Tpsa&Netia i internet

• Autor wątku Autor wątku Marcvanlinden
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Marcvanlinden

Marcvanlinden

Użytkownik
Odpowiedzi
79
Moj problem dotyczy Internetu z Netia obecnie mam 512 łączę z Netia chciałem zwiększyć łączę do 1 Mbit/s powiedzieli, że nie da rady nie potrafili wytłumaczyć mi, dla czego później winę zwalają do tpsa no nic ja dzwonie do tpsa a oni mówią, że nie prawda oni nic nie blokują Netia, że to tylko i wyłączne zależy od Netia nie odp. tpsa znowu dzwonie do Netia przestawiam sprawę po raz kolejny dowiedziałem się, że mogę zrezygnować z umowy w Netia i jeszcze raz podpisać z nimi umowę o Internet, ale zostanę obciążony kosztami zerwania umowy i ponownego podłączenia i teraz na Suwa Sie pytanie, co ja mam takiej sytuacji zrobić Netia nie chce zwiększyć mi szybkości neta do 1 Mbit/s i zwalają winę na tpsa tpsa znowu się wszystkiego wypiera trochę to dla mnie dziwne płace rachunki a oni nie mogą mi zwiększyć łączą na większe w tpsa nie miał bym takich problemów, ale ceny są u nich kosmiczne z Internet 1 Mbit/s dla mnie to wszystko jest jakieś dziwne skoro Netia w chodzi na rynek z Internetem a nie mogą mi dać większego łącza tylko muszę zrywać umowę z nimi żebym go otrzymał, bo nie innego sposobu

Co mozesz zrobic? W sumie nic.
Nie zmusisz ich aby zmienili z Toba umowe jak nie chca.

Chcą 1000zł za rozwiązanie umowy przed czasem i to jedyna rada żeby mieć większe łączę, ale skoro operator nie spełnia moich wymagań mogę zrezygnować płacę żądam i wymagam

[cytat="Marcvanlinden"]Chcą 1000zł za rozwiązanie umowy przed czasem i to jedyna rada żeby mieć większe łączę, ale skoro operator nie spełnia moich wymagań mogę zrezygnować płacę żądam i wymagam[/cytat]ALe operator nie gwarantował Tobie możliwości szybszych transferów..?? W umowie którą podpisałeś..??
A stara zasada mówi umów należy dotrzymywać..
Ja tu nie widzę złamania umowy przez dostawcę. ??
Czasami warto zajrzeć do tego co się podpisuje..

W chwili podpisania umowy żądałeś łącza 512 kb/s więc Netia wywiązuje się z zobowiązań, możesz żądać tylko ile masz zagwarantowane w umowie. To, że teraz nie spełania Twoich wymagań to już inna bajka.

Zobacz czy w umowie lub innych regulaminach na stronie nie ma możliwości zwiększenia łacza, przejścia na inne pakiety. Z tego co się orientuje u innych operatorów jest taka możliwość, wiąże się to ze zwiększonym abonamentem. Gorzej jakbyś chciał zmniejszyć szybkość i obniżyć abonament.

Colder: mozliwosc na papierze zawsze jest (pod warunkiem mozliwosci technicznych), ale z tego co pisze Marcvanlinden, Netia twierdzi ze nie ma mozliwosci technicznych.

Jestem zdania ze nic sie nie da zrobic.

I po zapłaceniu kary umownej i podpisaniu nowej umowy nagle możliwosci techniczne się pojawią? :lol:

sprawa wygląda tak zapomniałem, że podpisałem aneks do umowy o zwiększenie łącza z 512 na 4 mega, ale nadal nie mam takiego łącza, chociaż mam podpisany aneksu wysłałem im kopie aneksu to potraktowali to, jako zerwanie umowy i na suwa Sie pytanie czy mogę zrezygnować ich usług skoro nie spełniają moich oczekiwań 1 grudnia miała być zwolniona moja linia żebym z tpsa mugł neta mieć, ale jak Sie okazuje netia wogulę zrezygnowała mojej linii i nadal jest zajęta w kurzyłem Sie na nich zadzwoniłem do nich po 2h tłumaczenia babie powiedziała, że wyślą lis t do tpsa o wyłączenie netii z mojej linii Bo tego, co się dowiedziałem to netia nie zwiększa łącza tylko robo to tpsa dziś mam 4 grudnia po włączeniu komputera ukazała Sie informacja ze mam łączę 1.3Mb/ sprawdzałem testerem szybkości na WWW ma 512kbs
w dodatku jak gram w conter strike to mam ping 160 jak by ktoś nie wiedział cioto ping to chodzi o lagi, czyli mam tak skopane łączę od netia i błędne informacje, które wzięły się nie wiadomo skąd i teraz sam nie wiem ile mam czekać mnie odłączą od netia wysłałem im 3 listy polecone 3 faxy a te barany nie nieumiom zrozumieć, że mam ich serdecznie dosyć

Powrót