A gdyby PIN byl staly to wtedy latwiej bylo by mu zapamietac - zawsze wbija te same cyferki a ja dbam tylko o to zeby stan konta byl na plusie. A jak sie wyczerpuje to dostaje smsa i wiem kiedy doaldowac. Kiedys znajoma mi o czyms takim mowila ale teraz nie pamieta jak to sie nazywalo.
A jezeli chodzi o te promocje to jak kupuje przez internet to i tak mam 10 albo 15 % taniej wiec nie musze nawet nic wysylac.
gola21 napisał:
15% mniej z 50 to nie jest taki szał według mnie promocja 25 zł za darmo jest bardziej opłacalna bo jak ktoś wcześniej napisał to ok.30 minut rozmowy
Gola tak się składa, że piszecie o tym samym operatorze, więc powiem Ci, że większa oszczędność jest przy kupowaniu kart przez internet niż to wysyłanie kart, żeby dostać 25zł, bo przy 50-tkach masz jeszcze 5zł gratis bez niczego.
Przykład z wysyłaniem kart:
Za wygadane 250zł dostaje się za darmo kartę 25zł.
Przykład z zamawianiem kart przez internet o wartości 50zł(+5zł gratis):
Karta o wartości 50zł(+5zł gratis) kosztuje 46.75zł czyli do wydzwonienia masz 55zł, a płacisz 46.75.
Kupujesz 4 karty po 46.75 to wychodzi 187 zł, a do wydzwonienia masz 220zł.
Jaka oszczędność wychodzi już tutaj? 33zł
Albo inaczej - 3 karty 50+5 to do wygadania 165zł, a płacisz 140.25zł czyli już tu widać, że jest się do przodu o 24.75zł.
Tak węc zamawianie kart 50(+5) przez internet jest bardziej opłacalne niż zbieranie kodów i wysyłanie ich, żeby dostać 25zł.

---
A stan konta karty to można sobie sprawdzać dzwoniąc ze swojego numeru pod numer podany na karcie.

---
A z tymi kartami gdzie jest dodatkowa opłata 31gr - one są opłacalne przy dzwonieniu na kom i przez lokalny numer dostępowy.

Ostatnia edycja:
Akte masz racje nie wyliczałam tych dwóch wariantów ale chyba przejdę na internet:)dzięki
Endo my nie wygadamy w miesiąc tyle kasy 50 spokojnie starcza:) no ale wy to gaduły jesteście:P

ale ile sie rozmawia - to zalezy od zakladu

Zeby przegadac 250 zl w ciagu miesiaca to rzeba co dziennie nawijac.

Fajnie macie ze mozcie...

my też nawijamy codziennie ale nie aż tyle żeby wygadać 250 zł:)

ankaska napisał:
A nie da sie tak zeby zalozyc jakies konto i doladowywac go? Zeby PIN byl staly. I zeby mozna bylo sprawdzac stan konta przez internet. To byloby dla mnie najlepsze rozwiazanie...
Ja korzystam z takiej możliwości. Obserwuje sobie ile traci Dureń na rozmowy ze mną, z innymi osobami. Ma jeden kod, z którego korzysta i ja jeden, wciąż ten sam, doładowuje.

endorfinalna napisał:
ankaska Szczerze mówiąc nie wiem czy tak można wątpię w to. To nie jest tel komórkowy, żeby było można sprawdzić sobie konto przez internet, no ale nie wiem.
ja przynajmniej nie kupuje przez internet, bo nie chce mi się czekać nie wiadomo dokładnie ile czasu, żeby mi łaskawie kod przesłali.
Da się, ale to jest inna firma, niż ta, z której ty korzystasz.
I doładowanie konta, odbywa się przez zalogowanie na stronie www, wpisanie kwoty, zapłacenie. 5/10 min i środki są na koncie. Bez żadnych kodów.

witam wyslalam mojemu list i w kopercie byla karta telefoniczna. list dostal a karty telefonicznej nie? dlaczego?

A jaki status ma ten "Twój"? Wybacz, ale tu raczej trudno zapamiętać kim jest i gdzie siedzi każdy "mój".
A dlaczego nie dostał? Może w konkretnej jednostce nie wolno przesyłać karty w listach.

Zresztą - nie dostał bo nie było jej w liście czy nie dostał, bo została zdeponowana w magazynie?

U nas było podobnie chociaż był skazany i miał P2 ale był na oddziale z którego nie można było dzwonić i dopiero jak został przeniesiony na inny oddział mógł dzwonić i kartę dostał.

w niektórych zk w ogóle nie wolno w listach kart wysyłać po prostu, można za to kod podać w liście albo przez telefon a karte może kupić sam na wypisce.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót