Tryb 335 Kara łaczna. Duży problem POmOCY

• Autor wątku Autor wątku adi1990
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adi1990

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam mam problem poniewaz w marcu zostalem zatrzymany i znaleziono przy mnie 0,3 g marihuany, poddalem sie dobrowolnie karze ustalilem kare w wysokoći 40 stawek dziennych po 10 zł kazda, posiedzenie sądu w trybie 335 odbędzie sie 18 czerwca , pare dni temu przyszło mi wezwanie do prokuratury jako podejrzany w sprawie posiadania narkotyków, poszedlem i okazalo sie ze diler zeznal ze sprzedal mi szescio krotnie marihuanew w okresie sierpien wrzesien październik, został mi przedstawiony zarzut posiadania środków odurzających... przyznałem sie i prokurator powiedział ze moge zaproponować kare w trybie 335. Teraz prośba jeśli ma któś wzór takiego podania o skazanie bez rozprawy w trybie 335 bardzo bym prośił. Jeszcze jedno Pytanie czy w takim wypadku moge jakoś ubiegać o takie coś jak kara łączna.

Chce zaznaczyć ze jescze nie jestem karany dopiero wyrok bede miał po posiedzeniu sądu 18 czerwca, nie mam manadtów ani nic poprostu czyste konto, ucze się nie mam problemów w nauce, mam 19 lat.

PROSZE O ODP, Pomoc bardzo potrzebna...

nie ma wzorów na skazanie bez rozprawy. Można isć do prokuratora cyz na Policję i złożyć wniosek do protokołu.

Kara łączna jest możliwa. Ale po prawomocncyh skazaniach.

Luki_attorney napisał:
nie ma wzorów na skazanie bez rozprawy. Można isć do prokuratora cyz na Policję i złożyć wniosek do protokołu.

Kara łączna jest możliwa. Ale po prawomocncyh skazaniach.

Czyli mam udać sie do prokuratury i tam wnieść o dobrowolne poddanie się karze w trybie 335 i skazanie bez rozprawy.

I pytanie na temat kary łącznej. Mam rozumieć ze można ubiegać o nią dobiero po zapanięciu dwóch wyroków?...

z góry dziękuje za odp.

Póki nie ma dwóch wyroków, nie ma co mówić o wyroku łącznym. Choćby z tego powodu, że nie wiadomo jakie ostatecznie będą te wyroki.

Mam kolejne pytanie:
Jeżeli złapany diler zeznał ze sprzedał mi 6 razy marihuane w okresie sierpien wrzesien październik roku 2008, Czy istnieje mozliwość przedstawienia tego faktu ze nie koniecznie mogła być to marihuana przeciez nikt nie moze mi tego udowodnić poniewaz nie zostałem fizycznie z tym złapany, jestem podejrzany tylko dlatego ze diler mnie obciążył. Są jakieś szanse.

PROSZE O ODP...

adi1990 - proponuję poszukać na forum wątków dotyczących narkotyków. Znajdziesz tam wiele ciekawych wypowiedzi które powinny pomóc Ci.

Oprócz tego poczytaj uzasadnienie jednego z wyroków SN, które co prawda nie dotyczy dokładnie takiej sytuacji o której mówisz, ale w pewnym sensie podobnej.

Proponuję, poszukaj wyroku Sądu Najwyższego z dnia 21 stycznia 2009 r., syg. akt II KK 197/08

Milej lektury

Ostatnia edycja:
Poza tym, wiesz, no albo chceszsię poddać karze albo twierdzisz, że jestes niewinny.

To ty wiesz jak było. Dowód w postaci zeznań dilera może być dla sądu wystarczająco przekonujący - to wszystko zależy od tego czy uzna sąd jego zeznania za wiarygodne, a twoje za niewiarygodne. Trudno gdybać. Wszystko jest możliwe.

Poszukiwania wyroku proponuję zacząć od google.
Wpisać sygnaturę i zacząć szukać....

Powrót